luni, 9 septembrie 2013

Metodele staliniste ale educatiei sovietice in Romania anului 2013



Metodele staliniste ale educatiei sovietice in Romania anului 2013


Sunt convins ca multi habar nu au ce inseama “sovietic” si “stalinist”. Tocmai de aceea dezvaluirile pe care le fac sunt importante. Este foarte adevarat ca pentru multe hahalere batrane din Educatie, titlul e un prilej de aducere aminte ce le produce un ranjet de satisfactie, cum taiau si spanzurau ei cand erau activisti ai pcr, latratori si pupincuristi…

Invatamantul romanesc actual este o continuare a invatamantului instaurat de sovietici (fostul URSS) incepand din 1947. Desi s-a mai schimbat cate ceva dupa 1989, nucleul sovietic si spiritul stalinist, metodele staliniste se pastreaza in functionarea invatamantului  romanesc. Si se mai mira unii ca nu sunt rezultate bune…

De fapt, invatamantul actual romanesc este cea mai importanta structura sociala pastratoare a “valorilor” sovietice, a obedientei fata de indicatiile N.K.V.D.-ului in politica educationala din Romania.
Sa dam si un exemplu de practici staliniste, la aceeasi unitate de invatamant despre care am mai scris anul trecut CNI Traian Lalescu Hunedoara http://duca.byethost14.com/pag/cni.html

De unde incepe si cum se manifesta stalinismul in invatamantul romanesc in secolul XXI

Invatamantul romanesc  a fost creat de catre NKVD cu scopul clar al tampirii poporului roman, scop ce raspundea unui alt scop, acela al subjugarii si exploatarii facile a Romaniei si a bogatiilor sale cat si a conducerii usoare a poporului de tampiti. Dupa 1989 politica aceasta, a producerii de tampiti a continuat, pentru ca fostii comunisti nu au disparut in 1989. Ei au ramas in toate structurile statului. Un exemplu de actiune in spiritul tampirii poporului roman dupa 1989 este reprezentat de introducerea religiei in invatamant si scoaterea din programa scolara a “teoriei evolutioniste”. Un alt exemplu? Fraudarea Bacalaureatului, a tuturor examenelor de fapt. Exemple se pot da la nesfarsit…
In spirit sovietic, invatamantul romanesc trebuie sa produca tampiti chiar si in anul 2013. De aceea totul trebuie in asa fel organizat si trebuie sa functioneze de o asa maniera incat scopul sa fie atins. Sper ca nimeni nu a uitat lozinca scandata in anii 90: “tara te vrea prost!”. D. Funeriu, fostul ministru al Educatiei, prin interzicerea fraudarii examenului de Bacalaureat, a devenit dusmanul “sistemului stalinist romanesc de invatamant”. El, prin propaganda comunistilor si neocomunistilor, a devenit un dusman al poporului, al elevilor si al parintilor. Fraudarea in Educatie este la fel de adanca si de raspandita ca si spaga in sistemul de sanatate. Procesele penale ce au loc in urma fraudarii examenelor de Bacalaureat sunt doar varful aisbergului. Ar trebui prin sondaj verificate inregistrarile din salile de clasa din mai multe orase, s-ar putea descoperi si alte fraude prin ”plimbatul ciornei”, metoda de baza in fraudare, inclusiv la Evaluarea Nationala de la clasa a 8-a.

Sa vedem cum se actioneaza in stil stalinist
In invatamantul romanesc, toate functiile se ocupa prin pseudo-concurs, inspectorii, directorii si ceilalti functionari sunt numiti politic. Asta inseamna ca orice functionar, fie ca e inspector general, fie ca e un director de scoala stie ca “are spate”. In cazul de fata, al invatamantului stalinist, acest “spate” se traduce prin faptul ca pentru comunisti legea nu exista. Legea e pentru prosti, asa cum a crezut si A. Nastase cand ne-a trimis sa-i numaram ouale. Cum se poate incalca legea? In diverse moduri. Nu conteaza, caci “structurili” n-au disparut, comunistii au “relatii” la Procuratura, la Judecatorie, ei cred ca totul se poate musamaliza.
Eu am convingerea ca in anul 2013 Justitia nu mai e subordonata “structurilor de partid” si am de asemenea convingerea ca voi castiga procesul impotriva Inspectoratului Scolar Judetean Hunedoara, pentru fals intelectual, fals in inscrisuri si uz de fals.
Stalinistii educatiei nu se dau in laturi de la nicio actiune, ei se pot asocia in grupuri infractionale organizate. Spre exemplu, la C.N.I. Traian Lalescu Hunedoara au fost modificate in catalog mediile a trei elevi in semetrul 2 al anului scolar 2012-2013, in mod ilegal.

Poate pentru ca eu nu accept pachetele de cafea sau alte cadouri de la parintii buticari ai unor elevi (parinti ce se cred patroni ai scolii), s-a pornit un atac din partea unui grup de indivizi din aceasta unitate de invatamant, ca asa scrie pe cladire, nu scrie “piata”. Intr-un mod stalinist, ce mi-a adus aminte de anii 50 ai secolului trecut, intr-un consiliu profesoral din luna iunie 2013, un cadru didactic s-a ridicat in picioare si a inceput sa ma jigneasca, sa-mi aduca acuzatii grave, nefondate. Acest cadru didactic a recunoscut insa, tot in acel consiliu profesoral (dar si in urmatorul), ca nu-si face orele si tot el a precizat ca asta nu conteaza. Chiar asa, de ce sa conteze? Doar are spate. Acest aspect evidenteaza metoda stalinista.  Acest cadru didactic ce nu-si face orele, acest invatator Stencoane, a fost pus sa ma acuze. Chiulangii, betivii, simulantii fac legea la adapostul “spatelui”. Evident, si in acest caz imi apar demnitatea in Instanta. Dar voi verifica si acest “spate”.  
Eu nu doresc sa generalizez nimic in relatie cu CNI Traian Lalescu Hunedoara, dar nici nu inghit ca cineva sa-si bata joc de sanatatea mea, de cariera mea profesionala.
In ce conditii imi desfasor eu activitatea? Lucrez iarna la 10 grade celsius, mai rau, si in curent. La aceasta scoala invatatorii si-au pus geamuri termopane la clasa, din banii parintilor, pentru a nu sta in frig si curent. Eu de ce as sta? De ce trebuie sa-mi bat joc de sanatatea mea? Toate aceste nu fac decat sa sustina concluzia mea de anul trecut, CNI Traian Lalescu e o scoala de cacat, http://mihael-duca.blogspot.ro/2012/09/o-scoala-de-cacat-cni-traian-lalescu.html
Ce este pacat, e faptul ca aduna elevi slabi din oras. Daca i-ar aduna pe cei mai buni, ar fi altceva.
Ma astept sa fiu chemat la “judeteana de partid” usl-ista pentru a mi se scula nivelul politic. Nu ar fi exclus ca stalinistii de la CNI Traian Lalescu sa creada ca imi pot si desface contractul de munca. Mai pun cativa parinti (parintii sunt usor de prostit) sa-mi faca reclamatii la inspectoratul scolar, mai fac ei cateva “anchete” si apoi, cu “manie proletara”, fac iarasi un consiliu profesoral unde o sa ma declare “dusman al poporului”. Directoarea Tanasa, pusa de USL din partea PSD, chiar crede ca e pe mosia ei. Si nu e singura.
E de ras, dar inainte de a fi de ras, este penal. Eu voi castiga aceste procese, atat cel cu ISJ Hunedoara cat si cel cu Stencoane, fara niciun dubiu. Falsul intelectual, falsul in inscrisuri si uzul de fals nu pot fi musamalizate. La fel calomia. Ceea ce sper, este ca in urma acestor procese sa se mai curete invatamantul de stalinisti. Cativa vor disparea. Nu mai suntem in "iepoca" comunista!
In general vorbind, nu poti sa fii si prost si puturos si simulant si pacalici si sa mai ai si gura mare, sa te legi de altii, pentru ca nu-ti poti face tu afacerile. Scoala nu e loc de afaceri!

Repet, nu voi colabora cu nimeni, nici la scris legi, nici la elaborat metodologii atat timp cat imperativul Educatiei in Romania este producerea de tampiti. Existenta religiei - ca materie de invatamant – defineste cel mai bine orientarea invatamantului romanesc. Dupa eliminarea religiei din scoala, colaborez cu oricine, cu orice partid,  pentru progres si emancipare.

Viata mea ar fi minunata daca nu s-ar ingramadi toti prostii in calea mea, in incercarea lor de a parea destepti.
Prostia nu m-a impresionat niciodata. Dar nici indiferent nu ma lasa. 


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cacatii de la liceul Traian Lalescu si Justitia EP. 14

  Justitia si cacatii de la liceul teoretic Traian Lalescu Hunedoara (14) `              EPISOD   14    SLUGILE CACATILOR dupa Gheorghe...