sâmbătă, 28 iunie 2014

Semneaza petitia online "Fara religie in scoala"

Am initiat o petitie intitulata "Fara religie in scoala".
Sa trecem la fapte!
Am adresat Guvernului Romaniei si Parlamentului Romaniei PETITIA ONLINE "Fara religie in scoala". Va rog sa o semnati si sa o popularizati!
Dorim sa strangem 10.000 de semnaturi.


http://www.petitieonline.net/petitie/34682152


Care este obiectivul petitiei online? Petitia online are un scop si mai multe obiective. Scopul este eliminarea religiei din scoala.
Petitia online "Fara religie in scoala" are mai multe obiective. Primul obiectiv este acela de a avea un document, adica petitia, pe baza caruia sa ne putem adresa simultan guvernului si parlamentului. Al doilea obiectiv al petitiei este acela de a vedea care este gradul de implicare al societatii civile in raport cu eliminarea religiei in scoala. Al treilea obiectiv este de a vedea care sunt pozitiile guvernului si parlamentului fata de cerinta eliminarii religiei din scoala.
Indeplinirea celor trei obiective mentionate reprezinta etapa 1. In functie de etapa 1 se va derula si o posibila etapa 2. Daca societatea civila nu este interesata sa semneze aceasta petitie inseamna ca aceasta petitie nu este necesara, inseamna ca societatea civila doreste ca in scoala sa se predea religia. Daca societatea civila doreste eliminarea religiei din scoala, atunci politicienii pot fi fortati sa ia masurile necesare eliminarii religiei din scoala.
https://www.facebook.com/nureligie



PETITIA
Destinatari: Guvernul României şi Parlamentul României Semnatarii acestei petiţii ne adresăm Guvernului României şi Parlamentului României deoarece: Cerem eliminarea religiei din şcoală, învăţământ laic. Cerem interzicerea tuturor activităţilor cu caracter religios în şcolile publice (de stat) din România.  
Considerăm că o asemenea decizie trebuie luată în regim de urgenţă, în folosul societăţii, pentru revenirea la valorile fundamentale ale educaţiei în sistemul public de învăţământ (de stat). Principalele motive pentru care cerem revenirea la învăţământul laic: 
 În Decembrie 1989 românii şi-au dorit o nouă viaţă, un nou stat, o nouă societate, prosperitate, de aceea au înlăturat regimul sovietic-ceauşist. 
Din 1990 toate guvernele şi toţi miniştri învăţământului au promis şi au demarat reforme ale educaţiei, niciuna cu o logică, niciuna cu o finalizare. Din contră, prin introducerea religiei în şcoală s-a lovit puternic în instruirea şi educaţia copiiilor, denaturând şi scopul şi sensul învăţământului în România.  
Cerem eliminarea religiei din şcoală datorită efectelor negative profunde şi de durată pe care le produce la nivelul societăţii. Copiii de ieri sunt deja tinerii de azi şi adulţii de mâine. Avem generaţii din ce în ce mai slab pregatite de absolvenţi, avem tineri din ce în ce mai slab ancoraţi în societate, avem tineri din ce în ce mai neputincioşi. Aceasta neputinţă a noii societăţi româneşti nu se corectează prin rugăciuni sau prin pupat moaşte. O societate va prospera prin oamenii săi, oameni bine instruiţi, capabili să-şi ia destinul în propriile mâini, oameni cutezători şi înarmaţi cu cele mai noi cuceriri ale ştiinţei, capabili să tragă după ei România spre progres şi bunăstare.  
Ştiinţa, nu religia, ne arată calea spre progres, iar progresul înseamnă bunăstare. Şcoala şi nu biserica, este acel loc minunat în care se predă ştiinţa. 
Toţi cei ce doresc să-şi exerseze credinţa şi religia o pot face în instituţia numită biserică. Biserica se ocupă de religie, nu şcoala! 
 1. România este un stat laic, învăţământul românesc este laic. Religia şi biserica nu au ce căuta în învăţământ. 
 2. Prin introducerea religiei în învăţământ s-a încărcat orarul elevilor, de aceea la unele materii s-a redus numărul de ore. Dacă tot doreşte ministerul ca elevii să facă câte opt ore de şcoală pe zi, atunci mai bine introducem mai multe ore de Limba Română, căci am devenit un popor de semianalfabeti. 
3. Prin introducerea religiei în şcoală, părţi importante ale ştiinţei au fost eliminate din învăţământ, ca exemplu, “Teoria Evoluţionistă”. Nu este admisibil să eliminăm din şcoală ştiinţa pentru a face loc religiei.
4. În România s-a inventat ceva ce nu există, “profesorul de religie”. Considerăm acest fapt ca fiind aberant. În acest fel statul român a ajuns să plătească salarii la aproximativ 10.000 de aşa-zişi profesori (din banii noştri). Ne plângem că nu sunt bani pentru Educaţie, dar sunt bani pentru plata a 10.000 de “profesori de religie”.  
Considerăm ca pe un factor agravant al situaţiei faptul că religia este inclusă în şcoală din clasa pregătitoare până în clasa a 12-a. Lună de lună, 10.000 de salarii se aruncă pe ignoranţă, pentru prostirea societăţii româneşti.  
În mod evident, în cel mai democratic spirit, se poate observa că nu milităm împotriva dreptului la credinţă. Fiecare om are dreptul să creadă în ceea ce vrea. Dar dacă un individ are dreptul de a crede, aceasta nu înseamnă că transformăm un drept în OBLIGATIE. Şcoala nu este creată pentru îndoctrinarea religioasă a copiiilor, a societăţii. Şcoala nu este creată pentru prozelitism! Şcoala este creată pentru transmiterea ştiinţei. 
De ce ne trimitem copilul la şcoală, ca să înveţe că “Îţi trage Dumnezeu scara de sub picioare”? Sau pentru a speria copiii că “Dacă nu mergeţi duminica la biserică veţi ajunge în Iad”? Pentru aşa ceva statul plăteşte 10.000 de “profesori de religie”?  
Să înţelegem că făţărnicia nu ne ajută, credinţa în Dumnezeu nu se dobândeşte cu “profesori de religie”. Dumnezeu a lăsat şcoala pentru a face ştiinţă şi biserica pentru religie. Să nu fim făţarnici!  
Cerem Guvernului României şi Parlamentului să separe şcoala de biserică. Cerem revenirea la învăţământul laic.  

Pagina de informare: https://www.facebook.com/nureligie


PS
Am primit si un raspuns din partea guvernului


duminică, 22 iunie 2014

CER ELIMINAREA RELIGIEI DIN SCOALA!



Cer eliminarea religiei din scoala
22 iunie 2014

In Decembrie 1989 romanii si-au dorit o noua viata, un nou stat, o alta societate, o viata prospera, de aceea au inlaturat regimului sovietic-ceausit.
O parte a dorintelor din Decembrie 1989 s-a realizat, insa – trebuie sa recunoastem – o parte prea mica. Nu mi-am propus in acest articol sa enumar cauzele pentru care marea majoritate a aspiratiilor romanilor nu s-au concretizat nici acum, la 25 de ani de la schimbarea regimului sovietic-ceausist. Scopul acestui articol este sa arate ca una din cauzele fundamentale ce obstructioneaza progresul Romaniei este sistemul sau de invatamant. Romania nu va putea niciodata sa progreseze cu un asemenea sistem de invatamant. Este la fel cu situatia in care la o fabrica de tractoare te-ai astepta ca de pe banda sa iasa pe poarta fabricii avioane cu reactie. Nu este posibil. Nu este posibil nu pentru ca nu vreau eu, sau in exemplul dat, pentru ca nu ar vrea muncitorii din fabrica de tractoare, ci pentru ca asa ceva nu este posibil. Deci, sa retinem: “O educatie de sclavi, naste sclavi” (Esop).
Din 1990 toate guvernele si toti ministri invatamantului au promis si au demarat reforme ale educatiei. Niciuna cu o logica, niciuna cu o finalizare. Din contra, prin introducerea religiei in scoala s-a lovit puternic in instruirea si educatia copiiilor, denaturand si scopul si sensul invatamantului in Romania.
Cer eliminarea religiei din scoala datorita efectelor negative profunde si de durata pe care le produce la nivelul societatii. Copiii de ieri sunt deja tinerii de azi si adultii de maine. Avem generatii din ce in ce mai slab pregatite de absolventi, avem tineri din ce in ce mai slab ancorati in societate, avem tineri din ce in ce mai neputinciosi. Aceasta neputinta a noii societati romanesti nu se corecteaza prin rugaciuni, prin pupat moaste etc. O societate prospera prin oamenii sai, oameni bine instruiti, capabili sa-si ia destinul in propriile maini, oameni cutezatori si inarmati cu cele mai noi cuceriri ale stiintei, capabili sa traga dupa ei Romania spre progres si bunastare.
Vreau o tara ca afara! Vreau o tara de oameni capabili sa munceasca pentru ei si familiile lor, nu o tara de asistati sociali, ce asteapta pomeni cand de la guvern, cand de la biserica. Stiinta, nu religia, ne arata calea spre progres, iar progresul inseamna bunastare. Scoala si nu biserica, este acel loc minunat in care se preda stiinta.
Toti cei ce doresc sa-si exerseze credinta si religia o pot face in institutia numita biserica. Biserica se ocupa de religie, nu scoala!
De ce a fost nevoie sa se denatureze scopul invatamantului? Iata o buna intrebare, cu un raspuns simplu, dat inca din anii 90: “Tara te vrea prost!” (va mai aduceti aminte aceasta lozinca, sper). Acesta este adevarul. Politicienii au inteles ca daca romanii sunt prosti, pot fi mai usor prostiti. Politicienii au inteles ca daca romani depind de ajutoarele sociale ei vor vota de foame cu acei ce le promit un kilogram de zahar. Politicienii ce au aprobat prin votul lor introducerea religiei in invatamantul romanesc nu mai reprezinta poporul roman, ci doar pe ei si interesele lor, noua casta sociala, casta parlamentarilor.
Cer eliminarea religiei din scoala pentru urmatoarele motive principale:
1. Romania este un stat laic, invatamantul romanesc este laic. Religia si biserica nu au ce cauta in invatamant.
2. Prin introducerea religiei in invatamant s-a incarcat orarul elevilor, de aceea la unele materii s-a redus numarul de ore. Daca tot vrem sa facem opt ore de scoala cu elevii pe zi, atunci mai bine introducem ore de limba romana, caci am devenit un popor de semianalfabeti!
3. Prin introducerea religiei in scoala, parti importante ale stiintei au fost eliminate din invatamant, dau un singur exemplu, “Teoria Evolutionista”. NU este posibil sa eliminam din scoala stiinta pentru a face loc religiei.
4. In Romania s-a inventat ceva ce nu exista nicaieri in lume, “profesorul de religie”. RUSINE! In acest fel statul roman a ajuns sa plateasca salarii la 10.000 de asa-zisi profesori (din banii nostri). Ne plangem ca nu sunt bani, nu stiu ce minciuni sa mai spuna politicienii la televizor, dar sunt bani pentru plata a 10.000 de paraziti. De ce paraziti? Pentru ca ei - de fapt - nu predau nimic. Acesta este adevarul, ei nu predau nimic! Iar religia este inclusa in scoala din clasa intai pana in clasa a 12-a. Luna de luna, 10.000 de salarii se arunca pe geam… Pentru prostirea societatii romanesti.
In mod evident, in cel mai democratic spirit, se poate observa ca eu nu militez impotriva credintei. Fiecare om are dreptul sa creada in ceea ce vrea. Dar daca un individ are dreptul de a crede, aceasta nu inseamna ca transformam un drept in OBLIGATIE. Scoala nu este creata pentru indoctrinarea religioasa a copiiilor, a societatii. Scoala nu este creata pentru prozelitism religios sau de alta natura! Scoala este creata pentru transmiterea stiintei. Cei ce doresc acest amestec brutal al religiei in scoala au un singur scop, asa cum deja am afirmat, prostirea natiunii romane.
          Romani, pentru progres, luptati pentru eliminarea religiei din scoala!



Exista numerosi parinti indiferenti la activitatea scolara a copiiilor lor, parinti ce zic: “Merge si asa”. Gresit. Parintii trebuie sa-si doreasca ceea ce e mai bun pentru copii, sa-si doreasca o buna formare, o buna pregatire, care sa le asigure apoi in viata o buna evolutie. De ce sa-ti trimiti copilul la scoala, ca sa invete ca “Iti trage Dumnezeu scara de sub picioare”? Sau, daca copiii nu merg duminica la biserica vor ajunge in Iad? Pentru asa ceva statul plateste 10.000 de “profesori de religie”? De aceea isi trimit romanii copiii la scoala?
Popor roman, desteptarea!

Eu sper ca Dumnezeu sa ne lumineze si sufletul si mintea si sa intelegem ca fatarnicia nu ne ajuta, credinta in Dumnezeu nu se face cu “profesori de religie”.  Dumnezeu a lasat scoala pentru a face stiinta si biserica pentru religie!


.


miercuri, 4 iunie 2014

MISTERELE SPECIEI UMANE (I)




FIINTA UMANA a aparut pentru a alerga


Oare de ce noi, oamenii, aratam asa, bipezi, cu picioare lungi si fara blana?
Rspunsul simplu si totodata corect este pentru ca noi, ca specie, am aparut datorita alergarii. Alergarea ne-a format, transformandu-ne din primate in oameni; datorita alergarii a aparut “Homo erectus”, stramosul nostru, acum aproximativ 1,8 milioane de ani.


Dar oare cat de buni alergatori suntem?
Suntem destul de buni alergatori. Daca privim mai atent situatia in regnul animal, vom constata ca suntem chiar foarte buni. Iar in unele situatii, suntem chiar cei mai buni alergatori de pe planeta.
Viteza maxima pe care o poate atinge un om in zilele noastre este de 44.72 km/h, record stabilit de Usein Bolt (pe distanta de 100 m cu timpul de 9.58 sec). 
 

Mai rapide decat noi sunt 19 mamifere, cel mai rapid fiind ghepardul, cu viteza sa incredibila de aprox. 120 km/h. Animale au un mare avantaj in alergarea de viteza fata de specia noastra, ele alearga folosindu-se de patru picioare, in timp ce noi, oamenii, ne folosim doar de doua. Dar chiar si in aceste conditii, suntem niste alergatori buni. Dar animalele au si un mare dezavantaj, pot alerga foarte repede pe distante extrem de scurte.

Usein Bolt record mondial la 100 m.

Ceea ce ne face foarte buni in randul animalelor este rezistenta in alergare. Avem cea mai mare capacitate de a alerga dintre toate mamiferele. Omul poate alerga distante foarte lungi (cu o viteza mai mica). Cat de lungi pot fi distantele  pe care le putem alerga? Incredibil de mari.
Chiar in zilele noastre exista numeroase competitii sportive pe distante foarte mari, de exemplu, alergarea pe distanta de 246 km, "Spartathlon". Aceasta alergare are loc in Grecia, este o alergare de tip continuu (non-stop) si se desfasoara intre orasele Atena si Sparta. Incredibil, nu? Dar nu aceasta e cea mai mare distanta pe care oamenii o alearga, Deutschlandlauf (Alergarea Germaniei) este o alergare pe distanta de 1200 km (in intreaga lume sunt sute de competitii de alergare pe distante mai mari de 100 km). Prin urmare, celebra proba de Atletism, Maratonul, cu cei 42,195 km este o alergare… scurta. Recordul la cei 246 km este de 20 ore si 25 minute.

Spartathlon 2013
 

http://youtu.be/7qgtouq8l_0




Dar cum este posibil ca noi sa alergam atat de mult? Pentru ca noi ne-am nascut pentru a alerga.
In ultimii cativa ani foarte multe descoperiri au permis aparitia unor noi teorii, dar si reconsiderari a unor teorii mai vechi despre istoria speciei noastre.

Intr-un material publicat de  Dennis Bramble, profesor de biologie la University of Utah si Daniel E. Lieberman de la Harvard University, in revista  Nature (432, 345-352, 18 November, 2004), sunt aduse argumente in favoarea teoriei ce sustine ca alergarea este cea care ne-a creat caracteristicile de oameni.

Noi am evoluat din primate, dar am evoluat pentru a alerga, nu pentru a merge. Noi nu suntem nascuti pentru a merge, ci pentru a alerga. Nu am coborat din copaci, ca specie, pentru ca ne plictiseam printre ramuri, am coborat pentru a vana. Vanatoarea a fost scopul, alergarea a fost mijlocul.
Stramosii nostri se hraneau predominat cu carne, maduva din oase si creier. Rezulta ca suntem o specie predominant carnivora. Necesitatea de a ne asigura carnea ca hrana ne-a determinat sa vanam. Problema tinea de modul de a ucide, homo erectus neavand arme, cel mai probabil uciderea animalelor se facea cu mainile goale. Dar cum puteam ucide niste animale care fie puteau sa ne atace la randul lor, fie puteau fugi de noi? Vanam in grupuri mari, pentru intimidare, si fugaream animalele pana la epuizare, pentru a le ucide.
Animalele pot fugi cu viteze mai mari decat cele ale speciei noastre doar distante scurte, dupa care au nevoie de pauza. Omul chiar daca fuge ceva mai incet ajunge din urma orice animal. Animalul nu are timp sa se refaca in intregime si trebuie sa fuga de oameni din nou. Acest stereotip se repeta pana cand animalul cadea sleit la pamant si putea fi sfasiat si devorat. Dar cum de noi, incepand de la homo erectus putem alerga distante atat de mari? Datorita adaptarii la alergare. “Homo erectus” si, ulterior, “Homo habilis” au prezentat primele adaptari pentru alergare. Homo erectus are tendonul lui Ahile lung, ceea ce il deosebeste fundamental de “Australopitechus”. La Homo habilis a aparut bolta plantara longitudinala. Picioarele lungi si muschiul gluteus (gluteus maximus, folosit aproape exclusiv in alergare) sunt modificari morfofunctionale datorate alergarii. Una dintre principalele adaptari a fost transpiratia. Noi transpiram si astfel putem sa ne reglam temperatura corporala. Capacitatea de rezistenta tine de reglarea temperaturii corporale. Tot de aceea am renuntat si la blana. Tot de aceea suntem bipezi si avem un schelet si o musculatura ce ne dau infatisarea pe care o cunoastem azi. Totul datorita alergarii. 



In zilele noastre exista inca un trib in sudul Africii (San Bushmen) ce vaneza folosind aceasta metoda, a alergarii animalelor pana la epuizare.  

Dar de unde ne vine viteza de alergare? Tot din necesitatea de a ne asigura carne. Cand animale carnivore omorau un alt animal, vulturii ce incepeau sa se roteasca deasupra acelui loc indicau oamenilor ca acolo exista carne. Cu cat ajungeau mai repede, cu atat exista sansa sa mai gaseasca ceva de mancat.

Alergand, noi ne dovedim esenta umana.




Alearga! Fii uman!

EP. 16 Justitia si gasca cacatilor de la liceul Traian Lalescu

  In episodul 16 public raspunsul la intampinarea facuta de una dintre sefele de gasca de la liceul teoretic Traian Lalescu Hunedoara, fosta...