duminică, 22 iunie 2014

CER ELIMINAREA RELIGIEI DIN SCOALA!



Cer eliminarea religiei din scoala
22 iunie 2014

In Decembrie 1989 romanii si-au dorit o noua viata, un nou stat, o alta societate, o viata prospera, de aceea au inlaturat regimului sovietic-ceausit.
O parte a dorintelor din Decembrie 1989 s-a realizat, insa – trebuie sa recunoastem – o parte prea mica. Nu mi-am propus in acest articol sa enumar cauzele pentru care marea majoritate a aspiratiilor romanilor nu s-au concretizat nici acum, la 25 de ani de la schimbarea regimului sovietic-ceausist. Scopul acestui articol este sa arate ca una din cauzele fundamentale ce obstructioneaza progresul Romaniei este sistemul sau de invatamant. Romania nu va putea niciodata sa progreseze cu un asemenea sistem de invatamant. Este la fel cu situatia in care la o fabrica de tractoare te-ai astepta ca de pe banda sa iasa pe poarta fabricii avioane cu reactie. Nu este posibil. Nu este posibil nu pentru ca nu vreau eu, sau in exemplul dat, pentru ca nu ar vrea muncitorii din fabrica de tractoare, ci pentru ca asa ceva nu este posibil. Deci, sa retinem: “O educatie de sclavi, naste sclavi” (Esop).
Din 1990 toate guvernele si toti ministri invatamantului au promis si au demarat reforme ale educatiei. Niciuna cu o logica, niciuna cu o finalizare. Din contra, prin introducerea religiei in scoala s-a lovit puternic in instruirea si educatia copiiilor, denaturand si scopul si sensul invatamantului in Romania.
Cer eliminarea religiei din scoala datorita efectelor negative profunde si de durata pe care le produce la nivelul societatii. Copiii de ieri sunt deja tinerii de azi si adultii de maine. Avem generatii din ce in ce mai slab pregatite de absolventi, avem tineri din ce in ce mai slab ancorati in societate, avem tineri din ce in ce mai neputinciosi. Aceasta neputinta a noii societati romanesti nu se corecteaza prin rugaciuni, prin pupat moaste etc. O societate prospera prin oamenii sai, oameni bine instruiti, capabili sa-si ia destinul in propriile maini, oameni cutezatori si inarmati cu cele mai noi cuceriri ale stiintei, capabili sa traga dupa ei Romania spre progres si bunastare.
Vreau o tara ca afara! Vreau o tara de oameni capabili sa munceasca pentru ei si familiile lor, nu o tara de asistati sociali, ce asteapta pomeni cand de la guvern, cand de la biserica. Stiinta, nu religia, ne arata calea spre progres, iar progresul inseamna bunastare. Scoala si nu biserica, este acel loc minunat in care se preda stiinta.
Toti cei ce doresc sa-si exerseze credinta si religia o pot face in institutia numita biserica. Biserica se ocupa de religie, nu scoala!
De ce a fost nevoie sa se denatureze scopul invatamantului? Iata o buna intrebare, cu un raspuns simplu, dat inca din anii 90: “Tara te vrea prost!” (va mai aduceti aminte aceasta lozinca, sper). Acesta este adevarul. Politicienii au inteles ca daca romanii sunt prosti, pot fi mai usor prostiti. Politicienii au inteles ca daca romani depind de ajutoarele sociale ei vor vota de foame cu acei ce le promit un kilogram de zahar. Politicienii ce au aprobat prin votul lor introducerea religiei in invatamantul romanesc nu mai reprezinta poporul roman, ci doar pe ei si interesele lor, noua casta sociala, casta parlamentarilor.
Cer eliminarea religiei din scoala pentru urmatoarele motive principale:
1. Romania este un stat laic, invatamantul romanesc este laic. Religia si biserica nu au ce cauta in invatamant.
2. Prin introducerea religiei in invatamant s-a incarcat orarul elevilor, de aceea la unele materii s-a redus numarul de ore. Daca tot vrem sa facem opt ore de scoala cu elevii pe zi, atunci mai bine introducem ore de limba romana, caci am devenit un popor de semianalfabeti!
3. Prin introducerea religiei in scoala, parti importante ale stiintei au fost eliminate din invatamant, dau un singur exemplu, “Teoria Evolutionista”. NU este posibil sa eliminam din scoala stiinta pentru a face loc religiei.
4. In Romania s-a inventat ceva ce nu exista nicaieri in lume, “profesorul de religie”. RUSINE! In acest fel statul roman a ajuns sa plateasca salarii la 10.000 de asa-zisi profesori (din banii nostri). Ne plangem ca nu sunt bani, nu stiu ce minciuni sa mai spuna politicienii la televizor, dar sunt bani pentru plata a 10.000 de paraziti. De ce paraziti? Pentru ca ei - de fapt - nu predau nimic. Acesta este adevarul, ei nu predau nimic! Iar religia este inclusa in scoala din clasa intai pana in clasa a 12-a. Luna de luna, 10.000 de salarii se arunca pe geam… Pentru prostirea societatii romanesti.
In mod evident, in cel mai democratic spirit, se poate observa ca eu nu militez impotriva credintei. Fiecare om are dreptul sa creada in ceea ce vrea. Dar daca un individ are dreptul de a crede, aceasta nu inseamna ca transformam un drept in OBLIGATIE. Scoala nu este creata pentru indoctrinarea religioasa a copiiilor, a societatii. Scoala nu este creata pentru prozelitism religios sau de alta natura! Scoala este creata pentru transmiterea stiintei. Cei ce doresc acest amestec brutal al religiei in scoala au un singur scop, asa cum deja am afirmat, prostirea natiunii romane.
          Romani, pentru progres, luptati pentru eliminarea religiei din scoala!



Exista numerosi parinti indiferenti la activitatea scolara a copiiilor lor, parinti ce zic: “Merge si asa”. Gresit. Parintii trebuie sa-si doreasca ceea ce e mai bun pentru copii, sa-si doreasca o buna formare, o buna pregatire, care sa le asigure apoi in viata o buna evolutie. De ce sa-ti trimiti copilul la scoala, ca sa invete ca “Iti trage Dumnezeu scara de sub picioare”? Sau, daca copiii nu merg duminica la biserica vor ajunge in Iad? Pentru asa ceva statul plateste 10.000 de “profesori de religie”? De aceea isi trimit romanii copiii la scoala?
Popor roman, desteptarea!

Eu sper ca Dumnezeu sa ne lumineze si sufletul si mintea si sa intelegem ca fatarnicia nu ne ajuta, credinta in Dumnezeu nu se face cu “profesori de religie”.  Dumnezeu a lasat scoala pentru a face stiinta si biserica pentru religie!


.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cacatii de la liceul Traian Lalescu si Justitia EP. 14

  Justitia si cacatii de la liceul teoretic Traian Lalescu Hunedoara (14) `              EPISOD   14    SLUGILE CACATILOR dupa Gheorghe...