sâmbătă, 23 mai 2015

„Republica Populistă România”

Ţara noastră ar trebui să se numească „Republica Populistă România”.
Pentru a evita interpretări aiurea, precizez că ceea ce scriu nu are legătură cu ţara, ci cu poporul ce o locuieşte.
Poporul bouritic e aşa cum îl ştim, şmecher nevoie mare, cu coaja de sămânţă lipită de buze, iubitor de mititei şi manele. Bineînţeles, din peisaj nu poate lipsi „îndrăgostitul” de Mona (vezi pe Youtube, spirt), categoria celor ce fac copii pentru a beneficia de ajutoarele sociale.
Cu ce se mai laudă măreţul popor în anul 2015? Ia să vedem.
Prima dată, noi suntem mândri că suntem români, căci numai noi putem să ne alegem conducători din rândul infractorilor. Eu am mai scris, cred că şi în „Manifestul de dreapta” http://mihael-duca.blogspot.ro/2013/08/manifestul-meu-de-dreapta.html, că România a ajuns un nume sinonim cu hoţia, cu infracţiunea, ţara în care dacă vrei să fii cinstit eşti considerat un pericol public. Prin respingerea modificărilor la Statutul funcţionarului public, chiar în această lună, orice infractor cu condamnare definitivă poate să ocupe în continuare funcţii publice. Bă! Voi sunteţi normali? Ce ţară e asta în care un infractor, un corupt, poate să fie parlamentar, primar? Şi poporul bouritic vrea progres? Vrea civilizaţie? Oare chiar aşa de tâmpiţi suntem încât putem crede că nişte infractori ne vor conduce spre bunăstare?
Singura armă politică a politicienilor este populismul. A tuturor politicienilor. Aşa cum am mai spus, în România încă nu există partide (cu platforme ideologice) şi nu există „Dreapta”, socialişti sunt toţi („greaua moştenire”). Tot în această lună s-a mai petrecut un eveniment, s-a dublat „alocaţia pentru copii”. O măsură aproape infracţională, prin temeiul ei legal. Dar şi prin efecte, întrucât cheltuie banul public fără discernământ, dând din banii noştri atât celor care au nevoie, cât şi celor care nu au nevoie. Este greşit să considerăm că există drepturi financiare apriorice, „copiii au dreptul la alocaţie”. Copiii aflaţi în situaţii dificile au nevoie de sprijin financiar de la stat, de la întregul popor, dar nu toţi copiii. Aici sunt două aspecte importante: 1. Dând la toţi ajutoare, nu poţi să dai celor ce chiar au nevoie, atât cât ar trebui; 2. Se inoculează ideea parazitismului, încă de la naştere „statul” (adică noi toţi) trebuie să-ţi dea bani, doar pentru că exişti. Să dau un exemplu simplu de înţeles, „cornul şi laptele”. Se dă un corn şi o cutie de lapte tuturor copiiilor, şi celor care vin flamânzi la şcoală, dar şi celor care vin cu 10 lei bani de buzunar zilnic (de 10 lei poţi să cumperi 10 cornuri). Ideea pe care o susţin este ca ajutorul de la societate trebuie să meargă direcţionat doar la cei ce au nevoie de el. Această idee este valabilă şi în ceea ce priveşte acordarea ajutoarelor sociale în general, am ajuns în situaţia în care cetăţenii României preferă să stea acasă trăind din ajutoare sociale, în loc să se angajeze, chiar în condiţiile în care li s-a oferit loc de muncă. Bă! Păi de ce ne mai plângem?
Cu conducători infractori, în unele cazuri semianalfabeţi, cu miniştri dubioşi, cu manipulări prin toate mijloacele, nu doar prin măsuri politice populiste, trăim într-un dispreţ total faţă de om. În societatea noastră chiar omul, cetăţeanul nu contează. Totul este o simulare, o simulare a unei societăţi, o simulare a unor instituţii, o simulare a vieţii, în cele din urmă. Ieri chiar, o femeie s-a sinucis aruncându-se de pe un bloc după 35 de ore în care a stat pe acoperiş! Repet că poate nu pricepeţi, 35 de ore! Întrebare: „Cât timp a stat femeia pe bloc ameninţând că se sinucide?” Răspuns: „Mai mult de 35 de ore”. Să fac câteva mici aprecieri înainte de a ataca problemele fundamentale. În primul rând, când o persoană stă 35 de ore pe marginea unui acoperiş, eu nu cred (şi am argumente) că vrea să se sinucidă. E o diferenţă între a ameninţa cu sinuciderea şi e cu totul altceva, sinuciderea. În al doilea rând, eu susţin că orice individ, indiferent cât ar fi de antrenat (să luam în calcul un militar, spre exemplu), după 35 de ore s-ar fi prăbuşit, dintr-o cauză evidentă, epuizarea. Cineva se face vinovat pentru omor!
Acum să discutăm despre instituţiile statului şmecher. Acest stat nu are negociatori, sau îi are degeaba. Poate că e adevărat că se dă şpagă ca să te angajezi psiholog la poliţie. Dar nici nu contează, rezultatul activităţii poliţiei e vizibil, jos pe caldarâm. Să discutăm şi despre ISU, această structură militarizată nu are o saltea gonflabilă pentru astfel de intervenţii? Bă! Voi sunteţi doar tembeli sau sunteţi trepanaţi de-a dreptul?
Imposibilitatea Statului Român, imposibilitatea instituţiilor statului de a împiedica o sinucidere mi-a adus aminte de avionul cu medici prăbuşit în Munţii Apuseni, de „ghinionul” lui Rus (ministru la acea dată). Dar mi-a adus aminte şi de Ponta (prim-ministru), cum se plimba cu bărcuţa, tras de bugetarii de la ISU.  
Românii pot fi mândri doar dacă a fi manelist poate fi o mândrie. Ţara asta în care şmecheria a ajuns substitut al inteligenţei, ţara asta în care a simula (pe lângă a fura) reprezintă o stare existenţială, ţara asta ar trebui să se numească „Republica Populistă România”.



„Pensia va creşte cu 100 de lei”... în timp ce oamenii nu aveau ce mânca, magazinele fiind goale.



23 Mai 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EP. 16 Justitia si gasca cacatilor de la liceul Traian Lalescu

  In episodul 16 public raspunsul la intampinarea facuta de una dintre sefele de gasca de la liceul teoretic Traian Lalescu Hunedoara, fosta...