joi, 26 decembrie 2013

1989 – 2013 ISTORIA ROMANIEI NEOCOMUNISTE



1989 – 2013 ISTORIA ROMANIEI NEOCOMUNISTE

Evenimentele din Romania anului 1989 au lasat un gust amar tuturor, atat romanilor, cat si strainilor, ce au descoperit chiar din zilele lunii Decembrie 1989 ca Revolutia fusese furata si confiscata in acelasi timp.
In Occident analistii politici, dar si ziaristii, au evidentiat ca “Revolutia” a insemnat de fapt inlocuirea esalonului 1 si 2 al PCR cu esaloanele 3 si 4 (si alti activisti mucegaiti).
In toate tarile din Est, tarile din fostul “Lagarul socialist”, preluarea puterii de catre opozantii regimului comunist s-a facut pasnic. Foarte important. Ce ne spune de fapt aceasta fraza oarecum banala?  In celelalte tari exista Opozitie. In Romania existau doar cativa opozanti. Ce arata si acest aspect? Ca nivelul de represiune era in Romania cel mai ridicat. Mai ridicat chiar decat in URSS. In celelalte tari Opozitia a avut idealuri, scopuri, oameni si actiuni. In Romania a fost o debandada reala si aproape deplina. In aceasta debandada activistii comunisti, inclusiv Iliescu, s-au simtit in pericol de moarte. Populatia Romaniei putea sa treaca la razbunare, pentru suferintele si umilintele indurate din 1945 pana atunci. Comunistii au inteles pericolul si s-au regrupat rapid, constituind FSN, ce era de fapt “frontul salvarii comunistilor”.
In momentul aparitiei lui Dinescu si Caramitru la televizor, jocurile puterii deja fusesera facute. Aparitia lor insa, a celor doi “primi revolutionari ai tarii” a arata tot, a demonstrat ca revolutia era un bluf. Nimeni nu a avut nicio indoiala.
Lipsea ceva foarte important. Ce lipsea? Justificarea preluarii puterii tot de catre comunisti. Aceasta justificare era necesara atat in fata populatiei ce era in strada si era greu de controlat, cat si fata de restul lumii. Comunistii ajunsi la putere (Iliescu si noua gasca) trebuiau sa-si consolideze puterea si sa impiedice poporul sa gandeasca, sa se organizeze, sa aibe idei proprii. Comunistilor totdeauna le-a fost teama de oamenii care gandesc. Si au gasit un mijloc salvator, ce a raspuns tuturor problemelor, “teroristii”.
Inventarea teroristilor a determinat abaterea atentiei adevaratilor revolutionari (a oamenilor din strada) de la “mersul” revolutiei, dar si impiedicarea manifestarilor intr-un climat de stabilitate si securitate ce ar fi putut genera miscari asemanatoare cu cea de la Timisoara. Ne reamintim de Proclamatia de la Timisoara ce insista pe eliminarea din structurile noi administrativ- politice a comunistilor. Nu aveau nevoie comunistii de asa ceva.
Ca sa dam cezarului ce-i a cezarului, securitatea nu a putut fi folosita pe post de tap ispasitor (desi s-a incercat) pentru ca ei depusesera de mult armele si stateau in “carantina”, ca sa zic asa. E bine sa intelgem macar acum, la 24 de ani de la evenimente, ca daca Securitatea nu-si lua mana de pe Ceausescu, regimul gastii lui si evolutia tarii ar fi fost cu siguranta alta. A procedat bine sau nu Securitatea cand a lasat toata tara , adica TOATA, ca pe un sat fara caini e greu de spus chiar si acum.  Eu doar am simtit nevoia sa adaug o nuanta de adevar descrierii evenimentelor din Decembrie 1989 (ca sa nu “judecam majoritar”).
Dar daca Securitatea nu a tras, teroristi nu au fost, cine a tras in noi dupa 22? Aceasta este intrebarea cheie a evenimentelor din Decembrie 1989, iar raspunsul sau va lumina istoria noastra la fel cum lumineaza Soarele Pamantul. Raspunsul se stie. Eu nu vreau sa-l spun pentru ca cel care trebuie sa-l spuna in INSTANTA este Ion Ilici Iliescu. Repet, nu ne intereseaza atat faptuitorii directi, tragatorii, cat trebuie sa ne intereseze autorii morali, instigatorii, cei ce au clocit o strategie a mortii si au pus-o in aplicare. Am mai scris, trebuiau sa fie circa 10.000 de morti la nivelul tarii. De retinut ca intre mortii din Decembrie 1989 nu este nici macar un comunist… Au fost ucisi protestatari, adica cei ce strigau impotriva comunismului. E bine de retinut.
Odata cu constituirea FSN-ului, partidele istorice au fost condamnate la neputinta, intrucat masinaria de partid comunista reactivata era functionala, in timp ce Ratiu si Coposu “vindeau tara”… Cat de usor poate fi pacalit un intreg popor.
Dar o tara nu putea functiona democratic cu un singur partid, ca acum cu USL, si trebuia o forta de asa-zisa opozitei, care sa nu permita de fapt afirmarea unei adevarate opozitii din partea PNTCD si PNL. Astfel s-a inventat PD, sub conducerea tovarasului Petre Roman. Aparitia PD si apoi inlaturarea cu ajutorul minerilor a guvernului “liberal” PD Roman a facut parte din strategia denumita de Iliescu simplu dar sugestiv “comunism cu fata umana”. Aceasta a fost oferta politic-sociala a lui Iliescu si trebuia confirmata prin vointa populara. Minerii au confirmat-o. Mesajul trebuia sa fie foarte clar, poporul roman va trai intr-o noua democratie, dar nu democratia capitalista, ci a comunismului uman. Iliescu si gasca se bazau inca pe ideea ca majoritatea populatiei era “comunista” si nu-si dorea o societate capitalista (si manipularea era zilnica, reamintesc manifestatiile la care se striga “noi muncim, noi nu gandim”).
Cred ca in acest punct al evenimentelor (incepute la Timisoara) s-a incheiat de fapt calea democratiei la Bucuresti (ma refer la prima mineriada). In mod evident nu sustin ca acum nu am fi un stat democrat, cu alegeri libere etc. Ceea ce sustin este ca FSN-ul si toate urmasele politice (fel si fel de partide) au dus la compromiterea conceptului de clasa politica, prin perpetuarea comunismului sub noi forme si titulaturi. Ce argument mai evident si mai bun ar putea fi decat existenta USL? Pana si un partid istoric, PNL, a fost deturnat de comunisti. Nu cred ca se reuseste intelegerea fenomenului in esenta sa; un partid al Bratienilor, un partid liberal, desfiintat de comunisti in 1947, readus la viata dupa 1989, este acum anexa la un partid al fostilor comunisti, adica PSD. Dar cine stie? Poate si Bratienii ar fi dat mana cu comunistii pentru ciolan.
Stapanirea comunista si dupa 1989 a avut consecinte dezastruoase pentru popor, pentru tara. Comunistii nici daca ar fi vrut nu ar fi fost capabili sa transforme Romania intr-o tara prospera pe criteriul pietei libere (adica transformarea intr-un stat capitalist). Comunistii nu au fost in stare de nimic (in afara de crima si teroare) nici cand reprezentau intreg statul. Comunismul s-a dovedit a fi in Europa sovietica o fundatura sociala si o dictatura ideologica. In noile conditii, dupa 1989, esecul era nu doar previzibil, ci cert. Comunistii aflati acum majoritari in PSD nu vor si nu pot. Toate actiunile lor dovedesc acest fapt.
Dupa 2010, in acest regim mascat comunist s-a intamplat ceva, ceva bun, chiar daca poate fi un fenomen reversibil, depolitizarea Justitiei. Daca in toti cei 24 de ani avem o realizare de care trebuie sa fim mandri si de care trebuie sa tinem “cu dintii”, aceasta este independenta Justitiei. Faptul ca din 2012 intr-un mod sustinut au fost condamnati politicieni de toate culorile, este un rezultat promitator. Justitia este singurul mijloc pentru purificarea unei societati, dupa revolutie. Condamnarea lui Adrian Nastase ne-a aratat ca Justitia poate. Foarte important este ca Justitia sa continue.
Justitia trebuie ajutata de societatea civila sa-si faca treaba prin directionarea ei spre cauzele importante pentru natiune. In acest moment este vital ca DOSARELE REVOLUTIEI  sa fie trimise in instanta.
Pe calea justitiei vom afla cine suntem, de ce suntem si ce trebuie sa facem. Justitia ne va arata cine a lovit si loveste in popor. Iar exprimarea mea nu este o ironie la formularile comuniste din anii 50, ci o replica. Prin Justitie vom afla cine ne-a pus piedica timp de 24 de ani, incat am ramas un popor subdezvoltat, cu margele de sticla colorata la gat, cersind prin Europa, dar cu salariul minim marit. Marirea salariul minim este o alta lovitura data poporului roman, ca sa amintescc doar una dintre recentele actiuni ale PSD-PNL.    
Daca comunistii vor mai ramane in politica din Romania si, mai mult, in conducerea statului, nu putem sa ne asteptam decat la esec. 


“Decat esec” este Romania USL-ista.
In mod necesar ar fi bine ca sociatatea civila sa gandeasca, sa observe si sa anlizeze daca nu ar fi oportun sa terminam (ca popor) ceea ce am inceput in 1989, adica REVOLUTIA impotriva comunismului.
O mare parte din vina existentei comunistilor in viata publica revine si televiziunilor si ziarelor, ma refer la cele private. Chiar daca ele sunt “comerciale”, oamenii de presa traiesc cu totii in Romania, familiile lor traiesc tot aici, suporta deci aceeasi mizerie. Prin urmare mi se pare nu doar normal, ci obligatoriu, ca de cate ori este posibil, sa lupte pe calea jurnalistica impotriva comunistilor si neocomunistilor, pe de o parte, iar pe de alta parte mi se pare obligatoriu sa prezinte realitatea asa cum e ea, nefardata de catre politicieni. Sa dau un exemplu recent, Ponta a firmat ca FMI a cerut noi taxe, impozite pentru a suplini cei 7 centi de la acciza pe motorina/benzina. Toate televiziunile comerciale (la TVR nu ai la ce sa te astepti) au preluat nu doar spusele ci si ideea lui Ponta (ce pare din ce in ce mai mult un mincinos patologic) si au pus in dezbatere o tema falsa, respectiv ce taxe sau impozite vor mai aparea sau se vor majora. FMI a spus foarte clar referitor la subiect ca “ori se micsoreaza cheltuielile bugetare, ori se aplica noi taxe si impozite”. Consider diferenta majora, prima optiune nu este cresterea taxelor, ci micsorarea cheltuielilor bugetare.
Sustin ca mass-media sa se implice prin toate mijloacele in combaterea comunistilor si a actiunilor comuniste ale USL. Ne indeptam spre fundul prapastiei… Suntem - ca tara - pe o directie gresita!
Eu o spun cu subiect si predicat, daca USL va avea si presedinte (din 2014), acest stat se va intoarce in timp, vom redeveni o republica sovietica.

Cativa tineri, la Paris, au demonstrat in amintirea mortilor (degeaba?) din Decembrie 1989.  




PS
Ce scriu eu pe blog poate fi citit de oricine, dar nu e obligatotiu ca cineva sa si citeasca.
In alta ordine de idei, eu nu ma adresez celor ce nu pricep decat cuvinte separate, celor ce nu au capacitatea de conceptualizare, adica mai simplu, eu nu scriu pentru semianalfabeti.
Prin urmare, nu sunt pasionat de opinii, comentarii sau replici scremute din procesul de alfabetizare.
Tot prin urmare, daca unii se simt jigniti, ar trebui sa accepte ideea ca poate au ei deficiente de pricepere. Si poate ar fi bine sa citeasca lucruri mai usoare.


miercuri, 18 decembrie 2013

Guvernul tradarii (II)



O noua lovitura impotriva statului de drept in maniera PSD-ista



Fostii comunisti inca conduc Romania. Nu prin Ceausecu, ci prin Iliescu si PSD. Nu poti fi chiar atat de prostan incat sa crezi ca dupa 1989 comunistii s-au transformat in capitalisti si si-au uitat naravurile. PSD nu este altceva decat un PCR coafat.
In mod evident si demonstrabil comunistii nu si-au dorit victoria (succesul) societatii capitaliste in Romania. Ar fi insemnat sa apara in toata hidosenia ei fosta societate sovietic-ceausista.
Romania in timpul regimului sovietic nu a avut nimic in comun cu filozofia marxista sau cu filozofia socialismului utopic. In Romania s-a instalat un regim de tip sovietic datorita celui de-Al Doilea Razboi Mondial, a tratatului de la Ialta. Ghinion istoric pentru poporul roman, sa ajunga sub bocancul sovietic. Comunistii parasutati de Moscova sovietica in Romania au facut (la propriu) societatea sovietica romaneasca numita in bataie de joc “comunista”. Tot KGB-ul a produs si primii comunisti romani, formati si formatati dupa tiparele sovietice. Cum a functionat societatea sovietic-ceausista stim cu totii, prin crima si teroare.
Vechile naravuri nu se uita. Actalii comunisti (adica fostii si actualii sovietici) nu pot sa-si doreasca decat un stat de tip dictatorial, in care ei - ca inainte de 1989 - sa fie stapanii absoluti. De aceea pentru ei “statul de drept” este un concept toxic. “Statul dictatura” e statul in care pentru ei curge lapte si miere ca in Rai. Pentru comunisti dictatura este Paradisul. De aceea PSD ar renunta imediat si fara regret la Uniunea Europeana, la civilizatie si la statul de drept.
Asa se explica activitatea acestui PSD-PCR, o activitate indreptata de fapt impotriva poporului roman, prin incercari repetate de demolare a statului de drept. In 2012 a avut loc o incercare de lovitura de stat cum nu s-a mai pomenit din 1946 incoace. Acum , in Decembrie 2013, PSD loveste din nou in statul de drept, incercand sa spele infractorii politici, creand astfel o noua clasa in Romania, a penalilor cu imunitate deplina, prin amnistie si gratiere.
Se poate cineva amagi ca amnistia si gratierea e pentru Vasile din Risipitii din Deal ce a furat o gaina de la vecina Veta? Sper ca nu.
Cine sunt adevaratii beneficiari ai initiativelor PSD-iste? Niste infractori comunisti, evident.
De legea amnistierii şi graţierii ar urma să beneficieze următoarele persoane publice  (conform adevarul.ro):

1. Adrian Năstase (fost premier) – 3 ani de închisoare pentru şantaj (nedefinitivă). Chiar dacă la recurs primeşte o pedeapsă mai mare de 7 ani, infracţiunea tot ar fi amnistiată. Condamnarea la doi ani de închisoare în „Trofeul Calităţii”, executată, ar fi amnistiată.

2. Dan Voiculescu (fost senator) – 5 ani de închisoare în „Dosarul ICA“. Voiculescu ar scăpa de închisoare, infracţiunea fiind amnistiată. În dosarul de şantaj al Antena 3, pedeapsa sa şi a celorlalţi inculpaţi ar fi amnistiată.

3. Cătălin Voicu (fost senator) – 5 ani de închisoare pentru corupţie, în prezent încarcerat la Jilava. Va ieşi din închisoare prin graţierea pedepsei pe care o execută.

Mai e ceva de spus? DA!
Trebuie sa iesim cu toti in strada sa inalturam aceasta clica de tip sovietic si sa contruim o societate capitalist-democrata adevarata si definitiva.



EP. 16 Justitia si gasca cacatilor de la liceul Traian Lalescu

  In episodul 16 public raspunsul la intampinarea facuta de una dintre sefele de gasca de la liceul teoretic Traian Lalescu Hunedoara, fosta...