luni, 3 decembrie 2012

De ce a castigat USL alegerile locale din 2012


Sub sloganul "Nu ne vindem tara" am ridicat spaga la rang de virtute nationala, caci nu o vindeam, o spaguiam. Si ca sa nu existe confuzii si "neintelegere", tot pe acest blog ati putut citi "privatizarea" de la ARO, ca o exemplificare a spaguirii.
Intre timp, sub presiunea UE, a aparut ANI, au inceput si procurorii sa-si faca treaba, comunistii de alaltaieri, metamorfozati in spagarii de ieri, s-au mai metamorfozat o data, in consilierii locali si judeteni din zilele noastre.
Victoria USL la localele din acest an, a fost interpretata in mod abil de USL ca un vot impotriva lui Basescu (si atunci si acum, presedinte, deci neimplicat in lupta pentru locale). Hotii sunt abili doar in prima parte, caci apoi adevarul apare in toata splendoarea, dar nu apare singur, intr-un stat de drept real el vine insotit de politie, procuratura si judecatori.
USL a inteles ca nu mai are cum sa-si promoveze in administratie (locala sau centrala) "oamenii", adica pupincuristii de partid, lipitorii de afise cu facultati si masterate la "universitatile de X si 0", si a gasit solutia de a-si promova macar consilierii. Care consilieri? Aia cinstitii, care pentru votul pentru USL primesc contracte pentru firmele lor private,din banii publici. In asta consta smecheria. Esti consilier, esti "de-al nostru", primeste firma ta sau a lui ma-ta contracte de la primarie. Din banii cui? Din banii nostri.
ANI (fiinta aia nesuferita, ce nu-i lasa pe parlamentari sa doarma) nu-i mai lasa nici pe onoratii si stimabilii consilieri. Ce a aflat ANI? Ca din cei aproximativ 3000 de consilieri (locali si judeteni) mai mult de jumatate au firme chiar pe numele lor. Tot dintr-un raport ANI reiese ca in perioada 2008-2012, 190 de consilieri locali sau judeteni, prin firmele lor, s-au conectat la banul public. Valoarea contractelelor este de 25 milioane euro.
Interesant este faptul ca din cei 190 de consilieri implicati in afaceri cu banul public, doar 78 au fost acuzati de conflict de interese.
Cei 78 de consilieri deţin 105 companii si au încheiat peste 400 de contracte, în valoare totală de peste 50 milioane lei.
Majoritatea sunt USL-isti. 
Nu ar trebui sa mai mire pe nimeni ca USL isi dorea desfiintarea ANI, la fel, nu ar trebui sa mire pe nimeni ca localele au fost castigate de USL. Robinetul primariilor ramane deschis pentru consilieri. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EP. 16 Justitia si gasca cacatilor de la liceul Traian Lalescu

  In episodul 16 public raspunsul la intampinarea facuta de una dintre sefele de gasca de la liceul teoretic Traian Lalescu Hunedoara, fosta...