Descriere:
In timpul zilei
simtim uneori tentatia sa evadam din prezent, purtati de un capriciu pe un
taram de arome senzuale, Caprice of the Day Coffe.
Este cafeaua pe
care o bem atunci cand vrem sa ne rasfatam, in orice moment al zilei. Caprice of
the Day Coffee este o cafea special conceputa sa ne incante cu o savoare
deosebita.
Ingrediente:
Pentru volum se
ia in considerare marimea unei cescute de cafea.
1. O ligurita cu
zahar vanilat rasa;
2. Doua
patratele de ciocolata cu lapte (alegeti ciocolata dupa preferinta, cu cat mai
scumpa cu atat mai buna);
3. ¾ cescuta de
cafea (cafea espresso sau facuta la ibric).
Preparare:
1. In cazul in
care facem cafeaua la ibric, cafeaua
se prepara in felul urmator:
a. Alegerea
cafelei. O cafea buna asigura arome si gusturi deosebite. Folositi cafea
macinata proaspat si macinata mare, ca pentru filtru, evitati macinarea fina;
b. Se pune
ibricul pe foc cu apa ¾ cescuta, se lasa pe foc pana clocoteste apa, apoi se ia
de pe foc si se toarna o ligurita cu varf de cafeaua macinata, se amesteca de
cateva ori de jos in sus (de 4-5 ori), apoi se lasa sa se aseze aproximativ 1-2
minute, dar nu mai mult (cafeaua nu se fierbe!).
2. Se pune intr-o
cana de metal (sau un alt ibric) apa ¼ cescuta, se adauga o lingurita rasa de
zahar vanilat, doua patratele de ciocolata maruntite, se pune pe foc si se
aduce spre zona temperaturii de clocot, mestecand continuu, pentru a topi
zaharul, ciocolata si a realiza astfel un sirop. Cand toate ingredientele sunt
topite, siropul e gata.
3. Intr-o
cescuta de cafea se toarna siropul obtinut la pct.2 , peste care se toarna apoi
cafeaua (3/4 cescuta de cafea). Cafeaua se toarna cu grija, evintand sa turnam
si zatul depus. Se amesteca de 3-4 ori.
Incepem
prepararea cafelei “Caprice of the Day” cu prepararea la ibric a cafelei; in
timpul de 1-2 minute necesare pentru depunerea zatului, se face siropul de la
pct.2.
Atentie!
Respectati cu strictete dozajul!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu