Parlamentul Romaniei rezultat din alegerile anului 2012 ne arata ca acesta reprezinta in fapt doar 4 milioane de cetateni romani, caci atatia au votat (din cei aproximativ 19 milioane de catateni cu drept de vot). De aici rezulta si faptul ca doar 4 milioane de "prostanaci" exista in tara asta, ceea ce este totusi bine (romanii au inceput sa se destepte sau sunt doar scarbiti?). Majoritatea bouriticilor au inteles ca parlamentarii sunt jefuitorii acestei tari, "tagma jefuitorilor", si, in consecinta, nu au votat cu jefuitorii.
Jefuitorii sunt prin definitie niste infractori, unii dovediti, altii inca nu, unii pentru delicte minore, altii pentru fapte grave. Dar toti, de-a valma, ocrotiti de imunitatea parlamentara. Multi dintre actualii parlamentari nu au cautat decat imunitatea oferita de statutul de parlamentar. Propunerile din aceata luna privind crearea unui statut de superimunitate a parlamentarilor romani intareste cele scrise mai sus. O alta explicaţie a vitezei cu care parlamentarii doresc să-şi întărească
imunitatea în faţa procurorilor este şi faptul că în ultimii şase ani
DNA a trimis în judecată 23 de parlamentari şi 15 miniştri.
În prezent, în Parlament sunt 23 de senatori şi deputaţi care sunt cercetaţi, au dosare penale pe rol sau aşteptă o sentinţă definitivă.
În forma actuală, legea prevede că: "cererea de reţinere, arestare sau percheziţie a deputatului ori a senatorului se adresează preşedintelui Camerei din care face parte de către ministrul justiţiei".
În forma propusă de parlamentari, procedura, prevăzută la articolul 24, se modifică astfel: "cererea ministrului justiţiei trebuie să conţină temeiul legal şi motivele concrete în cazul respectiv care justifică măsura solicitată. Cererea este însoţită de probele considerate relevante şi puse la dispoziţie de către parchet, care stau la baza motivelor invocate".
Gândul vă prezintă mai jos lista cu parlamentari cu dosare penale:
• Dan Voiculescu. Liderul conservatorilor a fost trimis în judecată de către DNA în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).
• Dragnea, senator de Teleorman, urmărit penal de DNA pentru fraude electorale
• Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu este şi el trimis în judecată într-un dosar penal care are termen pe 23 ianuarie. Fenechiu a fost trimis în judecată de DNA, alături de trei foşti directori ai Sucursalei de Întreţinere si Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova. Fenechiu şi ceilalţi învinuţi sunt acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi continuată (39 acte materiale) şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice.
• Neţoiu trei ani cu suspendare în dosarul transferurilor.
• Chiuariu, inculpat în dosarul Poşta Română, achitat pe fond, se judecă în recurs.
• Antonie Solomon este senator PPDD şi a fost trimis în judecată pentru luare de mită.
• Fost primar, condamnat în instanţă, ales cu 66%. Verginel Gireadă (PNL) a câştigat un loc de deputat în colegiul 1 Flămânzi din Botoşani cu 66,7% din voturi. Gireadă a deţinut două mandate de priamar în localitatea în comuna Mihai Eminescu. În luna aprilie, Gireadă a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare de Curtea de Apel Cluj într-un dosar în care a fost acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals intelectual.
• Dian Popescu, preşedinte PNL Gorj devine senator în colegiul 1 din judeţ. În iulie Dian Popescu a fost reţinut 24 de ore de procurori, fiind acuzat de dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice. Dian Popescu este acuzat de dare de mită, fals, uz de fals şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, iar Gabriel Titus Popescu pentru fals.
• Ion Stan, urmărit penal pentru trafic de influenţă. DNA a început urmărirea penală împotriva lui Ion Stan pentru două infracţiuni de trafic de influenţă.
• Olosz Gergely a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă. În rechizitoriul dosarului, procurorii spun că parlamentarul a primit 400.000 de lei în parcarea Casei Poporului. Banii i-au fost daţi de către reprezentantul unor companii private.
• Ales deputat în Covasna, condamnat la 3 ani de închisoare. Fostul secretar de stat Marko Attila a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare de Judecătoria Buzău, în cazul retrocedării Colegiului "Székely Mikó" din Sfântu Gheorghe.
• Borbely, cercetat de DNA pentru trafic de influenţă. .
• Acuzat de corupţie, dar votat de 71% din alegători. Marian Ghivechiu (PSD) a fost trimis în judecată, în decembrie 2011, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, sub acuzaţia de "instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial - în formă calificată".
• Mitrea, acuzat de luare de mită. Liderul PSD a fost trimis în judecată în martie 2009. Potrivit rechizitoriului, în perioada 2001- 2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Paula Jianu foloase necuvenite în cuantum de 9.274.202.542 lei vechi, în schimbul numirii şi menţinerii acesteia în funcţia de inspector şef adjunct şi inspector şef al ISC. Curtea Supremă a decis după doi ani că urmărirea penală trebuie refăcută. Dosarul de corupţie a lui Miron Mitrea a fost restituit DNA ianuarie 2011. Procurorii l-au înştiinţat că reiau urmărirea sa penală pentru luare de mită
• Monica Iacob Ridzi, trimisă în judecată pentru corupţie.
• Atanasiu, "coleg" cu interlopi în dosarul referendumului. Teodor Atanasiu este acuzat de mită electorală şi de " folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase de natură electorală".
• Victor Paul Dobre, apărat de Parlament. În 10 august, Parchetul de pe lângă ÎCCJ a cerut Camerei avizul pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Administraţiei Victor Paul Dobre, care, alături de secretarul de stat Ioan Căbulea, au înaintat Curţii Constituţionale o adresă prin care precizau că MAI nu-şi poate asuma numărul de alegători. Cererea a fost respinsă de Parlament.
• Sebastian Ghiţă, patron de televiziune şi proaspăt deputat cu dosar de evaziune fiscală la 22 de ani.
• Gigi Becali, trimis în judecată de către DNA în dosarul "Valiza". Europarlamentarul Gigi Becali a fost trimis în judecată, în decembrie 2008, în dosarul "Valiza", de către procurorii DNA, fiind acuzat de dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
• Senatorul Mircea Banias a fost trimis în judecată în dosarul de corupţie din Portul Constanţa. Banias este acuzat de iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, trafic de influenţă, instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial. Dosarul judecat la Curtea Supremă.
• Sorin Roşca Stănescu este senator PNL a fost trimis în judecată în dosarul Rompetrol alături de Dinu Patriciu. Sorin Roşca Stănescu este acuzat de utilizare a informaţiei privilegiate şi de aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup infracţional organizat. Stănescu a fost achitat de Tribunalul Bucureşti pe fond iar acuma se judecă în recurs la Curtea de Apel Bucureşti.
• Nicolae Vasilescu este deputat PSD şi în 2012 a fost trimis în judecată într-un dosar de corupţie. Dosarul se judecă pe fond.
• Thuma Hubert Petru Ştefan a fost trimis în judecată în dosarul fostului prim-procuror al Parchetului Sector 4, Mihai Betelie. Thuma Hubert Petru Ştefan este acuzat de folosire a influenţei sau a autorităţii de către o persoană cu funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.
http://www.gandul.info/news/de-ce-se-grabesc-parlamentarii-sa-si-blindeze-imunitatea-cei-23-de-alesi-care-sunt-cercetati-au-dosare-penale-pe-rol-sau-asteapta-o-sentinta-definitiva-10478766
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
EP. 16 Justitia si gasca cacatilor de la liceul Traian Lalescu
In episodul 16 public raspunsul la intampinarea facuta de una dintre sefele de gasca de la liceul teoretic Traian Lalescu Hunedoara, fosta...
-
Liceul Teoretic Traian Lalescu – un wc stalinist Acest liceu este o rusine a invatamantului, a societatii, este un exemplu de st...
-
Pentru copiii mici si mari, pentru parinti si bunici, public aici o povestire ce se numeste "Povestea puiului de caprioara" Acea...
-
In saptamana 21 -27 Martie 2016 este brigada de control la institutia cacatilor. Ma mir cum inspectorilor de la ISJ Hunedoara nu le e sila s...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu