miercuri, 25 octombrie 2017

Tara partidului unic

Romania, inca de pe vremea aliantei contra naturii, am numit USL, a devenit tara cu partid unic.
Acum, in 2017, este evident ca nu exista niciun partid pe scena politica, in afara de PSD.
Care este "reteta sucesului"psdist? Nu e nicio reteta, e pur si simplu efectul lipsei educatiei natiunii noastre. Sau mai simplu spus, este efectul celor 50 de ani de "comunism", de formatare comunista, ce a produs doar niste aplaudaci tampi si cativa smecherasi.
Este evident ca in Romania, in mijlocul masei de tampiti cu diploma, exista si cativa cetateni nu doar inteligenti (inteligenti sunt multi), dar si destepti, ce inteleg ce se intampla si protesteaza. Problema,  ca totdeauna, e de proportie. Marea majoritate e... majoritara.
Dar sa raman la acest nivel de explicatie ar insemna sa nu spun nimic. Esenta realitatii este lipsa unui partid (cel putin) de opozitie, care sa-si asume o politica de dreapta. In Romania nu exista asa ceva. De ce? Am zis deja, suntem o natiune de tampiti si "jmecheri". Totusi, e o explicatie nesatifacatoare. Sa reflectam si la o cifra importanta, doar 18 % din populatie a votat PSD, rezulta ca marea majoritate nu au optat pentru acest partid.  Realitate absurda? 82% dintre cetatenii natiuni nu au votat PSD, totusi, PSD guverneaza. Consider ca din punct de vedere social - al organizarii democratice - de aici trebuie pornit.  Chiar daca castigi alegerile, nu poti guverna in numele a 18% din populatie. Trebuie modificat conceptul de prag electoral. Este nedemocratic, in realitate, sa poti guverna in numele a 18% din populatie.




Cat despre psdei, ca si despre "comunisti", tot o adunatura de ratati, prostani, grajdari si putori.
Ne place sau nu, astia conduc Romanai din 1946. Pana cand?



Va apare un nou partid, un partid de dreapta, in Romanai in curand? Sunt pesimist.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cacatii de la liceul Traian Lalescu si Justitia EP. 14

  Justitia si cacatii de la liceul teoretic Traian Lalescu Hunedoara (14) `              EPISOD   14    SLUGILE CACATILOR dupa Gheorghe...