luni, 6 august 2012

Ponta-Antonescu dorinta patologica a puterii absolute

Guvernul Ponta are deja trei luni de cand conduce tara. Ce anume a facut acest guvern pentru Romania? Nimic. Nimic bun. A bagat Romania in noi datorii. Si a mai facut ceva, a incercat sa acapareze puterea totala, a incercat prin desfiintarea sau limitarea atributiilor institutiilor statului impunerea unui stat de tip totalitar, pe modelul prea bine cunoscut, cel sovietic.
Ce-l recomanda pe Ponta ca prim-ministru? Nimic, ca si pe Antonescu. Faptul ca sunt in topul chiulangiilor nu poate fi o recomandare. Cat despre Ponta, care si-a facut studiile pe "puncte", pe baza sustinerii lui tatuca Iliescu, incununate cu un plagiat, nu mai e nimic de spus. De ce vor ei puterea? Aici e cheita. Le trebuie puterea pentru ca vor sa domneasca. Ei vor sa domneasca, nu sa conduca. Ei vor sa aibe toate institutiile subordonate si servile, caci doar asa se poate domni. Ei nu doresc modernizarea statului roman, emanciparea sociala si nationala. Ei vor totul pentru ei si gasca lor. Si repet, modelul este cunoscut, pana in 1989, l-am trait cu totii, statul pseudo-democratic sovietic. Directivele NKVD se aplica si acum, la 22 de ani de la evenimentele din decembrie 1989. Cum poti sa explici altfel dorinta bolnava de a avea toata puterea? Cum poti sa ai ca ministru de interne pe Rus, cel ce sustine legalitatea plagiatului? Rus e ca acel politist din Iasi ce sustinea ca procurorii dau bani cu camata si acest fapt e normal. Rus cand va fi demis si cercetat?
In afara de dorinta patologica de putere absoluta, mai exista ceva. Acel ceva se numeste libertatea lui Nastase si Voiculescu. Nastase pentru a fi scos de la parnaie, Voiculescu pentru a nu ajunge la parnaie.
Cat despre Basescu, el este cel ce le mai sta in cale. Asta este realitatea. Faptul ca el e badaran, e un pretext imbecil, ca toate pretextele. USL nu poate avea puterea totala din cauza lui Basescu. A auzit cineva, vreodata, ca USL sa pretinda ca va face vreo reforma in sensul modernizarii statului roman? Nu. De cand era USL in opozitie, singura lor dorinta (a USL-istilor) si singurul lor ideal politic a fost schimbarea lui Basescu.
Daca si la alegerile parlamentare USL va castiga majoritatea si va reusi sa-l elimine (caci aici vorbim de o eliminare, cu "mini-referendum" si toate practicile de tip sovietic) pe Basescu, Romania se va intoarce in timp 22 de ani.
Cine vrea un stat ca afara nu are decat sa emigreze.

PS
Despre "mini-referendum" si manevra guvernului Ponta  http://www.gandul.info/puterea-gandului/curat-murdar-coane-pontica-9917482

http://www.gandul.info/puterea-gandului/curat-murdar-coane-pontica-9917482



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cacatii de la liceul Traian Lalescu si Justitia EP. 14

  Justitia si cacatii de la liceul teoretic Traian Lalescu Hunedoara (14) `              EPISOD   14    SLUGILE CACATILOR dupa Gheorghe...