marți, 8 iulie 2014

Stalinismul in exemple: CNI Traian Lalescu HunedoaraImi mai pierd o data timpul aducand un nou exemplu despre institutia sovietica si de cacati CNI Traian Lalescu Hunedoara.

La incheierea semestrului I din acest an scolar 2013-2014 , in 31 ianuarie 2014, a avut loc consiliul profesoral ordinar. La acest consiliu trebuia validata situatia la invatatura pe semenstrul I. In mod nemaintalnit in istoria invatamantului mondial, sovietic sau nu, o parte – majoritara – a votat impotriva validarii situatiei la invatatura. Nu doar in mod nemaintalnit ci si ilegal.
In acest fel anul scolar la instutia CNI Traian Lalescu a fost inghetat. Anul scolar a fost blocat. 
In caietul de procese verbale aceasta situatie a fost consemnata si confirmata prin semnatura de cadrele didactice. NU de catre toate cadrele didactice. Au refuzat sa inghete anul scolar si sa se faca de cacat 7 (sapte) profesori printre care si eu, Prof. Dr. Duca Mihael Adrian. Conform procesului verbal incheiat cu acea ocazie 32 de cadre didactice s-au opus validarii, adica au dorit inghetarea anului scolar si 14 s-au abtinut.
Dar oare de ce nu au dorit 32 + 14 cadre didactice sa valideze situatia scolara pe semenstrul I la invatatura, facand astfel o ilegalitate (o noua ilegalitate)?
Motivul specificat in procesul verbal este “situatia la ed. fizica”. Atat si nimic mai mult. Cei ce nu cunosc acesta institutie ar putea crede orice. Situatia la educatia fizica ii framanta pe cacatii de la CNI Traian Lalescu, deoarece din cauza educatiei fizice elevii nu promoveaza la matematica, la romana si in general la nimic, la examenele si evaluarile nationale. Ca sa se justifice in fata parintilor pentru rezultatele catastrofale la Bacalaureat si Evaluarea Nationala, plini de tupeu cacatii arunca cu cacat in educatia fizica. Iar unii parinti chiar cred asta.
Dar ce nu s-a scris in procesul verbal referitor la “situatia” de la educatia fizica? Ca exista un numar mare de elevi cu situatia neincheiata din cauza absentelor. Elevii chiulesc la educatie fizica la fel cum chiulesc si la alte materii, diferenta fiind ca la educatie fizica elevilor li se trec absentele in catalog, in timp ce la alte materii nu. Si cand esti cacat asta te roade…
Prin urmare, la 1 Februarie, cand s-a luat vacanta intersemestriala, la CNI Traian Lalescu Hunedoara anul scolar era, de fapt, inghetat. Blocat in mod ilegal de 32 de asa zise cadre didactice, cacati stalinisti.
In timpul vacantei, cand absolut toate cadrele didactice au fost in concediul legal de odihna, directoarea adjuncta Voinia Magdalena (responsabila cu problemele educative, prin statut) solicita in mod - din nou - ilegal intrunirea consiliului profesoral. Dar de ce a dorit Voinia Magdalena un nou consiliu profesoral? Deoarece cacatii au inteles ca nu au dreptul sa inghete anul scolar. Prin urmare – nici mai mult , nici mai putin – Voinia Magdalena convoaca un consiliu profesoral exceptional, in vacanta. Scopul? Scopul este scris negru pe alb in decizia nr. 20/03.2014, primita prin curier postal, constituirea unor comisii care sa incheie mediile la disciplina educatie fizica. Incredibil! Puteti vedea o fotocopie a acestei decizii uluitoare.


Eu le propun atunci sa puna si notele tot in comisii, sau poate la alte discipline de invatamant asa se si face, notele se negociaza in comisii, parintii care au dat bani mai multi, au copii cu note mai mari. Aia care dau doar o punga de cafea de 100 de grame au doar nota de trecere…

Continuand pe firul evenimentelor mentionez ca nu am participat la acea adunare, respectiv consiliul profesoral ilegal. Dar ce s-a intamplat la acea adunare? La acea adunare cacatii si-au pus eticheta pe frunte, cum se zice. La consiliul profesoral din 6 februarie 2014 punctul 2, scrie: “Deoarece nu a intervenit nici o modificare la procesul verbal din 31 I 2014, d-na director adj. Magdalena Voinia propune validarea situatiei la invatatura si disciplina pe sem. I, an sc 2013-2014….”.
Prin urmare s-a votat si s-a validat situatia scolara pe semestrul I, asa cum precizeaza adresa nr. 437/10.02.2014, semestrul al II-lea din anul scolar 2013-2014 incepe la data de 10.01.2014 avand in vedere faptul ca situatia scolara pe semestrul I a fost validata.
Dar pentru ce trebuia acest circ?
NU este un circ gratuit, este o cale prin care eu sunt hartuit din anul 2008, an in care am facut greseala sa cer acest post (aveam de ales intre cinci posturi, in urma unui examen luat cu nota 9,60, caci nu am venit prin transfer, prin dosar de acte sau cu sacul de cartofi in spate, ci prin examen).

Dupa atatia ani rabdarea mea a luat sfarsit. Am ajuns sa fiu amenintat cu bataia de catre elevi, injurat de elevi si plin de reclamatii de la parinti pe motive inventate? De catre cine?
De niste elevi si parinti instigati si invatati de catre unele dintre aceste cadre didactice.  Aici se vede spiritul stalinist, inveti cativa elevi sa fie nesimtiti si apoi le iei apararea, si inveti niste parinti sa faca reclamatii profesorului.

Sa mai mentionez ca stalinistii astia au avut tupeul sa ma sanctioneze cu AVERTISMENT pentru ca am denigrat CNI Traian Lalescu, prin decizia 16/29.01.2014. Adica eu denigrez cacatul? In halul asta cred tovarasii ca am ajuns? Gresit. Eu trag apa!
Sa judecam drept, citind exemplul de mai sus, eu fac de cacat institutia? Astia cred ca-si pot bate joc de oricine si orice. La adapostul protectiei procurorilor hunedoreni...


Aceasta sanctiune eu am considerat-o un abuz. De aceea am chemat CNI Traian Lalescu in judecata.
Arat ca am mai chemat ISJ Hunedoara in judecata pentru fals intelectual, fals in inscrisuri, uz de fals si constituire de grup infractional organizat. Pentru ca dreptatea era de partea mea si cei incriminati mergeau la puscarie, s-a gasit solutia de catre Tribunalul Hunedoara sa respinga cererea mea de chemare in judecata pe motiv de procedura. Bun asa. Cica la nivel de judet exista mari prietenii. IMPORTANT  e sa nu se uite… prietenii. Mai ales prieteniile cu securistul Hunedoarei.
Sunteti toti bine? Vedeti, ma preocupa soarta voastra. Sa nu ziceti ca sunt insensibil.

De ce am mai pierdut o data timpul cu cacatii? Pentru a mai da un exemplu. Un exemplu sper edificator, asa incat nimeni sa nu le planga de mila. Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu