miercuri, 12 noiembrie 2014

Realizarile Justitiei in 2013 - bilant esential



Ofensiva Justitiei pentru asanarea coruptiei in Romania a avut in 2013 succes. As spune ca, de fapt, anul 2013 reprezinta primul an in care Justitia a demonstrat ca poate lupta in forta cu marea coruptie.
De aceea e bine sa trecem in revista realizarile Justitiei din 2013.
Aceste rezultate in lupta pentru combaterea coruptiei imi dau speranta ca in 2-3 ani Romania va putea avea institutii cu adevarat functionale, prin urmare statul va putea functiona normal si natiunea romana va putea progresa.

- foştii miniştri Decebal Traian Remeş(PNL) şi Ioan Avram Mureşan (PNTCD) condamnati la trei ani inchisore. Cei doi demnitari au fost găsiţi vinovaţi de trafic de influenţă, respectiv, cumpărare de influenţă.
- fostul senator Cătălin Voicu (PSD) a fost şi el condamnat definitiv. Acesta a primit şapte ani de închisoare pentru trafic de influenţă. Alături de Voicu a ajuns la închisoare pentru patru ani şi omul de afaceri Marius Locic. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi la câte patru ani de închisoare, dar cu suspendare, fostul judecător Florin Costiniu şi omul de afaceri Costel Căşuneanu
- fostul deputat Dan Păsat (PDL). Judecătorii Curţii Supreme au decis ca acesta să stea la închisoare trei ani după ce a fost găsit vinovat de şantaj şi efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii de bani.
- fostii deputaţii Nicolae Vasilescu (PSD) şi Valeriu Gumă au fost condamnati pentru coruptie. Primul sta la închisoare doi ani, iar cel de-al doilea, patru ani.
- fostul judecător de la Tribunalul Prahova Dumitru Rebegea şi fosta judecătorare de la Curtea de Apel Craiova Carmen Mladen au fost condamnaţi la câte cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi favorizarea infractorului, respectiv, şantaj. De asemenea, fostul vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara Cătălin Nicolae Şerban a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă.
- fostul procuror la Parchetul General, Ioan Ciofu, a ajuns după gratii pentru trei ani după ce colegii săi au reuşit să demonstreze că acesta a luat mită în bani şi bilete de avion în valoare de 10.000 de euro de la un om de afaceri. În schimbul banilor, Ciofu ar fi trebuit să instrumenteze părtinitor un dosar penal deschis pe numele omului de afaceri Adrian Porumboiu. Un alt procuror acuzat de luare de mită este Maximilian Bălăşescu, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare.
- baronul local Nicolae Mischie (PSD), fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj la puscarie. Instanţa supremă l-a găsit vinovat de trafic de influenţă şi luare de mită şi a decis să menţină sentinţa dată de instanţa Curţii de Apel de la Timişoara, trimitându-l pe social-democrat patru ani după gratii.
- Mircia Muntean (PNL) a fost condamnat la închisoare, cu suspendare, pentru abuz în serviciu. După ce 16 ani a fost primar al Devei, Muntean a fost condamnat la patru ani de închisoare şi la plata unor despăgubiri de peste 330.000 de dolari,
- alt primar care a ajuns după gratii este cel al municipiului Hunedoara, Marius Ovidiu Hada (PNL), care va sta cinci ani la închisoare pentru abuz în serviciu şi complicitate la conflict de interese.
- fostul edil al municipiului Craiova, Antonie Solomon (PSD, PDL), a fost încarcerat pentru trei ani după ce instanţa supremă a decis definitiv că a luat mită. Solomon a primit, în mai multe tranşe, suma de 40.000 de euro de la Cornel Penescu, pentru a emite o autorizaţie de construcţie ilegală.
- Dorin Lazăr Maior (PRM, PSD) , fost deputat şi preşedinte al Consiliului Naţional al Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Revoluţionare din Decembrie 1989, a fost condamnat la şapte ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă.

Cu siguranta putem spune: Romania este mai curata!



Asteptam rezultatele pentru anul 2014


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cacatii de la liceul Traian Lalescu si Justitia EP. 14

  Justitia si cacatii de la liceul teoretic Traian Lalescu Hunedoara (14) `              EPISOD   14    SLUGILE CACATILOR dupa Gheorghe...