miercuri, 15 aprilie 2015

Haznaua religioasa C.N.I. Traian Lalescu Hunedoara

Plecand de la realitatea unei institutii de invatamant slabe, cu rezultate slabe, careia i s-a taiat o clasa de liceu tocmai pentru rezultatele slabe la invatatura (de catre ISJ Hunedoara), am facut o cerere catre directoarea institutiei, profesoara de fizica Tanasa Dorina pentru eliminarea simbolurilor religioase, respectiv icoane, cruci, din clase si cancelarii. Aceasta cerere a mea a fost inregistrata cu numarul 226/23.01.2015. Principalul argument, invatamantul de stat in Romania este laic. Un alt argument, Legea Educatiei, prin Art. 7 interzice prozelitismul religios in scoli. Argumente de ordin juridic suficiente pentru ca directoarea acestei haznale sa treaca la aplicarea legii. Pe langa aceste motive de ordin juridic, mai sunt cele legate de rolul si scopul scolii, ca institutie de invatamant, deci, nu ca institutie religioasa. Ca institutie de invatamant scoala are obiectivul  principal transmiterea stiintei, nu a dogmenlor bisericii. Noi toti platim din banii nostri acest sistem de educatie pentru ca copiii nostri sa invete stiinta, nu rugaciuni. Rugaciuni, psalmi si alte tampenii se pot invata la biserica, nu e nevoie de scoala pentru asta.
Am verificat 14 sali de clasa din cladirea liceului, in 11 dintre ele am gasit simboluri religioase puse pe pereti. Icoane ce stau chiar deasupra tablei, ca elevii sa le aiba tot timpul in fata ochilor, asa cum se vede si in pozele de mai jos.





Am inlocuit poza unui dictator, a unui semiidiot si semianalfabet, a unui ucenic de cizmar cu pozele unor mortaciuni "declarate" de biserica "sfinti". Oare noi ca popor suntem chiar atat de limitati intelectual? 
In aceasta institutie de prostire a copiiilor sunt aproximativ 65 cadre didactice, din care doar doi sunt asa-zisi profesori de religie. E simplu de inteles ca marea majoritate sunt cadre didactice ce predau stiinta. Cum e posibil atunci ca simbolurile religioase sa atarne in marea majoritate a claselor? O posibila explicatie este ca aceste cadre didactice sunt de fapt niste profesionisti ratati, pentru ca altfel nu ar permite asa ceva. Pe peretii claselor trebuie sa fie expuse portrete ale marilor oameni de stiinta si ale filozofilor ce au modelat civilizatiile speciei umane de-a lungul mileniilor. Aici nu, pe pereti atarna chipuri de morti, ce sustin obscurantismul.
Ma asteptam sa gasesc pe peretii claselor portrete ale lui Isaac Newton, Galileo Galilei, Charles Darwin, Marie Curie, Nikola Tesla, Aristotel, Socrate, Voltaire, Montesquieu, Immanuel Kant, René Descartes, Jean-Jacques Rousseau, John Locke, ale castigatorilor premiilor Nobel pentru stiinta. Nimic. Doar icoane si cruci, iar in cancelarii chiar candele!
Dar parintii elevilor ce zic? Ei nu zic nimic, ca merge si asa; ei chiar au facut cereri pentru ca copiii lor sa faca religie. Da-l dracului de Socrate, c-a trait degeaba daca crestinismul nu l-a declarat sfant. Cand nu stiu la examene, elevii spun o rugaciune si brusc, le vine mintea la cap. Ca si ei, parintii, cand erau elevi la fel faceau, bateau matanii si luau examenele.
Raspunsul directoarei Tanasa Dorina la cererea mea este cel cu numarul 226/28.01.2015 in care mi se spune consiliul de administratie considera ca "nu are cadrul legal" pentru eliminarea simbolurilor religioase din scoala. Eu pun urmatoarea intrebare: "Dar ce cadru legal au sa puna aceste simboluri religioase pe pereti?" NU au niciun cadru legal! Prostia sa traiasca!
Eu i-as da in judecata si pentru aceasta fapta, dar cum in Judetul Hunedoara, la nivelul Justitiei, infractorii de aici se bucura de protectie, nu o voi face. Pana la urma, cu cat mai prosti, cu atat mai bine, nu?

Valoarea mediei la religie si media generala
In primul rand, religia ca obiect de invatamat reprezinta o aberatie intelectuala.
In al doilea rand, la un elev bun, media 10 de la religie ridica media generala cu 0,03 puncte.
In al treilea rand, daca toti copiii fac religie, toti au crescuta media cu 0,03 puncte.
Eu stiu ca sunt parinti pe care nu-i intereseaza deloc soarta copiilor, stiu ca sunt parinti pe care nu-i duce capul si adopta comportamentul de turma, dar pe cei isteti ii invit sa studieze textul din poza de mai jos.
Si evident sa ia atitudine.
Nu cu religie construim o societate progresista, a bunastarii, ci cu educatie stiintifica.




Si, sa nu uitam, platim salarii la circa 10.000 de profesori de religie! Iar ministerul se plange ca nu sunt bani...







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cacatii de la liceul Traian Lalescu si Justitia EP. 14

  Justitia si cacatii de la liceul teoretic Traian Lalescu Hunedoara (14) `              EPISOD   14    SLUGILE CACATILOR dupa Gheorghe...