marți, 8 mai 2018

Mita din sistemul medical romanesc. O societate putreda.


Eu am afirmat de mai multe ori, chiar pe acest blog, ca sistemul de sanatate din Romania poate fi considerat un mecanism de exterminare a natiunii noastre.
Toate datele furnizate chiar de institutiile statului argumenteaza suplimentar afirmatiile mele.

O problema pe care eu am ridicat-o de cel putin 10 ani, privatizarea sanatatii si invatamantului e ocolita de toate partidele. Noua ne place gratis. Daca e gratis, poate fi oricum. Nu inteleg de ce ne mai revoltam?

Raportul facut de DNA chiar in urma cu cateva zile arata ca nivelul coruptiei in sanatate este nu doar foarte mare, ci si general, nu vorbim de situatii izolate, ci de coruptie generalizata.
Mita este omniprezenta, de la contracte pana la angajari. Se da exemplu, pentru angajarea pe un post de infirmier se plătește mită de 1.500 de euro, pentru asistent medical 2.500 de euro, iar un șofer de ambulanță dă mită de 1.000 de euro.

Mai multe cititi aici


Dar nu doar mita din spitale arata nenorocirea acestui sistem sovietic de sanatate, ci si pregatirea viitorilor angajati, medici sau asistenti. Sunt de notorietate scandalurile provocate de luarea examenelor pe bani sau sex. Iata o noua dovada, profesori de la facultatea de medicina din Craiova condamnati pentru mita. Notele se vindeau pe 100 euro si pe sex.

"Examenele au fost promovate cu favoruri sexuale:
 -Student-Dădui 600, nu 500
-Doamnă-De ce dăduşi 600?
-Student- pentru că nesimţita de ... nu pune bani, ea se ... şi îşi aranjează.

Procurorii au mai stabilit că unii profesori au primit mii de euro, în bani şi bijuterii, ca să îi scape pe studenţi de stresul examenelor şi să le dea note bune".


Intrebare: ce incredere poti avea in acest sistem de exterminare finantat din banii nostri?
Suntem o natiune de tampiti, "bouritici" e deja un cuvant prea bland. Insa mandri. Noi suntem smecheri. Noua ne place gratis, moca, iar asta ne face sa ne simtim smecheri. Prostani, dar smecheri. Atat timp cat ne amagim ca poate fi ceva gratis, nu are rost sa discutam de calitate, de rezultate bune, de progres in general.

Privatizarea sanatatii si a invatamantului sunt actiuni necesare si urgente. Daca nu vom privatiza aceste domenii sociale, vom ramane o societate putreda, fara perspective. 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cacatii de la liceul Traian Lalescu si Justitia EP. 14

  Justitia si cacatii de la liceul teoretic Traian Lalescu Hunedoara (14) `              EPISOD   14    SLUGILE CACATILOR dupa Gheorghe...