duminică, 2 septembrie 2018

Tariceanu viitor presedinte al Romaniei

Ieri s-au clarificat cateva aspecte importante pentru politica interna. In urma CEX al psd atat Firea cat si infractorul dragnea au facut declaratii ce au adus argumente pentru a-mi permite sa afirm ca viitorul candidat la presedintia Romaniei va fi Tariceanu - ALDE.
PSD, ca sa-i poata asigura "imunitate" lui dragnea, are nevoie de majoritate la toate nivelurile, ceea ce inseamna ca alianta cu ALDE este esentiala. Fara aceasta alianta, dragnea  - cel putin in contextul actual - risca puscaria. Este evident - cel putin in aceasta perioada - ca psd functioneaza ca un partid al infractorilor, dovediti sau nu.
Canditatura lui Tariceanu cu sprijin PSD o nemultumeste pe Firea, dar - dupa cum s-a vazut la CEX - Firea Pandele e o cantitate neglijabila. dragnea si-a construit un nucleu de semianalfabete cu care conduce partidul grajdarilor asa cum vrea el, puterea lui in partid e absoluta.
Pentru a mentine si in viitor aceasta alianta cu ALDE, dragnea trebuie sa-i ofere ceva lui Tariceanu, ceva ce acesta isi doreste, respectiv presedintia Romaniei.




Daca nu se schimba semnificativ configuratia actuala a clasei politice, Tariceanu are cele mai mari sanse sa-si indeplineasca orgoliul si va deveni presedintele Romaniei.
In acest moment, avand in vedere atributiile institutiei prezidentiale, pentru noi, cetatenii romani deja nu mai conteaza cine va fi presedinte. Functia presedintelui e golita de continut din punct de vedere al interventiei in politica interna. Din acest moment poate fi presedinte si Suca, a lu' Nea Marin. Cotroceniul a devenit un fel de azil de lux, evident, cu un singur locatar.
Opozitia? Da, pentru Opozitie functia prezidentiala poate fi o etapa de bifat in batalia pentru alegerile parlamentare si locale, dar nu obligatorie. Problema Romaniei, mai precis a natiunii romane este "care opozitie?". De 30 de ani tot votam raul cel mai mic... Multi se supara pe mine cand spun ca suntem o natiune de tampiti, dar realitatea e implacabila. Noi suntem inca tara partidului unic, asa cum am scris si anul trecut aici, pe acest blog. Dar pana la urma, ce conteaza, nu-i asa?
Eu nici acum nu am inteles ce vor USR si miscarea lui D Ciolos, zau. Foarte buna initiativa si actiunea civica "Fara penali"(am participat si eu), dar opozitie nu insemna o actiune civica. Poate ca nu pricep eu, sau poate ca si aceste partide sunt tot un fel de ALDE...
Sa nu uitam ca traim intr-o tara de tip bananier, prin urmare orice schimbare politica e posibila.

PS
Poate se hotareste USR sa propuna natiunii romane un program punctual, sa stim ce vor, nu doar lozinci. Sau poate D. Ciolos?


Publicata in 2018, cartea propune o noua abordare a invatamantului


Iata un link catre pagina cu cartile mele
http://mihaelduca.byethost18.com/?i=1





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cacatii de la liceul Traian Lalescu si Justitia EP. 14

  Justitia si cacatii de la liceul teoretic Traian Lalescu Hunedoara (14) `              EPISOD   14    SLUGILE CACATILOR dupa Gheorghe...