marți, 22 ianuarie 2019

Lenin si natiunea romana in 2019




Sa revenim la realitate. Cum arata Romania in 2019? Pentru unii arata rau, o tara saraca, fara perspective de bunastare. Pentru altii e o tara “misto”, unde te descurci daca esti smecher. Aici e o parte a problemei de tara. Raportul dintre cei multumiti de viata, de nivelul de viata in Romania si cei nemultumiti; acest raport ne arata nu doar cum e Romania, natiunea romana de fapt, ci si ce sanse sunt ca aceasta natiune sa se schimbe in directia unui progres social. Cum vad eu acest raport? In opinia mea majoritatea romanilor sunt multumiti de viata lor, ei sunt nascuti smecheri si se stiu descurca. Asa si mor, plini de smecherii, precum buda de cacat. O societate normala, cu legi si reguli ce se respecta chiar i-ar incurca, i-ar incurca si i-ar condamna la neputinta pentru ca smecheria nu ar mai avea loc, pentru ca valorile ar ocupa functiile importante in stat.
Atat timp cat avem in conducerea societatii infractori si slugi dupa tiparul “grajdari cu doctorate”, sansele de progres ale natiunii romane sunt zero. Eu nu mai cred ca natiunea romana va putea evalua spre bunastare cat de cat in urmatorii 30 de ani. Candva, in viitor e posibil, poate peste vreo 100 de ani. 
Mi se parte important sa subliniez cateva din cauzele si imprejurarile ce au dus la aceasta stare. Nu are rost sa invocam nici “daci liberi” nici “exploatarea milenara a romanilor de catre marile imperii”. Asta e prosteala, manipulare populista. Bineinteles ca sunt unele cauze externe, unele conditii generale, dar nu este admisibil sa dam vina doar pe altii, iar noi sa ne consideram niste ingerasi.
Pentru a avea o perspectiva reala si de cauzalitate asupra situatiei noastre actuale ca natiune, e bine sa ne reamintim urmatoarele:
- Lenin, sprijinit de germani (prusaci la acel moment) a infiintat primul stat de tip comunist, inlocuind vechiul imperiu tarist rus;  important de retinut e ca nu poporul rus si-a dorit sa se transforme intr-un stat de tip comunist, bolsevicii condusi de Lenin au castigat alegerile prin frauda (au fost totusi niste alegeri). Fara conditiile din vechiul imperiu tarist, fara Primul Razboi Mondial si fara sprijinul german, Lenin nu ar fi infiintat niciodata un stat comunist, iar noi nu am fi ajuns comunisti niciodata;
- Lenin nu a considerat niciodata ca “proletarii” (muncitorii) au vreo valoare sociala, dimpotriva, Lenin a considerat ca proletarii sunt prea prosti pentru a se reprezenta, de aceea era necesara existenta unui partid care sa-i reprezinte, un partid de elite, deasupra “clasei muncitoare”. Partidul nu era al muncitorilor, partidul era tot al unor smecheri ce clamau ca-i reprezinta pe muncitori; 
- In Romania “comunismul” a fost adus cu tancurile sovietice; e bine sa nu uitam ca acest comunism nu a fost dorit de poporul roman, iar ajungerea marionetelor sovietice la putere, la conducera statului roman, s-a produs tot prin fraudarea unor alegeri, fraudare posibila datorita tancurilor rusesti;
- noul regim aici, noua societate a fost gandita si pusa in practica de catre fosta URSS prin politia secreta, prin celebrele directive ale NKVD. Sa nu credem niciun moment ca societatea comunista de aici a fost rezultatul luptei comunistilor romani, asta e doar manipulare. Cei vreo 400 de comunisti ce existau in 1945 in Romania nu valorau nici cat o ceapa degerata. Romania nu a fost “construita” de comunistii romani, ci de fosta URSS.
De aici incolo, de la acest moment trebuie sa intelegem o altfel de desfasurare a evenimentelor. Daca pana acum avem de-a face cu conditii externe, cu impunerea sovietica, din 1947 avem de-a face cu o alta istorie, cu o altfel de desfasurare a evenimentelor. 
Daca regimul instaurat de sovietici functiona, aceasta functionare s-a datorat slugilor ce s-au pus in slujba noilor stapani. E bine sa amintim de I G. Maurer, M Sadoveanu, Petru Groza si de alti cativa intelectuali de renume din acea vreme. Dar cine erau ceilalti comunisti? Cine erau comunistii romani, aia multi? Cine erau ei in realitate? Raspunsul e simplu si cunoscut, erau niste rupti, nici macar grajdari, marea majoritate nici macar cu o clasa. Cei mai destepti dintre ei aveau 2-3 clase. Acestia au fost pusi sa conduca Romania, acestia (in imbecilitatea lor) au crezut ca pot conduce o societate. In mod evident ei erau mult prea imbecili ca sa si creeze ceva, asa ca au urmat indicatile staliniste si mai ales au incercat sa nu modifice nimic, sperand ca societatea va ramane asa, ca un organism in formol, nealterata si mai ales vesnica. Ipoteze si sperante total gresite. 
In imbecilitatea lor, comunistii romani cred ca au chiar inceput sa creada ca ei au transformat regalitatea in comunism, ca ei pot avea un merit si mai ales competenta. Macar o parte dintre ei sunt sigur ca incepeau sa se creada nu doar foarte destepti, ci si un fel de stapani ai natiunii. 
Comunistii romani, ca si cei sovietici, nu au iubit niciodata poporul, nici macar pe “proletari”, cei pe care ii reprezentau; comunistii s-au iubit doar pe ei si au luptat doar pentru a-si proteja si dezvolta propriile avantaje. Comunistii niciodata nu i-au placut, cu atat mai putin iubit, pe cei destepti cat de cat (INTREBARE: cat de destept puteai fi fiind formatat de un invatamant creat de comunisti sa scoata tampiti la scara industriala?). Desteptii pentru comunisti au reprezentat un pericol. Cand tu, comunist, te stii (ca esti) imbecil, nu iti doresti in jurul tau destepti.
Care este legatura dintre Lenin si poporul roman? Aceasta legatura exista, chiar daca nu intr-o relatie directa. Este legatura dintre gandirea leninista si societatea sovietica impusa in Romania. Leninismul ne arata ca comunismul nu a fost o filozofie a “maselor”, ne arata ca partidul communist nu a fost un partid al “proletarilor” si ca toata aceasta constructie ar trebui corect denumita ca “bolsevica” sau leninista.  Leninismul arata in final si ca ideea sau ideile unui individ, ale unui singur individ, Lenin, au stat la baza unui nou sistem social ce a inghitit jumatate din Europa. Acest fapt este foarte important intrucat, asa cu am mai scris pe blog, arata ca un individ poate schimba cursul istoriei si nu intr-un sens bun.
Ce vreau sa subliniez, si ce merita scris in manualele scolare, este esenta existentei, a functionarii societatii asa zis “comuniste”, a filozofiei leniniste, in care am trait si noi pana in 1989. Esenta societatii de tip leninist consta in doua caracteristici fundamentale: saracia si lipsa exploatarii de catre patron.
Fortat de germani sa preia puterea in fostul imperiu tarist cat mai repede, Lenin a dus o activitate de propaganda masiva, a fost personal in mijlocul oamenilor, al muncitorilor pentru a le vorbi si a-i convinge sa il voteze. Lenin a spus mereu la toate intrunirile ca in “comunism” nimeni nu va fi bogat, toti vor fi “la fel de saraci”, dar nu vor mai fi exploatati de catre patron. Chiar si cu aceste argumente, in conditiile Rusiei de la inceputul sec. XX, Lenin nu ar fi putut castiga alegerile, de aceea a fost nevoit sa falsifice rezultatele cu ajutorul armelor.
Sa mai scriu o data, esenta acestei societati numite “comuniste” este saracia. Sustinerea saraciei este deosebit de folositoare unui partid ce isi doreste sa controleze o societate, mai ales in conditiile unui regim totalitar, intrucat saracia este in relatie directa cu prostia. Cu cat oamenii sunt mai saraci, cu atat sunt mai prosti. Cu cat oameni sunt mai saraci si mai prosti, cu atat mai usor pot fi amagiti cu false promisiuni sau ireale promisiuni.
Comunismul nu poate fi amagitor pentru o societate in care domneste o oarecare bunastare. Comunismul poate fi o atractie pentru cei foarte saraci, avem un exemplu recent, Venezuela.
Ne intoarcem acum la Romania anului 2019. Ceea ce ma ingrijoreaza pe mine nu mai este faptul ca prin modificari de legi coruptii, infractorii de toate felurile vor scapa. Ceea ce ma ingrijoareaza extrem, ma sperie deja, este faptul ca populatia devine mai saraca, ca populatia ramane la fel de proasta prin nereformarea invatamantului, ca cei ce au o cat de mica valoare emigreaza. Aceste trei fenomene ar trebui sa ne sperie pe toti. Trebuie sa mentionez si retorica de stanga existenta la toate partidele din Romania. Asa cum am scris si in blogul precedent, nu avem nici macar un partid de dreapta. Dreapta politica lipseste din Romania. In 2020 se va vedea cine si cu ce program politic va castiga procente la alegerile locale si parlamentare. Prevad o constructie de genul usl, clar de stanga, populista si cateva partidulete mimand poate o opozitie la nimic. In Romanica exista de fapt doua stari, doua fete ale politicii, puterea politica si opozitia la nimic.
Faptul ca in mod constant guvernele (toate) dupa 1989 au refuzat sa reformeze invatamantul spune tot. Faptul ca gropara invatamantului E-caterinca Ambramburica Andronescu e din nou ministra-sinistra si ne promite table inteligente si laptopuri, este cel mai clar indiciu despre directia pe care vom merge ca natiune. 
Ca o concluzie, pentru urmatorii 100 de ani cel putin, nu aveti nicio speranta de a trai mai bine. Si ca sa inchei cu ce am inceput, cred ca majoritatea romanilor considera ca traiesc bine, le place asa, nu vor nimic mai mult.
Despre logo-ul romanilor - caracterizarea natiunii romane  cititi aici


Am scris o carte degeaba, Evaluarea si motivarea elevului.




Legatura pentru prezentarea cartii
http://mihael-duca.blogspot.com/2018/03/cartea-evaluarea-si-motivarea-elevului.html






In timp ce politicienii romani se chinuie (poate nici nu se chinuie) sa tot amageasca populatia cu fel si fel de artificii, petarde si perdele de fum, saracii devin tot mai saraci si mai prosti, iar ceilalti emigreaza. Emigrarea e o solutie. In Romania sunt maxim 600000 de "nemultumiti" Mi-e greu sa cred ca sunt mai multi de atat. Restul romanilor sunt multumiti. Ce poti face? Iti faci valiza si pleci. 

Dar sa nu-i uitam pe politicieni, ei sunt toti la fel, lozinca toate partidele aceeasi mizerie e perfect adevarata. Si vreau sa mai aduc o data in discutie cele doua destituiri din Justitie, una realizata deja - C. Kovesi, iar una in curs de realizare  - A. Lazar de la Parchetul General.  Daca e asa cum tot sustine A Lazar, 
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/a-lazar-ataca-oug-anuntata-de-t-toader-hotararile-definitive-au-putere-de-lege-deciziile-ccr-sunt-pentru-viitor-1068648?fbclid=IwAR25EAYqPqMqc46SVU-YNdnskSeaGXBrfJLSJhTTehlecX8WVl51h15kHoA 
respectiv evaluarea facuta de T Toader, acest complice al infractorilor si criminalilor, e ilegala, avem o super problema atat cu sistemul de Justitie cat si cu clasa politica, dar si cu tov. presedinte Iohannis. 
Pe acest fond de tara exista fel si fel de guristi ce se dau de mortii mamelor ma-sii. Intre acestia exista o armata de idioti ce tot striga iesiti la vot. Populatia ar iesi la vot (cei 60%), dar nu au de ce sa iasa. S-a saturat lumea de guristi, socialisti si comunisti. Se va vedea la alegerile din 2020.  Nu lumea e proasta ca nu iese la vot, politicienii romani sunt prea mizerabili ca sa-i mai voteze cineva, altii decat cei din cercul lor de bisnitari. 

Pana atunci, sa ne amintim un banc, asa, despre noi, formatati leninist.
Banc: 
Invatatoarea intreaba copiii la scoala despre ce le-ar mai lipsi in casa, in familie.
Georgescu zice: Noua ne-ar lipsi un frigider.
Ionescu zice: Noua ne-ar lipsi un televizor.
Iohannis zice: Mie  mi-ar lipsi o bicicleta.
Ajunge invatatoarea si la Bula (Bula e personajul super imbecil al comunismului)
Bula zice: Noua nu ne lipseste nimic! 
Invatatoarea intrigata exclama: Cum asa?!
Bula raspunde: Asa a zis mama. Aseara tata a venit mort de beat si s-a aruncat in mijlocul patului si a adormit. Atunci mama a inceput sa-i traga pantalonii jos. Dupa ce a reusist sa-l dezbrace, tata s-a cacat in mijlocul patului. Atunci mama a exclamat: Asta ne mai lipsea ca in rest le avem pe toate. 

Natiunii romane ii lipseste un partid de dreapta, ii lipsesc valorile. Lipsesc prea multe... Daca suntem cat de cat rationali, noua, ca natiune, ne lipseste tot.  

Pe aceasta realitate, dragnea si gastile de bisnitari din toate partidele (dragnea si psd nu sunt singuri in planurile lor, au sprijin de la toate partidele) au momentul lor de falsa intelepciune istorica (e doar smecherie de coltul blocului). Dragnea si bisnitarii din spatele lui vor sa aduca natiunea romana intr-un asa hal de saracie incat populatia sa isi doreasca o reintoarcere la socialism - comunism. Nu in forma ceausita ce a existat inainte de 1989, ci ceva dupa modelul judetului Teleorman, in care oamenii se vor bucura pentru o coaja de cartof din ajutorul social. O populatie saraca e o populatie de milogi care se multumesc cu nimic, iar cei ce le dau si lor ceva, o coaja de cartof, sunt niste oameni buni, demni de stima. Dragnea si bisnitarii din spatele lui reprezinta la o alta scara si la un alt nivel leninismul, dar mai ales stalinismul, unde tatucul stalin veghea cu cartusul pe teava KGB ului sa fie rusii fericiti. Cand un rus nu era fericit primea recompensa un cartus in cap. Nu suntem chiar atat de departe, atat timp cat Jandarmeria, ca arma, incepe sa se comporte ca fostul KGB.  

Viziteaza site ul meu  
http://mihaelduca.byethost18.com/index.html

E important sa vedem ca daca ceausescu avea la nivel de varf al pcr numai olteni, oameni de baza, dragnea are doar teleolteni si alti olteni. Sunt cateva semne ce ne arata ca ne vom indrepta spre o forma de dictatura... democrata. In realitate aceasta dictatura exista, intrucat chiar daca exista libertatea alegerilor, atat timp cat doar psd are sansele matematice de a conduce, de a avea puterea, avem o democratie falsa, o democratie totalitara, exact ca cea din Turcia. 
Romania in 2019 poate fi caracterizata ca o tara socialista (nu comunista, nu de tip sovietic). Exista mai multe partide, toate de Stanga, exista alegeri libere etc. Dar mai ales exista o structura sociala de tip comunist (mostenita de la regimul ceausist) ce este mentinuta tocmai pentru a garanta continuitatea socialismului in Romania.  


Doi dintre cei mai mari criminali din istoria omenirii, Lenin si Stalin. 













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cacatii de la liceul Traian Lalescu si Justitia EP. 14

  Justitia si cacatii de la liceul teoretic Traian Lalescu Hunedoara (14) `              EPISOD   14    SLUGILE CACATILOR dupa Gheorghe...