sâmbătă, 6 octombrie 2012

Poporul lui Bula s-a privatizat

Tendintele financiare si masurile economice nu se intalnesc totdeauna in practica, de aceea exista un risc permanent, dar si o oportunitate de a specula. De multe ori chiar speculatorii dau anumite tendinte, desi nu acesta este scopul si nici macar intentia lor. Cu cat o economie este mai slaba, mai nestructurata, mai nestabila, cu atat aceste tendinte speculatorii produc mai multe efecte imprevizibile si foarte putin controlabile, prin urmare. Daca Romania are o agricultura de subzistenta, economia Romaniei este una de extinctie, adica o economie ce se indreapta spre propria disparitie. Daca dinozaurii au disparut de pe Terra datorita efectelor climatice produse de impactul unui asteroid (cauze naturale), economia Romaniei se indreapta spre disparitie datorita prostiei generale ce ne domina, intr-un cuvant, datorita lui Bula. Noi suntem poporul ales al lui Bula. Cu diplome false, cu titluri stiintifice furate, rupti in cur, imputiti, dar smecheri. Aproape toti oamenii de cultura (aia vreo 3-4, cati a avut Romania) au remarcat si au atentionat ca smecheria nu poate inlocui desteptaciunea.
Ce exemplu mai bun poate fi dat decat "procesul de privatizare al Romaniei"? Privatizarea uzinei Republica/Bucuresti, o privatizare in care o intreprindere mare a fost taiata si vanduta la fier vechi. Privatizarea uzinei Tractorul/Brasov, privatizare ce a dus la construirea unei sosele (de maxima importanta) intre doua cartiere de locuinte si atat. Dar cel mai bun exemplu de privatizare este cel prin inchidere, asa s-a procedat in spirit sovietic, sub directivele lui Iliescu. "Privatizarea prin inchidere" s-a realizat in doi timpi: intai s-au dat salarii compensatorii angajatilor, sa nu mai existe demonstratii de protest pentru inchiderea fabricilor (ca  acum la Oltchim), dupa care, in etapa doi, ca sa nu stea lumea in strada, fostii salariati au fost pensionati. Ce s-a ales de fostele fabrici nu a mai interesat pe nimeni, ca daca esti pensionar, ai alte preocupari. Tara asta a fost nu doar jefuita, ci sugrumata de-a dreptul din 1989 pana in prezent. De cine? De fostii si actualii comunisti. Ceea ce se intampla acum la Oltchim arata imbecilitatea sau reaua vointa a guvenului BULA. In aceste momente Romania este ca o corabie ce pluteste in deriva si a carei capitan este mult prea beat sa priceapa realitatea, indiferent care este aceasta. Cat de imbecil trebuie sa fi ca sa scoti la vanzare - in numele privatizarii (aici e esenta) - niste actiuni ale unei intreprinderi, cand creditorii acelei intreprindei pot in secunda doi sa ceara insolventa? Acesta este cazul Oltchim. Eu nu ma mir, ci doar intreb, daca tot au vrut sa scape de Oltchim, de ce nu au cautat un investor stategic ca la Republica? Dadea ala o spaga de 200 mii euro la cine trebuia si lichida el fabrica. Sau Bula chiar spera sa scoata bani din privatizare?
Asa cum am mai scris, Leul, moneda bouritica nationala, indeplineste cu mult succes inca un rol de tampon, prin masurile intelepte ale Bancii Nationale. Graba spre moneda Euro nu este sanatoasa. Romania nu are capacitatea de a adopata moneda Euro. Moneda Euro reprezinta o aspiratie si atat. S-a vazut si se va vedea.  In perioada noiembrie 2012 - ianuarie 2013 cand Euro va ajunge la 4,8-4,9 lei se va intelege la adevarata valoare importanta existentei unei monede nationale. Pentru mersul economiei europene, pentru starea economiei romanesti si pentru speculatiile ce se mai incearca inca, pretul corect este cam de 4,9 lei. Sfarsitul lui februarie, inceputul lui martie 2013 va aduce o stabilitate a cursului. Care va fi aceea? Ar fi bine sa nu treaca de 5 lei un Euro.Dar pana atunci, in termeni financiari, mai e foarte mult.
Poporul vesnic al lui Bula.

PS
Uite ca nici salariile alea de pomana pe care vrea guvernul Bula sa le dea nu ajung la muncitorii de la Oltchim, pentru ca toate sumele intra direct la creditori. Traiasca guvernul imbecil!
Astia vor fi destepti doar daca isi vor pune trandafirii pe piept!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cacatii de la liceul Traian Lalescu si Justitia EP. 14

  Justitia si cacatii de la liceul teoretic Traian Lalescu Hunedoara (14) `              EPISOD   14    SLUGILE CACATILOR dupa Gheorghe...