duminică, 11 noiembrie 2012

Dinozaurii de care nu scapam

Exista "politicieni" de profesie? Da. Din nefericire. Exista deja o adunatura de paraziti ce ne sug, ca natie. Ar fi mai bine daca ne-ar suge si ca indivizi.



Cateva exemple:
http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Dinozaurii-_din_Parlamentul_Romaniei-_Cum_aratau_Blaga-Antonescu_si_Basescu_in_prima_legislatura_0_808119307.html
Campania electorală pentru alegerile din 9 decembrie a adus la start o serie de figuri extrem de familiare în peisajul politic românesc. "Parlamentari de profesie", aceştia au populat băncile Parlamentului încă din prima legislatură din 1990, iar acum, unii dintre ei se prezintă în faţa electoratului pentru a cere al şaptelea mandat consecutiv. Traseul politic i-a adus de multe ori în aceeaşi tabără, dar şi în partide diferite. Un singur lucru nu s-a schimbat: mandatul de deputat sau cel de senator.
Unii dintre cei mai longevivi parlamentari reprezintă cuplul de nedespărţit al PDL: Blaga- Berceanu. Cei doi au fost parlamentari din anul 1990 şi până în 2012. Dacă Berceanu a spus pas unei noi candidaturi, Blaga va intra în cursă pentru un mandat de senator în judeţul Timiş.
Blaga şi Berceanu au avut evoluţii politice asemănătoare. Cei doi "grei" ai PDL au intrat în politică imediat după Revoluţie. Ei au fost aleşi pe listele FSN, condus pe vremea aceea de Ion Iliescu. Primele funcţii importante le-au avut în Parlament, unde unde şi-au menţinut locul până în actuala legislatură. Între timp, Blaga a ajuns şef al PDL, în timp ce Berceanu se pregăteşte de retragerea din politică.
În ultima legislatură, atât Berceanu, cât şi Blaga s-au remarcat în primul rând la capitolul absenţe. Berceanu s-a clasat pe locul 111 în topul prezenţei, cu un procentaj de 34%. Berceanu nu s-a remarcat nici la capitolul iniţiative legislative, în ultima legislatură. Numele său s-a regăsit pe 9 iniţiative legislative, dintre care doar 2 au devenit legi
Un alt lider de partid care a intrat în politică la începutul anilor 90 este şi Crin Antonescu. Primul mandat de parlamentar l-a obţinut în anul 1992, iar de atunci nu a mai părăsit Parlamentul. Crin Antonescu va candida la aceste alegeri în Teleorman, pentru al şaselea mandat consecutiv. Antonescu a devenit deja o legendă în lumea politică pentru absenteismul său. În ultima legislatură a avut o prezenţă de doar 11,1%, procentaj cu care a ocupat locul 123. Numele lui Crin Antonescu s-a regăsit pe 17 iniţiative legislative, dar niciuna dintre acestea nu a devenit lege.
Un alt "greu" al Parlamentului României este emimenţa cenusie a PSD, Viorel Hrebenciuc. Este parlamentar din anul 1996 şi se află la mandatul cu numărul 4 în Parlamentul României. Viorel Hrebenciuc a fost în permanenţă deputat. Este cunoscut în lumea politică ca fiind strategul PSD. Deşi este o figură importantă a PSD, Viorel Hrebenciuc a avut doar 32 de inițiative legislative, dintre care doar 2 au devenit legi. În ultima legislatură, la nivel de prezenţă, Hrebenciuc se află în coada topului, pe locul 304, cu un procentaj de 28,8%.
În clubul select al celor care sunt parlamentari încă din 1990 intră şi Varujan Vosganian. Liberalul este una dintre figurile centrale ale jocului guvernamental. Vosganian a fost de ministru al Economiei în guvernul Tăriceanu în perioada 2006-2008. În perioada 2006-2007 Vosganian a devenit una dintre figurile centrale ale PNL. El a fost numit purtător de cuvânt al partidului.
Liberalul a avut 3 mandate de senator, dar şi trei de deputat. În ultima legislatură a fost senator, iar numele lui Vosganian a apărut pe 16 iniţiative legislative, dar niciuna dintre acestea nu a devenit lege. Nici la nivel de prezenţă nu a stat foarte bine. Vosganian s-a clasat pe locul 92, cu un procent de 45,8%.
Un alt nume care se regăseşte încă din ani 90 în Parlament este cel al Ecaterinei Andronescu. Ecaterina Andronescu a fost în 3 rânduri ministru al Educaţiei. Primul mandat l-a avut în perioada 2001-2003, în timpul guvernului Năstase. Al doilea mandat l-a avut în perioada 2008-2009, în primul guvern Boc, iar ultimul în guvernul Ponta din iulie până în decembrie 2012. Ecaterina Andronescu a intrat pe scena mare a politicii în anul 1996. Atunci a devenit membru al PSD şi totodată a câştigat şi primul mandat de deputat. Ulterior, au mai urmat alte 2 mandate în perioada 2000-2008. În anul 2008, Ecaterina Andronescu a schimbat camera şi a câştigat un mandat de senator din partea PSD. Unul dintre proiectele de bază în actualul mandat de ministru este introducerea examenului de Bacalaureat profesional.

Dar de ce nu scapam de ei? Pentru ca ii tot votam.
Iliescu e senator pe viata. Iar noi suntem fraieri pe viata.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cacatii de la liceul Traian Lalescu si Justitia EP. 14

  Justitia si cacatii de la liceul teoretic Traian Lalescu Hunedoara (14) `              EPISOD   14    SLUGILE CACATILOR dupa Gheorghe...