sâmbătă, 1 decembrie 2012

Ganduri de 1 Decembrie (2012)

Romania asta mare e de fapt o Romanie mica,din toate puncte de vedere, deci si teritorial.
Romania asta "unita" e o realizare inca mistificata de interese marunte, chiar si acum, la aproape un secol. Ce ne invata 'lectia unirii"? Ca suntem slabi, fara coloana, fara vise, caci si "Unirea" a fost punerea in scena a gandirii si nazuintelor altora. Ceea ce este trist pentru o natiune. Trist, dar ofera o explicatie adevarata despre natiunea noastra. Ceea ce am scris nu vrea sa fie o replica la valul asta mediatic de doi lei "Sunt mandru ca sunt roman". Sa fim cinstiti, poti fi mandru ca esti un bouritic, si atat.
Vreau insa sa incepem sa ne scriem istoria adevarata, pentru a putea invata din lectiile istoriei, caci altfel tot prostii invatam. Si asta e cel mai grav. "Din greseala in greseala spre victoria finala".
Daca as face o evaluare a periadei scurse din Decembrie 1989, rezultatul ar fi negativ. Iar daca am analiza cele cateva realizari nationale, sa zicem intrarea in UE, am constata ca se adevereste ceea ce am scris mai sus.
Un lucru este clar, indiferent cine a stat in spatele nostru si ne-a impins pe calea emanciparii nationale, ne-a impins suficient pentru a avea cateva realizari. Ceea ce este bine, "finis coronat opus".
Un singur lucru ma satisface, imi da sperante si ma face optimist, Justitia.
Justitia ultimilor 2-3 ani a inceput in Romania sa functioneze, nu doar sa mimeze. Faptul ca inalti functionari ai statului si politicieni de toate  culorile sunt deja la parnaie, e o marturie clara. Si este calea de urmat pentru cimentarea unei democratii in tara asta construita mai mult din praf. Justitia este garantul democratiei reale.



Desi ganditul dauneaza grav sanatatii (altfel nu s-ar feri toata lumea) eu - se pare - imi risc sanatatea in fiecare zi, prin urmare, insir aici cateva cugetari:

In Romania nu doar ca se fura ca-n codru, se fura codrul cu totul.

Unii cred ca e nevoie de optimism ca sa traiesti in Romania, eu cred ca e nevoie doar de cinism.

Sunt personaje carora daca le spui in fata ca sunt de cacat, ca sunt niste zdrente, nu au nicio tresarire. ei stiu ca exact asa sunt. si mai stiu ca daca au reusit ceva in viata au reusit tocmai pentru ca sunt de cacat si niste zdrente.

Ce face politicianul roman cand se pregateste de munca? Isi sufleca manecile si apoi isi baga amandoua mainile in buzunarele noastre.

Esti destept doar cand dormi.

Fraierii cu integritatea, smecherii cu imunitatea.


Ce sarbatorim la 1 Decembrie? Fasolea si carnatul moca.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cacatii de la liceul Traian Lalescu si Justitia EP. 14

  Justitia si cacatii de la liceul teoretic Traian Lalescu Hunedoara (14) `              EPISOD   14    SLUGILE CACATILOR dupa Gheorghe...