miercuri, 12 iunie 2013

Sarmizegetusa Regia, intre istorie si masluire (IX)

"Sanctuarul" de pe terasa 10 se vede in fotografia de mai jos, notata cu cifra 5.
In afara de amplasarea taberelor de corturi in site-ul UNESCO, mai putem observa cateva aspecte ce ne incanta privirea .



Sageata de culoare turcoise notata cu cifra 1 ne indica faptul ca acolo este deja un drum facut de masini.
Adica se intra cu masina in site frecvent, nu doar ocazional.
Sageata cu numarul 2 ne arata pietrisul din zona numita "sanctuar". Acest pietris este de rau. Dacii nu foloseau pietris de rau, cel putin nu la Gradistea Muncelului.
Dar de unde e pietrisul?
Istoria noastra este o istorie pe care altii, dar si noi, au masluit-o cu buna stiinta.
In anii 50 din secolul trecut, dupa instaurarea regimului sovietic in Romania, au aparut istoricii "de partid". Pe langa activistii si agitatorii partidului comunist, mai lipseau istoricii de partid.
Acesti istorici, ghidati de activistii comunisti, au incercat diferite manevre. Manevre in defolosul stiintei.
La Gradistea Muncelului, de exemplu, s-au "resapat" mare parte din vestigii. Cea mai mare modificare a site-ului a avut loc la inceputul anilor 80 (sec. XX) pentru o vizita a lui Ceausescu, ce nici macar nu a mai avut loc. Dar modificarile s-au produs. Insa masluiri in site, s-au produs inca din anii 70, cu un deceniu inainte.
Sanctuarul din poza de mai sus a fost amenajat pentru acea vizita si asa a ramas. Pe langa pietrisul de rau, mai avem niste probleme. Ca de exemplu,"plintele" fabricate de comunisti.
Asa cum se poate observa in foto 6, avem de-a face cu doua tipuri de "plinte" (discuri).


In foto de mai sus, cu cifra 3 vedem notata sageata ce ne arata ceva ce nu exista. Sageata numarul 4 ne indica o plinta pusa pe ceva ce nu exista. Ceea ce ne indica sageata numarul 3 poate fi o realizare extraterestra antica, daca nu ar fi o "opera" comunista, realizata la indicatia tovarasei Suzana Gadea.

Ce a vrut sa demonstreze cu asta tovarasa Gadea?



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cacatii de la liceul Traian Lalescu si Justitia EP. 14

  Justitia si cacatii de la liceul teoretic Traian Lalescu Hunedoara (14) `              EPISOD   14    SLUGILE CACATILOR dupa Gheorghe...