joi, 22 august 2013

De ce e Romania pe ultimul loc in Uniunea Europeana?

Romania  - conform datelor statistice -  e pe ultimul loc in UE. Suntem pe primul loc doar la saracie, la boli si la nespalare..Mai suntem pe ultimul loc la ceva, la cheltuirea fondurilor europene. Europenii ne dau bani, bani gratis pentru a progresa, iar noi refuzam. Faptul ca nu-i cheltuim este o forma de refuz. Este evident ca acest refuz pleaca din faptul ca acesti bani nu pot fi fraudati. O concluzie clara se poate desprinde, politicienii romani nu si-au propus ca finalitate progresul natiunii, ci satisfacerea financiara a lor si a clientelei de partid, pe baza comisionului. Acesta este motvul pentru stagnarea Romaniei. Clasa politica prefera sa se imprumute de la FMI, Banca Mondiala etc. decat sa foloseasca fondurile europene gratuite.
Clasa politica este in mare majoritate alcatuita din fostii comunisti ai PCR, chiar daca nu toti au fost si activisti de partid. Dar absoluti toti sunt formatati pe calapodul sovietic-ceausist, chiar si cei mai tineri dintre politicieni. Semn ca prostia se perpetueaza, semn ca aceasta e criteriul promovarii pe linie de partid in structurile statului. 
Pentru acest an, 2013, Romania (mai) are de la UE 6,5 miliarde de Euro pentru a fi cheltuiti prin programe de dezvoltare. Pana in prezent am reusit sa cheltuim doar 1,5 miliarde. Rata absortiei fondurilor este de doar 15%. Faptul ca fata de anul trecut sau fata de acum cinci ani rata absortiei fondurilor europene a crescut nu este nici semnificativ, nici linistitor.
Singura sansa a Romaniei sunt investitiile. Evitarea acestora spune totul despre preocuparile partidelor de la noi si nu poate fi mascata prin lozinci de partid. Din anul 2009 investitiile straine au scazut dramatic pana in 2011. In 2012 au inceput investitiile straine directe sa creasca, dar aproape nesemnificativ, cu doar aproximativ 4%. Aceasta crestere urmeaza dupa trei ani de scaderi consecutive, de aceea acest 4% e mai mult o cifra statistica; in realitate aceste investitii in 2012 insumeaza 1,44 miliarde de euro, adica mai nimic. Ingrijorator este faptul ca in prima jumatate a lui 2013, aceste investitii au scazut fata de anul trecut cu 37%. Este si acesta un indicator al aprecierii clasei politice aflate la putere, in acest caz, USL. Dar Guvernul Ponta 2 ne promite atragerea de investitii straine directe de 10 miliarde de Euro pentru 2013.
Noua nu ne plac nici macar investitorii straini, poate doar in cazul in care ar plati si ei un comision ca sa-si investeasca capitalul aici. Statul Roman - prin politicienii sai - fugareste de fapt orice investitor serios prin haosul intretinut in sistemul legislativ fiscal. De anul trecut pana acum Codul Fiscal a fost modificat de Guvernul Ponta 2 de 14 ori.
Ce sanse de schimbare avem? Aproape ca suntem un popor fara sansa. Politicienii au inteles din alegerile ultimilor 23 de ani ca intotdeauana romanii voteaza negativ, in scarba fata de putere, dar cu un efect sigur, din patru in patru ani politicienii se rotesc la putere. In Romania Opozitia nici macar nu trebuie sa faca opozitie, e suficient sa astepte patru ani.
De aceea eu spun, unica sansa a acestui popor este ridicarea unui nou partid, format din oameni noi, cu o constiinta a progresului, cu o orientare de dreapta. Actuala clasa politica reprezinta nesansa Romaniei.
Dar pana la coagularea, deocamdata incerta, a unui nou partid format din oameni onesti si competenti, sansa reala si imediata a natiunii noastre este reprezentata de Justitie. 
Prin Justitie natiunea se purifica.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cacatii de la liceul Traian Lalescu si Justitia EP. 14

  Justitia si cacatii de la liceul teoretic Traian Lalescu Hunedoara (14) `              EPISOD   14    SLUGILE CACATILOR dupa Gheorghe...