miercuri, 18 septembrie 2013

Tortionarii romani si cei sovietici - fata reala a "comunismului" stalinist

A inceput societatea romaneasca sa se destepte. A inceput sa se manifeste societatea civila. A inceput natiunea sa faca diferenta intre omenie si ipocrizie, intre comunism si capitalism, intre minciuna si adevar.
S-a saturat lumea de comunisti si vrea poporul dreptate. Vrea societatea romaneasca sa se schimbe, sa-i trimita pe comunisti acolo unde le e locul, la groapa cu cacat a istoriei.
In aceste zile al doilea tortionar comunist a fost pus sub acuzare, Ficior, fostul comandant al lagarului de munca de la Periprava. Primul tortionar anchetat este Visinescu, fostul comandant de la Ramnicu Sarat.
Metodele din "coloniile de munca" si din puscariile comunsite nu erau altceva decat clone ale gulagurilor si puscariilor sovietice, perfectionate de Stalin pentru tovarasii rusi. In mod evident, existau niste deosebiri, marunte ce-i drept, intrucat fiecare comandant de puscarie isi punea amprenta sa asupra regimului de detentie.
Eu sper ca toti fostii tortionari sa fie judecati si condamnati. Chiar si cei ce au murit.
Dar nu despre tortionarii poporului roman vreau eu sa scriu acum, ci despre originea "comunismului", a metodelor, despre functionarea societatii staliniste din fosta URSS.
Puterea lui Stalin ca secretar general a PCUS a fost nelimitata si se baza pe teroare. Dar ce insemana teroarea? Teroarea insemna moarte. Moartea ta, moartea familiei tale, o moarte care venea in mod arbitrar. O moarte care venea la ora 5 dimineata. Venea sub forma unor lucratori de la NKVD care la ora 5 fix iti bateau la usa, daca erai pe lista "tradatorilor poporului". Te duceau la "securitate" unde ti se aducea la cunostinta ca esti un dusman al poporului si ca esti condamnat la moarte. Dupa care erai impuscat.
Nu conta de fapt nici cine esti, nici daca erai sau nu "dusman al poporului", nu conta nimic. Crima in masa era mijlocul de exercitare a terorii.
Istoria ne-a pastrat si o povestire vesela despre aceste executii. Intr-o dimineata a fost ridicat de NKVD un inalt activist de partid si dus la securitate. Fiind o personalitate a partidului, sotia sa a avut relatii, dar si curaj, incat a reusit dupa cateva zile sa fie primita in audieta de comandantul securitatii din acea regiune. Ajunsa la acesta in birou, l-a intrebat ce se intampla cu sotul ei. Comandantul securitatii i-a raspuns ca sotul ei a murit de pneumonie. Femeii nu i-a venit sa creada si a replicat ca atunci cand fusese ridicat, cu doar cateva zile inainte, sotul ei era perfect sanatos. Atunci comandantul i-a spus: "Vezi, sotul tau a incercat sa fuga, fugind a transpirat, iar gloantele au fost reci".
Degeaba am condamnat din gura comunismul, daca nu-i condamnam si pe comunisti. Comunistii trebuie condamnati.


"Comunismul" in Romania a insemanat un genocid perpetuat pe durata a patru decenii. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cacatii de la liceul Traian Lalescu si Justitia EP. 14

  Justitia si cacatii de la liceul teoretic Traian Lalescu Hunedoara (14) `              EPISOD   14    SLUGILE CACATILOR dupa Gheorghe...