miercuri, 4 septembrie 2013

Statul ucigas - Romania primitiva



Eu am fost muscat de un caine vagabond pe Calea Victoriei in Bucuresti, chiar in fata fostului cc al pcr, adica in centrul-centrului, cu mai multi ani in urma. Nu m-am plans si nu ma plang, pentru ca 1000 de cetateni sunt muscati lunar in Bucuresti, adica 12.000 intr-un an. Daca pentru autoritatile alese de cetateni nu conteaza viata a 12.000 de oameni intr-un an, ce ar mai fi de zis? Poate doar, voi i-ati votat, voi sa muriti muscati.
Dar uite ca nenorocitii astia de comunisti, ce ne mananca viata si dupa 1989 nu mor, in schimb mor oameni nevinovati, iar recent a murit un copil. In anul 2013, in Romania membra a UE, nu a URSS, un copil de 4 ani a murit sfasiat de caini! Nu undeva in padure, in pustiu, ci in Bucuresti, capitala coclitilor cu lant la gat. 

Ionut, la patru ani, a murit sfasiat de cainii vagabonzi in Bucuresti

In toate orasele din Romania situatia e aceeasi, haite agresive de caini ataca oricand, pe oricine, oriunde. Cainii vagabonzi au ajuns un pericol social!
Pentru o corecta solutionare a problemei cainilor vagabonzi, prima data trebuie sa vedem cum apar si se inmultesc in orase, pentru ca la sat nu exista caini vagabonzi.
Cainii vagabonzi nu apar asa, din senin. Cainii vagabonzi, sobolanii, mustele apar acolo unde exista mizerie, promiscuitate sociala, primitivism, saracie. Cainii vagabonzi nu sunt atribute ale civilizatiei, ci ale inapoierii.
In Romania secolului XXI, cainii vagabonzi sunt pentru unii o mare sursa de venit. Cainii vagabonzi reprezinta o buna afacere. Sute de O.N.G.-uri exista doar pentru a toca niste bani in numele acestor caini. Mii de indivizi, poate zeci de mii, traiesc de pe urma cainilor vagabonzi. Exista o industrie a cainilor vagabonzi. Aceste O.N.G.-uri functioneaza in realitate ca niste afaceri de familie si de prieteni, unde tatal e presedinte, mama contabila, fiica e secretara, iar fiul administrator si inca vreo 2-3 prieteni sau alte neamuri ce sunt puse pe alte functii. Peste 80% din banii acestor organizatii se duc pe salarii, masini, benzina etc. si o suma infima pe ingrijirea cainilor. In mod evident, aceste mii de oameni traiesc de pe urma existentei cainilor vagabonzi. In momentul in care cainii vagabonzi ar disparea, acesti oameni nu ar mai avea dupa ce sa toace banii si ar ramane pe drumuri. De aceea aceste organizatii si asociatii sunt extrem de zgomotoase si hotarate. Atat timp cat aceste organizatii fac legea in Romania, cainii vagabonzi nu vor disparea.

Mie nu-mi trece prin cap sa scriu o lege, cu atat mai mult cu cat avem o lege in vigoare si mai avem si un proiect de lege in Parlament. Nu pot sa nu observ ca suntem de tot rasul. Avem o lege si un proiect de lege, dar oamenii mor pe strada muscati de cainii vagabonzi. Eu doresc sa fac cateva precizari, pentru o lege dura, o lege clara si o lege aplicabila:
1. Absoluti toti cainii (vagabonzi sau nu) trebuie “cipati”. Sper ca acest aspect e clar.
2. Responsabilitatea pentru orice dauna provocata de un caine (vagabond sau nu) apartine primariei localitatii respective, respectiv primarului. Atat timp cat autoritatea locala nu are o raspundere directa pentru ce se intampla pe teritoriul localitatii, ne ascundem dupa deget.
            Aici poate ca unii vor spune ca daca cainele are stapan, de ce sa raspunde si primarul. Primarul raspunde in solidar cu stapanul, tocmai pentru ca ce se intampla intr-o localitate este de competenta primarului.
3. Toti cainii care au un stapan trebuie sa fie trecuti intr-o baza de date, baza de date la care au acces si medicii veterinari, care vor controla inmultirea lor. Medicul veterinar va raspunde de inmultirea cainilor, indiferent daca acestia au pedigree sau nu. Pentru ca daca inmultirea e necontrolata, din nou vom avea pui aruncati in strada. Fiecare individ care are un caine, se va aronda la un medic veterinar. Fiecare la cine vrea, dar pe banii lui. Vrei caine, scoti bani din propriul buzunar pentru medicul veterinar.
4. Trebuie dat un termen de 40 de zile pentru toti cei ce doresc sa adopte un caine vagabond sa o poata face. Dupa cele 40 de zile toti cainii neadoptati trebuie eutanasiati.
5. La adoptarea unui caine acesta este dat pe baza inregistrarii in baza de date. Daca ulterior propietarul il abandoneaza pe strada, trebuie aplicata o amenda. O amenda dura, eu sustin acum suma de 1000 de lei.
6. Pentru cei ce au un caine, dar din diferite motive nu il mai pot tine, trebuie sa li se ofere posibilitatea de a duce acest caine la un adapost si a-l preda tot pe baza verificarii bazei de date. Cainele care va fi lasat in adapost, care nu va fi readoptat in termen de 10 zile va fi eutanasiat.
IN ANUL 2011 USL A BLOCAT LEGEA CE PERMITEA EUTANASIEREA CAINILOR, LA CURTEA CONSTITUTIONALA. Rusine comunistilor!
Pana cand ne tot facem ca facem, ca dam legi in spirit comunist si tot traim ca pe vremea lui Stalin?



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cacatii de la liceul Traian Lalescu si Justitia EP. 14

  Justitia si cacatii de la liceul teoretic Traian Lalescu Hunedoara (14) `              EPISOD   14    SLUGILE CACATILOR dupa Gheorghe...