marți, 10 decembrie 2013

GUVERNUL TRADARII (I)




Megaminciuna comunista– independenta energetica

Ponta si acolitii, respectiv PSD si PNL, si-au batut joc de romani in general si de votantii lor, in special. Si isi bat joc si in continuare. Ponta si-a tradat alegatorii.
Ponta a facut tot posibilul pentru a ajunge la putere, pentru a ajunge prim-ministru. E foarte important de retinut acest aspect. Nu l-a rugat nimeni sa isi asume puterea si indatoririle fata de popor. Nimeni nu i-a pus pistolul la cap pentru a-l forta sa ajunga prim-ministru. El si-a dorit. El a initiat motiunea ce a dus la caderea guvernului Ungureanu. E bine sa intelegem si sa nu uitam acest aspect important. 


 Ce ne demonstreaza Ponta si guvernul sau? Ca a mintit poporul cu televizorul pentru a ajunge la putere. Dupa aproape doi ani de guvernare USL-ista, minciunile din campania electorala 2012 apar in toata hidosenia lor. Era de asteptat. Doar niste persoane rudimentare si foarte inapoiate pot sa creada promisiunile unor fosti si actuali comunisti. A descendentilor unor criminali si tortionari, descendentii regimului sovietic-ceausist. Ce reprezinta de fapt Ponta? Reprezinta noul val al vechilor comunisti. Cine se afla in spatele sau? Iliescu, Nastase, Oprea, Dusa, adica fostii comunisti, cei ce s-au salvat in 1990 creand un nou PCR la inceput sub numele de FSN, apoi sub numele de PSD.
Cele mai mari si mai grave minciuni ale lui Ponta (poreclit si “Mitomanul”) se refera la bogatiile subsolului si exploatarea acestora.
Ne amintim cu claritate de afirmatiile USL-iste din campania electorala, ce erau indreptate impotriva exploatarii cu cianura a aurului si, de asemenea, impotriva exploatarii gazelor de sist prin fracturare.
Acum, din pozitia de prim-ministru, dupa ce s-a vazut cu sacii in caruta, Ponta a uitat de promisiunile facute, de grija pentru tara si responsabilitatea fata de popor.
El are o singura grija acum, sa pompeze bani la baronii celor doua partide, PSD si PNL. Pulimea nu conteaza. Pulimea nu a contat decat o data, in ziua alegerilor. 



Guvernul Ponta nu doreste sa elaboreze si sa sustina o lege prin care sa interzica exploatarea cu cianura a aurului in Romania. S-a vorbit atat de mult despre pericolul cianurarii, despre efectele dezastruoase din alte tari ale lumii, incat nu are rost sa le reiau aici. Doresc sa subliniez ca sunt atatea argumente impotriva folosirii cianurii incat si cretin de-ai fi, tot ai intelege ceva. Nu se pune problema ca Ponta sa nu inteleaga, el nu doreste. De ce? Pentru ca din exploatarea aurului guvernul lui castiga de doua ori.
Daca ar incepe acum exploatarea aurului la Rosia Montana cativa din USL ar incasa niste comisioane babane, poate milioane de dolari. Dar cel mai mare castig ar fi un aflux de aur ce s-ar transforma rapid in bani de cheltuit de catre baronii usl-isti. In zece ani s-ar cheltui toti banii proveniti din aur si nu ne-am alege decat cu autostrazi pe hartie si megaproiecte de tip ceausist, numai bune pentru furat din banul public.
Cea mai sfruntata minciuna se refera la independenta energetica a tarii, care – zice  Ponta - s-ar obtine prin exploatarea gazelor de sist.
Ponta, nu toata populatia Romaniei intra la categoria “pulime”.
In primul rand, nu stim daca cu adevarat cantitatea de gaz ce ar fi extrasa ar acoperi consumul Romaniei de gaze.
In al doilea rand, sa presupunem ca avem o cantitate suficienta de gaze de sist, cine le exploateaza? O firma americana, Chevron. Prin urmare, noi vom cumpara si in continuare gaze. Nu vom mai cumpara gaze de la rusi, vom cumpara gaze de la americani. Despre ce independenta energetica vorbim? Ponta are poate vise diurne...




Daca firma de exploatare a gazelor de sist ar fi una cu capital de stat romaneasca, atunci, da, vorbeam de o posibila independenta energetica.  
Cel mai grav fapt legat de exploatarea gazelor de sist este folosirea jandarmilor impotriva populatiei ce-si apara proprietatea si sanatatea. Sa trimiti jandarmeria impotriva unor tarani mi se pare foarte grav. Eu le recomand satenilor din Pungesti, locuitorilor din toate zonele in care se fac exploatari, recomand de asemenea activistilor ecologisti, societatii civile in general, dar si guvernului sa vada filmul “Erin Brockovich” (2000), film facut pe baza unui fapt real petrecut in SUA. Daca cineva exploateaza o resursa ce pune in pericol sanatatea si viata localnicilor, acea companie si guvernul care a dat aprobarile trebuie dati in judecata, localnicii vor castiga cu siguranta. Eu, pe baza informatiilor pe care le am chiar din Canada sunt total impotriva exploatarii gazelor prin fracturare. E adevarat ca in SUA exploatarea se face la alte standarde. Dar eu stiu ca in Romania totul e posibil. Orice marsavie e posibila aici. Odata penetrata panza freatica, poluarea devine incontrolabila.
In cazul zonelor dens populate de la noi, daca beneficul economic ar fi atat de mare din exploatarea gazelor de sist, exploatarea ar trebui inceputa prin stramutarea localnicilor. Stramutare facuta nu fortat, ci prin negociere, prin plata unor despagubiri catre taranii ce ar urma sa fie stramutati. Rezolvarea problemelor stramutarii unor sate nu se face nici pe genunchi, nici intr-o luna.
Probabil ca si din aceasta afacere curg niste comisioane babane pentru Ponta si acolitii, de aceea s-a dus Ponta pana in SUA. Ca nu s-a dus doar sa joace baschet, s-a intalnit cu patronii Chevron. Rusinos fapt, cand un prim-ministru se duce intr-o tara sa se intalneasca cu niste posibili investitori, in loc ca acestia sa vina la el. Concluzia? Trageti-vi-o singuri.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cacatii de la liceul Traian Lalescu si Justitia EP. 14

  Justitia si cacatii de la liceul teoretic Traian Lalescu Hunedoara (14) `              EPISOD   14    SLUGILE CACATILOR dupa Gheorghe...