joi, 13 februarie 2014

Sifonaria de dreapta, un esec



Sifonaria de dreapta, un esec


Politica in Romania se face inca pe principiul sifonului, bagam niste gaz in apa, sfintim apa si vindem (la suprapret) produsul minune. Minunea tine pana agiti sifonul si ramane ceea ce este de fapt, apa chioara.
In Romania anului 2014 alegerile europarlamentare au o miza importanta. Pentru unii este o miza importanta personala, vor un loc caldut in P.E. Pentru altii miza este de partid, le indica ce posibilitati vor avea la nivel intern, in parlamentul Romaniei si in perspectiva, in teritoriu. Nu mentionez de presedintie in 2014, caci Antonescu va fi sigur presedinte. Doar in cazul in care se va intampla ceva incredibil pot fi schimbari la acest segment electoral. Ce se intampla in aceste zile in USL este un teatru la fel de ieftin ca sinuciderea lui Nastase. Scopul acestui teatru este readunarea simpatizantilor PNL in jurul partidului, in contextul alegerilor europarlamentare, unde PNL vrea sa-si arate muschii (candidand pe liste proprii). S-ar putea sa-si arate doar mucii. Vom vedea.  
Toate partidele existente in afara USL si mai nou, USD, au sansa doar daca adopta o doctrina de dreapta. USL, USD inseamna comunistii si stanga, nu va vota populatia alti comunisti… Toti simpatizantii comunisitilor vor vota USD si USL. Daca nu-ti curge scuipatul din gura, poti pricepe atat lucru.
Comunistii si-au strans randurile sub umbrela USD. Politica lor, strategia lor politica este perfect adaptata scopului politic pentru aceste momente, acela de a pastra si a-si intari puterea. Castigarea de catre USD a europarlamentarelor de o maniera masiva va raspunde tuturor cerintelor electorale prezente si viitoare. Va asigura posibilitatea de recompensa a clientelei si va demonstra inca o data ca toti cei care vor puterea trebuie sa stea lipiti de PSD. Mesajul e foarte clar, esti in PSD sau in alianta cu PSD esti la ciolan.
Cei ce se declara de dreapta ce fac in acest timp? Isi promoveaza candidatul la presedintie. Mai mare rasul. Trebuie sa mentionez, multi se declara de dreapta si au insucces. E logic cand tu doar in declaratii esti de dreapta.
PDL nu mai poate sa lupte, e ca un sportiv care si-a pierdut suflul. Epuizarea PDL vine din lipsa unor oameni de valoare in structurile de conducere. Cu habarnisiti si infatuati n-ai ce sa faci. Faptul ca au iesit de la putere in 2012 in maniera in care au iesit ma scuteste de orice alte comentarii, dar PDL-stii nu ar trebui sa uite. Apoi, ce vor ei sa propuna? Eventual, ca un primar la alegerile din 2012, “noi vom fura mai putin”.
Desi Chitoiu – fost ministru USL-ist de finante – ne-a lasat cu 36 de noi taxe si impozite, PDL a reusit sa organizeze o singura manifestatie impotriva USL si aia fara continut.
Antipatia generala a populatiei este atat de mare fata de PDL in general si fata de anumiti politicieni – in special – incat pana si televiziunile neaservite USL-ului aproape ca au trecut sub tacere acea manifestatie. Nu intelege nimeni nimic?
Poate ca e foooaaarte greu de inteles in cuvinte. Explicam pe intelesul tuturor cu o foto ce circula pe internet.





Noul partid ce se declara de dreapta, Partidul Miscarea Populara, recent legalizat, nascut din umbra lui Traian Basescu, sta in umbra lui Basescu ca individul ce s-a asezat sub un par si asteapta sa-i cada para in gura. Traian Basescu inca reprezinta o forta politica, e adevarat. Insa forta politica a lui Traian Basescu este mult diminuata fata de 2012 si ea se diminueaza cu fiecare zi. Dupa alegerrile prezidentiale din 2014 impactul politic a lui T. Basescu se va reduce brusc cu aproximativ 50%. A miza totul pe o carte, cartea Traian Basescu, e o greseala (pentru cei din umbra lui TB e o stare de fapt).
In randul populatiei ce adera la principiile de dreapta, e adevarat, Traian Basescu este un catalizator. Dar la alegeri – europarlamentare, prezidentiale etc. – nu se va bate PMP cu PDL. Toti cei de dreapta se vor bate cu USL si USD. In acest context rezultatul e previzibil, infrangerea totala a dreptei (apoi lamentari si ifose si rotari de cadre).
In randul populatiei ce simpatizeaza cu comunistii, PDL si Traian Basescu sunt Raul pe Pamant.
Concluzia pe care eu o desprind, mutarea unor politicieni de la PDL la PMP ca sa dea “forta” partidului, e total gresita. Plastic, as descrie aceasta strategie prin sintagma: “cum sa-ti tragi singur un picior in gura”.
E adevarat, in orgolii de dreapta, vor castiga sustinatorii lui Traian Basescu, pentru ca asa cum am spus-o deja, Basescu este inca o forta politica (dar doar in orgolii). Dar in realitatea sociala a Romaniei, comunistii grupati in USL si USD vor castiga si vor conduce pentru mult timp Romania. Pentru mult timp.
O alta concluzie, ce izvoraste din realitate ca un geizer, e necesitatea unirii tuturor celor de dreapta intr-o alianta. Dar aceasta alianta nu se va face, pentru ca fiecare partidulet vrea sa-si arate mucii la europarlamentare.

Eu prevad (si e de sperat) ca miscarile civice vor fi mai puternice decat cele politice. Pentru ca lipsesc politicienii ancorati in nevoile populatiei si in nevoile de progres ale Romaniei. Exista deja o casta a politicienilor pentru ei insisi.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cacatii de la liceul Traian Lalescu si Justitia EP. 14

  Justitia si cacatii de la liceul teoretic Traian Lalescu Hunedoara (14) `              EPISOD   14    SLUGILE CACATILOR dupa Gheorghe...