sâmbătă, 16 mai 2015

Mi-e rusine ca sunt roman, datorita unor jeguri

Traiesc de o viata in Romania.  Fiind roman, cunosc toate calitatile si defectele noastre ca popor, cele determinate istoric, cele conjuncturale, inteleg diferentele istorice dintre munteni, moldoveni si ardeleni, inteleg realitatea, inteleg multe. Dar aceasta nu inseamna ca si accept totul, ca pe o fatalitate.
Sunt unele manifestari ale unor indivizi ce nu au "scuza" (daca poate exista o scuza) unui patern romanesc, scuza ca sunt romani si deci "se comporta ca romanii". Cum nu poate fi acceptata nici scuza ca "suntem balcanici", acum in sec. XXI, cand suntem in UE, nu sub suzeranitate otomana.
Otravirea discursului social, a realitatii publice prin manipulari subumane, indiferent cu ce scop, o consider o infractiune de gravitate extrema. Cand manipularea sociala vizeaza interesele unei singure persoane sau a unui grup restrans, pentru mine este dovada putreziciunii societatii romanesti. Sa explic, daca societatea ar fi sanatoasa, ar lua masurile necesare ca aceste fenomene sa nu aiba loc, sau atunci cand au loc, sa fie pedepsite exemplar.
Spre exemplu, l-am inteles pe Iliescu cand a chemat minerii in 1990, el este comunist, dorea perpetuarea comunismului in Romania, dorea "liniste", pentru a nu permite progresului sa patrunda in Romania. Bineinteles ca nu pot si accepta asa ceva, de aceea eu inca sper ca Iliescu sa nu moara inainte de a fi judecat pentru teroarea declansata prin manipularea minerilor. Si mai ales pentru stoparea evolutiei societatii romanesti.
Daca asemenea fapte sociale pot sa le inteleg (fara sa le si accept) uite ca sunt fapte care imi provoaca sila. Fapte pe care nu pot sa le inteleg si sub nicio forma sa le accept.
Gadea, un realizator la postul Antena 3 s-a folosit de un mare artist pentru a face propaganda politica, pentru a lovi politic un adversar. Gadea i-a cerut lui Julio Iglesias Jr., profitand de faptul ca acesta nu intelege romaneste, sa spuna "Jos Basescu".
Incredibil!
Basescu nu mai este presedintele Romaniei, iar Gadea nu este politician, este doar servitorul lui Voiculescu, Deci, sa te cobori la un asemenea nivel, e chiar infiorator. Sper ca CNA sa se sesizeze si sa ia masuri. Telespectatorii din Romania ar trebui sa boicoteze acest post de televiziune. Asa s-ar intampla intr-o tara civilizata. Gadea ar trebui sa dispara din presa. 
Pana se vor intampla toate acestea, raman cu sila ca  sunt concetatean cu asemenea specimene. 
Iata un link ce prezinta inregistrarea secventei la care am facut referire. 

Si nu in ultimul rand, oare aceasta manifestare a lui Gadea nu denota oare o deviatie psihica, o boala? Fixatia e un simtom psihiatric. 








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cacatii de la liceul Traian Lalescu si Justitia EP. 14

  Justitia si cacatii de la liceul teoretic Traian Lalescu Hunedoara (14) `              EPISOD   14    SLUGILE CACATILOR dupa Gheorghe...