marți, 18 decembrie 2018

Esecul motiunii de cenzura, esecul USR si Le Figaro



Esecul motiunii de cenzura, esecul USR si Le Figaro. 


Joi 20 decembrie 2018 se voteaza o motiune impotriva guvernului PSD, „Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, ruşinea României!”. 

Toata lumea stia (de la initiere) ca aceasta motiune, sustinuta de PNL si USR (si PMP) va fi un esec. Cred ca doar USR nu a stiut.
USR este la nivelul de auto-organizare, auto-definire, sunt niste naivi, in frunte cu Barna. Esecul USR este important pt ca erodeaza imaginea unui partid format din oameni de buna credinta, cel putin asta e impresia generala. USR este intr-o faza de exaltare politica si nu intelege corect realitatea politica, dar si esenta ei, politica  e curva. Poate ar fi buna ideea de a-si angaja un consultant politic,dar asta nu e treaba mea. Esecul motiunii de cenzura ce se va vota in Parlamentul Romaniei aduce un mare minus imaginii USR.
Au fost mai multi jurnalisti ce au spus ca PNL face doar simulare de opozitie, prin aceste motiuni. Acum i-au gasit si pe useristi, sa nu simuleze singuri. Traiasca simularea. UDMR prin vocea lui Hunor Kelemen a pus punctul pe i, sintetizand aceasta actiune prin expresia “sesiunea si motiunea”.  Dar mesajul a fost mai amplu, a aratat ca de fapt opozitia nu are nicio varianta, ceea ce argumenteaza afirmatia mea, ca opozitia doar simuleaza. PNL nu are nicio problema, ei sunt multumiti de cele 20 procente, asa incat ei doar simuleaza, sa nu bata tare la ochi. USR, daca nu vrea sa fie un fel de ALDE sau UDMR, are nevoie de multe procente, ceea ce inseamna o lupta inteligent condusa. Cu actiuni pompieristice e greu de castigat procente, caci esecurile repetate nu conving electoratul.

In alta parte a realitatii politice, batranul criminal a dat un interviu pt Le Figaro. Ce titlu a avut articolul? “Romania, tara unui singur partid”.





Despre tara partidului unic am scris eu in Octombrie  2017

Ce zice batranul criminal chiar nu mai are importanta, dar cred ca merita citit articolul meu.
Romania e de fapt captiva a unei clase politice ce se adreseaza unei categorii restranse de populatie, fara a putea oferi celorlati cetateni o optiune. De aici rezulta "tara partidului unic". 

Faptul ca la ultimele alegeri cetatenii nu au iesit la vot sustine ideile mele, nu aveau de ce sa iasa la vot, caci nu aveau ce vota. S-a saturat populatia de simulanti si demagogi. 
In acest context partide ca USR si PLUS au o sansa nesperata. Daca inteleg sa faca o alta politica, delimitandu-se de "politica traditionala" bazata pe "revizuim, dar nu schimbam nimic". 





PS.
Motiunea a picat. 

Simulam bine. 

OBSERVATEI: din punct de vedere politic este bine ca a cazut motiunea, caci daca ar fi trecut si Opozitia nu si-ar fi asumat guvernarea din nou se facea jocul in favoarea psd. Un guvern de tehnocrati din nou ar fi favorizat psd. 











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cacatii de la liceul Traian Lalescu si Justitia EP. 14

  Justitia si cacatii de la liceul teoretic Traian Lalescu Hunedoara (14) `              EPISOD   14    SLUGILE CACATILOR dupa Gheorghe...