luni, 28 mai 2012

Grecia nu vrea

Desi inca de la inceputul "crizei datoriilor" Grecia a fost cap de lista si tara cu cele mai multe probleme, UE a sperat ca situatia se va remedia relativ repede, indiferent cat de scump. Aceasta speranta tinea de impresia ca poporul grec ar dori sa-si plateasca datoriile. Gresit. Asa cum am remarcat inca din toamna, Grecia nu doreste sa-si plateasaca datoriile. Grecii inca cred ca pot fenta din nou. Tot in toamna am prognozat ca cea mai buna solutie pentru UE este falimentul Greciei. Acum s-a ajuns in situatia ca directoarea FMI sa le spuna "de la obraz" grecilor sa-si plateasca datoriile.
Am convingerea ca cea mai buna solutie este falimentul Greciei si iesirea din zona euro. Acest faliment ar avea si un impact educativ. Chiar si acest factor educativ ar fi suficient pentru a grabi falimentul Greciei, in spiritul dictonului "boala lunga, moarte sigura".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cacatii de la liceul Traian Lalescu si Justitia EP. 14

  Justitia si cacatii de la liceul teoretic Traian Lalescu Hunedoara (14) `              EPISOD   14    SLUGILE CACATILOR dupa Gheorghe...