luni, 7 mai 2012

Guvernul "Goagal"

Imi amintesc cum Ponta, ca prim ministru desemnat, a declarat despre guvernul propus de el ca e "cel mai cinstit guvern". 
Cand te lupti - ca partid in opozitie - sa dai jos alt partid - aflat la putere - pe motiv ca "e hoti si prosti", cand esti un partid de stanga (PSD) si faci alianta cu un partid de dreapta (PNL), doar pentru a da jos un partid aflat la putere pe motiv ca "e hoti si prosti", cand nu te obliga nimeni sa-ti asumi functia executiva, adica sa fii conducatorul unei natiuni, dar tu tii mortis sa fii cel ce hotareste destinele a 20 milioane de oameni, ATUNCI cei 20 milioane de oameni au tot dreptul sa aibe pretentii. Prima pretentie e sa fie condusi de oameni mai buni decat cei care au fost la conducere inainte.
Nu poti - moral vorbind - sa te prezinti in fata oamenilor amarati si chinuiti ce alcatuiesc aceasta natie, natia romana, cu o adunatura de joarse, prostanaci, hoti, manelisti fara scrupule si nerabdatori sa puna si ei botul la conducta inavutirii din averea statului.
Nu poti doar moral vorbind, caci practica ne arata ca totul e posibil.
S-a dezbatut pe toate canalele calitatea indoielnica a guvernului propus de Ponta; "bubele" acestui guvern au iesit la lumina (ceea ce este bine). Cea mai contestata numire a fost cea pentru functia de ministru al educatiei, in persoana Corinei Dumitrescu. Corina Dumitrescu e acuzata si de palgiat. pe langa toate celelalte acuze. Daca Ponta si USL cu astfel de oameni vor sa conduca ROMANIA spre progres e, probabil, o greseala semantica, s-a confundat termenul de progres cu cel de regres.Sub presiunea publica Ponta a inlocuit-o pe Dumitrescu de la educatie (ceea ce este iarasi bine), dar asta ne arata ca Ponta, ca prim ministru, a lucrat la lista guvernului "pe genunchi".
Cred ca era mai cinstit ca ministru la educatie sa fie numit "Vanghelie-care-este", ca tot garanteaza el pentru Abramburica. Si daca privim situatia din perspectiva averii sale, Vanghelie ar fi cel potrivit pentru functia de prim ministru.
Cred ca e pentru prima data in istoria lumii (e un record?) cand un guvern se remaniaza chiar inainte de a fi investit.
Grav este ca - asa cum am mai scris - asta e valoarea clasei politice romanesti. Niste personaje ce nu isi asuma, ci isi aroga dreptul de a ne hotari noua, natiunii, soarta.Si au pretentia sa le si multumim.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cacatii de la liceul Traian Lalescu si Justitia EP. 14

  Justitia si cacatii de la liceul teoretic Traian Lalescu Hunedoara (14) `              EPISOD   14    SLUGILE CACATILOR dupa Gheorghe...