miercuri, 27 iunie 2012

Sovieticii nu suporta decat "justitia" lor, la comanda

In ultima perioada, sa zicem ultimii doi ani, Justitia din Romania a inceput sa functioneze cat de cat normal, adica a inceput sa produca efecte si asupra "oamenilor importanti", ca pana acum doar gainarii erau condamnati.

Nume sonore si grele au fost condamnate pentru fapte de coruptie, boala cea mai grava a societatii romanesti. Intre acestea se afla:
- Ioan Avram Mureşan, fost ministru al Agriculturii in guvernul Convenţiei Democrate, condamnat definitiv, la sfârşitul lunii mai 2012, la 7 ani de închisoare cu executare, pentru deturnare de fonduri;
- Virgil Pop, deputat PNL, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă;
-  Sorin Ovidiu Vîntu a primit o pedeapsă de un an de închisoare pentru şantajarea omului de afaceri Sebastian Ghiţă;
-  Catalin Voicu , senatorul PSD, "responsabilul" cu relatia cu Justitia, a fost condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul de coruptie in care a fost trimis in judecata alaturi de fostul judecator Florin Costiniu, fost presedinte al Sectiei civile a instantei supreme, si de oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic;
- Ilie Carabulea a fost condamnat la un an şi 6 luni de închisoare pentru dare de mită.

E adevarat ca puteau fi mai multe condamnari, dar nu "cantitatea" conteaza.

Pentru unii spectaculoasa, condamnarea lui Nastase Adrian este un fapt firesc si normal, daca sentinta este corecta. Sa nu uitam ca Nastase mai are deja doua condamnari, deci nu e o premiera. Premiera ar fi doar ultima condamnare, care e cu  executare.
Structurile sovietice inca exista, inca functioneaza, dar nu mai sunt ce-au fost, iar PSD-istii si PNL-istii inca mai cred ca ei sunt intangibili. Cred ca Nastase nu e atat de speriat de inchisoare, desi e greu cand porecla ta e "Bombonel", cat e de bulversat afectiv si intelectual de faptul ca Justitia nu mai asculta ordinele structurilor sovietice.
Incercarea unei parti a  mass-mediei de aparare a lui Nastase si Ponta arata in fapt subordonarea acesteia unor interese politice, in cazul de fata, fata de structurile sovietice. Aceasta parte a presei romanesti si-a luat atributiile "avocatului poporului" din perioada stalinista a lui Ana Pauker si Brucan, cand dusmanii poporului trebuiau omorati prima data public si doar apoi la zid.

Pentru aceia ce au uitat sau nici nu au auzit de Ana Pauker:
Ana Pauker (născută Hanna Rabinsohn, 13 februarie 1893 – d. 3 iunie 1960) a fost o militantă activistă și fruntașă comunistă evreică, după Al Doilea Război Mondial lideră a grupării promoscovite ("Pauker") care a controlat până în 1952 Partidului Comunist Român, vice-prim-ministru și ministru de externe al României.
După întoarcerea în România, a primit funcția de prim-secretar a CC al PCdR . În luna mai 1941 a fost lăsată să plece în Uniunea Sovietică, ca urmare a schimbului cu un diplomat român, deținut de autoritățile sovietice după ocuparea în 1940 a Basarabiei și a Bucovinei de Nord. Mai exact, era vorba de Moș Ion Codreanu fost membru al Sfatului Țării (Basarabiei), arestat de sovietici imediat după intrarea lor în Basarabia, la 28 iunie 1940. Între timp, în timpul unei șederi în Uniunea Sovietică, soțul ei, Marcel, fusese arestat și executat în 1938, ca spion al Occidentului, în cadrul epurărilor staliniste, fapt care nu a reușit să zdruncine credința ei în cauza comunistă și loialitatea ei de agent față de regimul sovietic.
Ca lideră a PCR și a regimului dictatorial comunist, deosebit de nepopular și de represiv, și-a câștigat o reputație foarte negativă iar mulți consideră că a jucat un rol tenebros în istoria României, aducând statului român numeroase prejudicii. Deoarece a condus țara în mod autoritar, a fost poreclită de poporul român, "Stalin cu fustă".  Comunista Ana Pauker a participat activ la procesul de impunere în România a unui sistem bazat pe crimă și fărădelege. Un caz elocvent asupra modului cum acționa este cel al Ecaterinei Gata: pentru că a scuipat-o pe Ana Pauker în timpul interogatoriului, i-au fost smulși sânii cu cleștele, a fost violată și apoi omorâtă.
 http://ro.wikipedia.org/wiki/Ana_Pauker

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cacatii de la liceul Traian Lalescu si Justitia EP. 14

  Justitia si cacatii de la liceul teoretic Traian Lalescu Hunedoara (14) `              EPISOD   14    SLUGILE CACATILOR dupa Gheorghe...