sâmbătă, 6 aprilie 2013

Lectia despre Justitie a lui Basescu

Presiunile pe care le exercita toti coruptii zilelor noastre, unii dintre ei aflati deja in puscarie, altii cu un picior in groapa, ca sa zic asa, la adresa Justitiei, au determinat Comisia Europeana sa ia din nou atitudine. Sa ia atitudine pentru pastrarea independentei justitiei si pentru buna ei functionare.
USL s-a mai pacalit o data, crezand ca va putea sa-si ascunda planurile in spatele unui simulacru de examen, privind numirea sefilor de la Parchet si DNA.
Basescu - de voie sau de nevoie, caci nu conteaza - a iesit cu legea in mana in public si a citit legea. Mi-a placut de Basescu, ce a zis cam asa: "Fiecare politician trebuie sa-si asume faptele".
Pai asta nu voiau USL-istii, ei voiau sa-si asume decat comisioanele.


De alegerile din fruntea acestor institutii va depinde Romania, evolutia sau regresul societatii romanesti, vom pasi spre un stat de drept, sub protectia legii, sau ne vom infunda din nou in coruptie, in statul celor smecheri, al infractorilor de toate genurile, a celor ce au secatuit Romania si si-au batut joc de aceasta natiune.
Eu le doresc tuturor coruptilor, politicienilor, acestor "secaturi" cum le spunea Octavian Goga, parnaie lunga si grea. Sa aibe parte de vise erotice in fiecare noapte cu gura dechisa.
Daca Justitia va reusi sa-si continue rolul social, de curatare a societatii de corupti, vom scapa in cativa ani de dinozaurii "comunisti", cei ce au incercat sa recreeze structuri de tip societic, bazate pe spaga, nepotism si impostura. Sper ca Nastase sa se intoarca la parnaie, unde ii este locul, alaturi de ceilalti cinci tovarasi din dosarul "Trofeul calitatii". "Structurili" trebuie sparte, la fel ca retelele de droguri sau proxenetism. Degeaba avem succese in lupta impotriva drogurilor, daca tara este corupta de politicienii ei. Justitia trebuie sa-si asume eradicarea "meningitei morale" de care sufera romanii.
Speranta Romaniei ca stat al secolului XXI si ca stat european sta in Justitie.
E timpul ca Romania sa fie condusa de cinstiti si competenti. Aceasta este provocarea ce sta in fata Justitiei, separarea valorilor de infractori.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cacatii de la liceul Traian Lalescu si Justitia EP. 14

  Justitia si cacatii de la liceul teoretic Traian Lalescu Hunedoara (14) `              EPISOD   14    SLUGILE CACATILOR dupa Gheorghe...