joi, 17 octombrie 2013

Protestul de la Hunedoara impotriva exploatarii cu cianura la Rosia Montana

Duminica 13 Octombrie 2013, ora 17, la Hunedoara a avut loc un protest autorizat impotriva exploatarii cu cianura a aurului de la Rosia Montana.
Sub sloganul "Vrem cultura, nu cianura", intelectualii hunedoreni si-au unit vocile pentru a protesta impotriva exploatarii pe baza de cianura a aurului de la Rosia Montana.


Protestul a avut loc pe platoul din fata Casei de Cultura din municipiul Hunedoara, intre orele 17-18.
Constiinta civica a hunedoarenilor s-a manifestat in toata splendoarea ei, asa cum se vede in foto de mai jos; la protest au participat opt cetateni (cu mine cu tot, eu fiind organizatorul).
Eu consider ca macar partial acest protest si-a atins scopul, hunedorenii au putut sa-si defineasca cu o mai buna precizie locul in societate.



De ce sunt impotriva exploatarii aurului de la Rosia Montana de catre RMGC
In primul rand datorita faptului ca noi - poporul - nu ne alegem cu nimic, in sensul ca - asa cum am scris - este vorba de o concesionare pe nimic, ce ne incadreaza in randul tarilor bananiere. Aceasta concesionare arata de fapt o strategie politica, politica comisionului.
In al doilea rand, nu sunt de acord ca aurul Romaniei sa fie vandut doar pentru ca niste politicieni se cred smecheri si au intels ei cum se poate obtine un comision, ca sa nu ajunga apoi parnaie.
In al treilea rand, nu sunt de acord cu exploatarea aurului sub nicio forma pentru ca Romania nu are in acest moment nevoie de aur, asa cum a precizat si guvernatorul BNR.
In al patrulea rand, nu sunt de acord cu exploatarea aurului pe baza de cianura intrucat riscul este imens, iar garantiile in cazul unui dezastru ecologic sunt minime.
In al cincilea rand, nu trebuie sa facem praf toata tara acum, pentru imbuibarea neocomunistilor USL-isiti. Comunistii "sa puna mana pe munca", nu pe vandut tara! Nu vindem tara pe comision!
In al cincilea rand, nu vreau ca generatia mea sa lase mostenire generatiilor viitoare o tara plina de lacuri de cianura, un dezastru ecologic.
In al saselea rand, nu vreau ca generatia mea sa transforme tara asta in praf si pulbere. Am distrus toata industria, am defrisat aproape toti muntii, mai vindem pe nimic si bogatiile subsolului, generatiile viitoare sunt condamnate la saracie.

Atentie! Acum se pun bazele unei noi concesionari pe nimic, dam "moca" cuprul, desi firma Cupru Min SA este o firma profitabila, cu capital de stat.

Cum sunt de acord cu exploatarea bogatiilor subsolului
Daca noi ne dorim ca o firma straina sa exploateze o bogatie a tarii, eu doresc sa se procedeze in felul urmator:
Firma straina sa-si asume exploatarea pe banii ei, apoi din intregul profit realizat sa-si traga suma investita pentru a-si recupera astfel investitia, iar din profitul ramas sa iincaseze cateva procente, sa zicem 10%, urmand ca statului roman sa-i revina 90%.
Asa se face o afacere cinstita in folosul statului roman.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cacatii de la liceul Traian Lalescu si Justitia EP. 14

  Justitia si cacatii de la liceul teoretic Traian Lalescu Hunedoara (14) `              EPISOD   14    SLUGILE CACATILOR dupa Gheorghe...