joi, 24 octombrie 2013

ŞPAGA de la Rosia Montana

Cat poate fi spaga la o afacere ca cea pusa la cale de Rosia Montana Gold Corporation?
Destul de mare, data sau doar promisa, din moment ce majoritatea politicienilor au facut pe prostii sau chiar au facut pe avocatii corporatiei.
Evident, eu nu pot oferi o cifra exacta, dar pot face o aproximare. Plecand de la o alta afacere, cea a comisionului de la Hidroelectrica, se poate cel putin aproxima care ar putea fi suma totala a comisionului de la RMGC.
In cazul Hidroelectrica, la o afacere de 260 milioane de euro spaga pusa in joc ar fi fost in jur de 2 milioane de euro.
La Rosia Montana, la o afacere de 100 miliarde, spaga ar trebui sa fie in jur de 100 - 150 milioane euro.
Cum se imparte spaga si la cine, e greu de spus. La asemenea sume si ma-ta poate sa-ti fie dusman...
In mod cat se poate de clar, sub o forma sau alta, o parte din spaga s-a dat. Contractul de la Ministerul Culturii sta marturie...
Spaga vine, spaga trece, politicienii iau comisionul, iar noi, din saraci vom deveni saraci definitiv.

Mecanismele comisionului in afaceri sunt deseori pline de inventivitate. In cazul RMGC, o parte din comision s-a dus spre Ministerul Culturii. Intr-un document făcut public după ce Tribunalul Bucureşti a permis organizaţiei ActiveWatch să execute silit Ministerul Culturii, se vede cum RMGC promitea Ministerului Culturii suma de 70 milioane $ pentru obtinerea autorizatiilor/avizelor necesare RMGC. Acest protocol a fost semnat de ministrul Culturii de atunci, Kelemen Hunor. Intrebarea apare firesc, cat a incasat Kelemen pentru semnatura sa?

Ati auzit de Iazul de la Valea Şesii? Este un iaz de decantare de vale, cu un singur baraj, aflat în Muntii Metaliferi, în apropiere de satul Hădărău (fostul sat Geamăna)...
Un dezastru ecologic lasat noua mostenire de comunisti.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu