vineri, 11 ianuarie 2013

O felie din Romania secolului XXI

Poate ca peste 100 de ani, sau peste 1000 de ani, cineva va fi interesat sa afle cum era viata in Romania in 2013, cu ce probleme se confrunta poporul roman, ce-l bucura sau ce-l intristeaza.
Iata sinteza unei zile rezultata din informatiile pe care media din Romania le pune in circulatie, informatii ce oglindesc - in fapt - starea noastra nationala.

Premierul Ponta (Guvernul Ponta II) a prezentat schita de buget a Romaniei, in euro, cu un mesaj clar, austeritatea continua, sub denumiera de "disciplina financiara", relansarea economica este amanata, important este ca se vor putea plati salariile si pensiile, sub lozinca socialista: "Nu ne intereseaza ca nu ati trait bine, ca nu traiti bine si ca nu veti trai bine, bucurati-va ca nu muriti". Proiectul de buget pentru anul 2013 a fost construit pe un PIB calculat la aproape 140 miliarde euro si un curs valutar de 4,5 lei/euro, veniturile bugetului consolidat fiind estimate la 46 miliarde euro, iar cheltuielile totale la 49 miliarde euro (deficit prognozat 3 miliarde).
Pana la vizita din ianuarie a institutiilor financiare internationale, ce crediteaza Romania, cand se va hotari de fapt soarta bugetului, poporul roman il sustine pe Marga Calorifer ce-si sustine nepoata in fuctia de secretar general adjunct la I.C.R. Secretarul general adjunct de la ICR sfidează Legea Educaţiei Naţionale (1 / 2011), reuşind să fie doctorand de 8 ani, avand ca indrumator pe unchiul Marga.
In timp ce familiile traditionale se sustin reciproc in functii publice, alte familii se despart, Zana (nu cea cu ochi albastri de pe Matasari), ci Zana Surprizelor se desparte de Banica Narcis Elvis Rock'n'Roll. Multumim Facebook ca existi, altfel trebuiau Marin si Banica sa mearga din poarta in poarta sa anunte romanilor despartirea lor.
Si aflam - unii dintre noi mai putin satisfacuti decat altii - cum arata mama Nicoletei Luciu (foto de mai jos, in mijloc). Care Nicoleta Luciu? Cea care are mama din poza de mai jos.
In timp ce mama lui Nicoleta ne priveste fix din poza, un tanar de 19, o beizadea  din Craiova (acolo e patria lor), loveste cu masina o persoana pe trotuar, in mod intentionat. Apoi fuge de la locul faptei.


Nuclear Electrica a reusit sa reconecteze unul dintre reactoarele de la Cernavoda (unicele) ce s-a oprit brusc miercuri.
Bacalaureatul "profesional" (acea monstruozitate nascuta din ratiunea comunista a indobitocirii prin educatie) a fost amant. Cel putin pan' la anul.
Ministrul de Interne a dispus o serie de controale in inspectoratele de politie, dupa mai multe sesizari privind "golaneala" din aceasta structura a statului si a scandalului din Olt, scandal declansat de o politista ce si-a injunghiat superiorul.
Si inca cateva stiri cu fel si fel de plastificate, platite bine (de la 1000 Euros/ora in sus) pentru a fi sursa de can-can, la televiziuni si ziare care altfel nu ar exista.
Cam asta e Romania noastra.
Si inca ceva, Ion Iliescu nu a murit, e tot senator. (romanii au ratat sansa sa-l incinereze odata cu Sergiu Nicolaescu).



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cacatii de la liceul Traian Lalescu si Justitia EP. 14

  Justitia si cacatii de la liceul teoretic Traian Lalescu Hunedoara (14) `              EPISOD   14    SLUGILE CACATILOR dupa Gheorghe...