vineri, 25 ianuarie 2013

The Caprice of the Day Coffee




O reteta proprie de cafea


Descriere:
In timpul zilei simtim uneori tentatia sa evadam din prezent, purtati de un capriciu pe un taram de arome senzuale, Caprice of the Day Coffe.
Este cafeaua pe care o bem atunci cand vrem sa ne rasfatam, in orice moment al zilei. Caprice of the Day Coffee este o cafea special conceputa sa ne incante cu o savoare deosebita.

Ingrediente:
Pentru volum se ia in considerare marimea unei cescute de cafea.
1. O ligurita cu zahar vanilat rasa;
2. Doua patratele de ciocolata cu lapte (alegeti ciocolata dupa preferinta, cu cat mai scumpa cu atat mai buna);
3. ¾ cescuta de cafea (cafea espresso sau facuta la ibric).

Preparare:
1. In cazul in care facem cafeaua la ibric, cafeaua se prepara in felul urmator:
a. Alegerea cafelei. O cafea buna asigura arome si gusturi deosebite. Folositi cafea macinata proaspat si macinata mare, ca pentru filtru, evitati macinarea fina;
b. Se pune ibricul pe foc cu apa ¾ cescuta, se lasa pe foc pana clocoteste apa, apoi se ia de pe foc si se toarna o ligurita cu varf de cafeaua macinata, se amesteca de cateva ori de jos in sus (de 4-5 ori), apoi se lasa sa se aseze aproximativ 1-2 minute, dar nu mai mult (cafeaua nu se fierbe!).
2. Se pune intr-o cana de metal (sau un alt ibric) apa ¼ cescuta, se adauga o lingurita rasa de zahar vanilat, doua patratele de ciocolata maruntite, se pune pe foc si se aduce spre zona temperaturii de clocot, mestecand continuu, pentru a topi zaharul, ciocolata si a realiza astfel un sirop. Cand toate ingredientele sunt topite, siropul e gata.
3. Intr-o cescuta de cafea se toarna siropul obtinut la pct.2 , peste care se toarna apoi cafeaua (3/4 cescuta de cafea). Cafeaua se toarna cu grija, evintand sa turnam si zatul depus. Se amesteca de 3-4 ori.
Incepem prepararea cafelei “Caprice of the Day” cu prepararea la ibric a cafelei; in timpul de 1-2 minute necesare pentru depunerea zatului, se face siropul de la pct.2.
Atentie! Respectati cu strictete dozajul! 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cacatii de la liceul Traian Lalescu si Justitia EP. 14

  Justitia si cacatii de la liceul teoretic Traian Lalescu Hunedoara (14) `              EPISOD   14    SLUGILE CACATILOR dupa Gheorghe...