sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Pe cine reprezinta guvernul Ponta II?

In urma alegerilor parlamentare din 2012, Romania s-a ales cu un nou parlament si cu un nou guvern, Ponta 2.
Avand in vedere participarea la vot, ma intreb cat de reprezentativ este acest parlament si acest guvern si - mai ales - pe cine reprezinta.
Aceste intrebari sunt firesti si chiar importante. Evident, nu sunt importante pentru politicieni, pentru parlamentari. Ei au ajuns in Parlamentul Romaniei si au o singura grija, aceea de a profita cat mai mult de banii statului si de puterea oferita de functie.
La alegerile palamentare din 2012 au existat 18.248.414 cetateni cu drept de vot. 
Prezenta la vot a fost de 41,76%, adica 7620500 cetateni. Dintre acestia cu USL au votat 59%, adica 4.496.000 cetateni cu drept de vot (cifrele sunt cu mici rotunjiri).
Intrebare: Se poate guverna peste 18 milioane de cetateni in numele a 4,5 milioane de cetateni? (facand referire doar la cetatenii cu drept de vot). Evident ca da. Realitatea ne spune ca da. Dar, desi s-a respectat litera democratiei, spiritul si principiul democratiei este calcat in picioare.
Democratia ne arata calea nu doar spre vointa poporului, ci spre alegerea majoritatii, a majoritatii poporului, nu a majoritatii dintr-o minoritate.
Cand un stat este condus de o majoritate a unei minoritati principiul democratic este de fapt incalcat, acea tara este deja un fel de stat autocrat, cu premise favorabile spre dictatura. Sa nu uitam ca in regimul "socialist" din Romania (sovietic-ceausist) pana in 1989 exista "democratia socialista", adica dictatura clasei muncitoare, "dictatura proletariatului", cum a fost definita chiar de Marx si Engels. In teorie exista diferente clare intre dictatura si democratie, dar in practica s-a dovedit ca dictatura poate lua diverse forme, mai precis diverse haine, si astfel putem avea si dictatura in haine democratice.
Evident aceasta situatie nu se poate imputa USL sau unui partid anume. Dar trebuie imputata clasei politice romanesti. Dar cui sa imputi de fapt? Aceasta este o alta importanta intrebare. Cui? Unor terchea -berchea ce s-au luptat cu disperare, prin toate mijloacele, pentru a ajunge pe listele cu alegatori? In mare parte parlamentarii romani sunt niste cocalari, adica niste amarati din cea mai joasa spita, acoperiti cu hartii (diplome) degeaba, ca sa nu zic obtinute prin frauda. Cu un orizont al cunoasterii ce nu depaseste orizontul de mina si o cultura ce nu depaseste cultura cartofului.
Dar nu numai atat. Mai grav este ca - asa cum s-a vazut - in parlament au ajuns personaje ce au o singura "calitate", aceea de a fi copilul cuiva, amanta cuiva, sotia cuiva... Asta este cu adevarat tragic.
Si cu acesti cocalari alesi in parlament, Romania vrea sa se modernizeze, sa progreseze, poporul bouritic vrea sa traiasca bine.
NU poti sa traiesti bine cand esti condus de prosti.
In opinia mea, Romania este foarte aproape de a deveni un stat autocrat, condus de o minoritate, in folosul acestei minoritati. Iar neputinta Guvernului Ponta 2 este evidenta, ca si linia "socialista" trasata de Iliescu inca din 1990 cand a promis bouriticilor "socialism cu fata umana".
Poporul roman cred ca e un popor blestemat.


Mi se par evidente urmatoarele situatii:
1. Romanii sunt in momentul actual satui de politicieni (nu de politica), avand in vedere si rezultatele de la alegerile locale, unde miza a fost  - in fapt - cetateanul.
2. In Romania nu exista de fapt Opozitie. Pentru ca exista o diferenta intre opozanti si Opozitie.
3. PDL fara Traian Basescu e ca o caruta cu oistea-n gard.
4. UDMR (o alta minoritate) este permanent la conducerea tarii, nu ca urmare a rezultatelor din alegeri, ci a jocului imbecil pe care celelate partide l-au facut din 1989 incoace.
5. USL, chiar daca se sprijina pe votul a 4,5 milioane de cetateni, demonstraza un trend descendent, caci USL insemna de fapt doua partide, PSD si PNL, partide care fie se vor contopi, fie vor rupe alianta. O alianta artificiala, ca toate aliantele din ultimii 23 de ani, dictata doar de interesul meschin al dobandirii ciolanului.
Si evident, toti stim, "interesu-si poarta fesul", dar nu ne cereti sa va si aplaudam.

Cu ce s-a evidentiat pana acum guvernarea Ponta?
Din septembrie 2012 preturile cresc si tot cresc, la fel si impozitele. Impozitele nu numai ca se majoreaza, dar apar si altele noi.
Cand va disparea aceasta clasa politica formata din "smecherasi", care se cred destepti pe motiv ca stiu ei sa invarta, sa pacaleasca, sa lustruiasca cacatul, probabil Romania va progresa.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cacatii de la liceul Traian Lalescu si Justitia EP. 14

  Justitia si cacatii de la liceul teoretic Traian Lalescu Hunedoara (14) `              EPISOD   14    SLUGILE CACATILOR dupa Gheorghe...