marți, 17 iulie 2012

Prostia in mars

Pentru cei ce isi mai amintesc defilarile "populare" organizate prin anii 50, 60 ai secolului trecut de comunisti pe vremea Republicii Populare Romania, "prostia in mars" are o adanca semnificatie.
"Oamenii muncii de la orase si sate" iesau in strada sa manifesteze pentru a multumi noului regim, Partidului Comunist Roman. Marsul prostiei.
Asa vad eu Romania, ca un imens cortegiu, defiland. Aceasta cugetare e mai veche, mi-a fost inspirata prin anii 80 de un film facut in Gruzia (parca), "Muntii albastri". Atat de mult ne-a tampit regimul sovietic-ceausist incat nu putem sa gandim si sa actionam altfel, decat in maniera sovietic-ceausista. Parca suntem o natie de clonati. De tampiti clonati.

Am aflat ca Guvernul Ponta nu poate lucra din cauza lui Basescu. Adica d'aia se scumpesc toate, d'aia nu se colecteaza taxele, d'aia creste din nou coruptia, d'aia e canicula. "Basescu e de vina", am mai scris.

USL e in aceeasi lipsa de "inspiratie" in a conduce tara ca si PDL, pe vremea guvernelor Boc. Cu o diferenta majora, institutiile statului au inceput sa functioneze in regim democratic (eliberate de totalitarism) pe vremea lui Boc. Asta nu e ceva ce poate fi ignorat. O sa ajungem sa-l regretam pe Boc cu coasa lui. 

Antonescu vrea sa fie presedintele romanilor. Intrebare: De ce?
De ce vrea domnul Antonescu sa ne conduca? Si incotro vrea sa ne conduca?
Ce-l recomanda pe domnul Antonescu ca si conducator al unei natiuni? Faptul ca e in topul chiulangiilor de la locul de munca? Parca e cam putin.

"Oamenii muncii de la orase si sate" isi continua neabatut marsul.  Prostia in mars.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cacatii de la liceul Traian Lalescu si Justitia EP. 14

  Justitia si cacatii de la liceul teoretic Traian Lalescu Hunedoara (14) `              EPISOD   14    SLUGILE CACATILOR dupa Gheorghe...