joi, 21 martie 2013

"Structurili" functioneaza si "trebuieste" protejate

Cu ceva timp in urma, incheiam un blog cu intrebarea (retorica) "In Romania, cand?"
Acum am si raspunsul: acum.
O tara cu un prim-minsitru plagiator, ce a rescunoscut - in mod indirect - ca a palgiat, nu poate avea decat succesuri. Succese pot avea altii.
Ponta, "pupilul" lui "El insusi" s-a simtit probabil vulnerabil in postura de prim-minisru plagiator asa ca a hotarat ca-i trebuie o curatare de imagine. Nimic mai simplu, inca structurile lucreaza, deh, nu ca pe vremea lui "El insusi" Bombonel, dar lucreaza.
Aceasta teza de doctorat ne arata fata hidoasa a "intelectualui" roman, facut pe puncte, ca in anii '50, cand "originea" era criteriul principal. In orice.

Aflam din gandul.info
http://www.gandul.info/news/ministerul-educatiei-a-albit-pe-sest-cazierul-universitar-al-lui-victor-ponta-de-ce-nu-au-fost-luate-in-seama-doua-verdicte-de-plagiat-exclusiv-10679614?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+gandul%2FMJcu+%28Gandul%29




Ministerul Educaţiei a decis definitiv că Victor Ponta nu a plagiat în teza de doctorat, cu toate că Universitatea Bucureşti şi Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare au adus probe consistente că premierul a copiat masiv fără semnele citării. Ministerul a ignorat deciziile celor două instituţii şi a luat în calcul doar concluziile Comisiei Naţionale de Etică, instituţie din subordinea sa, care a constat anul trecut că lucrarea lui Ponta nu conţine elemente de plagiat. Ministerul a respins şi cererea Universităţii Bucureşti de a-i retrage titlul de doctor în drept penal obţinut de Ponta în 2003 cu lucrarea ”Curtea Penală Internaţională” care a fost coordonată de fostul premier Adrian Năstase.
Pe 19 iulie 2012 Comisia Naţională de Etică a trimis Ministerului Educaţiei raportul oficial prin care a constat că premierul Victor Ponta nu a plagiat în lucrarea de doctorat intitulată "Curtea Penală Internaţională". Potrivit procedurilor, decizia CNE trebuia să fie aprobată de Direcţia Juridică a Ministerului Educaţiei. Într-un răspuns oficial transmis gândul de Ministerul Educaţiei se precizează că Direcţia Juridică a Ministerului Educaţiei a aprobat pozitiv raportul CNE. Altfel spus, Ministerul Educaţiei condus de Remus Pricopie a oficializat decizia de neplagiat pentru premierul Ponta.
............................
Ministerul Educaţiei a luat în calcul doar constatarea propriei comisii adică a CNE care a spus că Ponta nu a plagiat. Decizia CNE a fost luată după ce trei experţi în drept, printre care şi avocatul Gheorghiţă Mateuţ, au precizat că Ponta nu a plagiat. Mateuţ a explicat la acel moment că în meteria dreptului penal internaţional sursele de informare sunt limitate. Explicaţia sa privind decizia de neplagiat a fost următoare: "O lucrare cu adevărat ştiinţifică se bazează pe lucrări anterioare"
O analiză independentă realizată de gândul a constat că pasaje sau pagini întregi din lucrarea lui Dumitru Diaconu se regăsesc în teza de doctorat a lui Victor Ponta. Cele mai multe sunt luate ad litteram, în alte situaţii Victor Ponta a operat corecturi minore (de litere, conectori sau punctuaţie). Puteţi vedea, la finalul articolului, filă cu filă, cum s-a transpus cartea profesorului Dumitru Diaconu în lucrarea de doctorat a lui Victor Ponta.
......................
http://www.gandul.info/news/comisia-de-etica-a-universitatii-bucuresti-a-decis-victor-ponta-a-plagiat-in-lucrarea-de-doctorat-reactia-lui-ponta-9892763


Pentru mine este surprinzator chiar si titlul acestei lucrari de doctorat: "Curtea Penală Internaţională". Pai asta nu e titlu de lucrare de doctorat, poate fi eventual de eseu.
Dar ce conteaza?
Hai, toti cei ce cred ca Ponta nu a plagiat, manuta sus!
Cum, chiar nimeni? Domnu' Vanghelie? Nici dumneavoastra?





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cacatii de la liceul Traian Lalescu si Justitia EP. 14

  Justitia si cacatii de la liceul teoretic Traian Lalescu Hunedoara (14) `              EPISOD   14    SLUGILE CACATILOR dupa Gheorghe...