sâmbătă, 2 februarie 2013

Defrisarea Romaniei. Un nou exemplu. Ca asta e tara, o adunatura de hoti si prosti.

Oricine se inghesuie la "facut bani". Amaratii se inghesuie la promotii. Fiindca o tigaie e mai iefitna cu doi lei, ei cumpara 10 tigai, ca, nu-i asa, 10 ori 2 lei egal 20 lei economie. Dar ce-or face cu 10 tigai? Altii, care nu au nici banii aia cu care sa cumpere 10 tigai, fura. Ca fura carbuni, ca fura fier vechi sau altceva, furtul e o indeletnicire mai veche decat prostitutia. Ca asa cred unii, ca prostitutia e cea mai veche indeletnicire. Unii, mai cu scoala, vor spune ca hotia nu e indeletnicire. Na, ca este.
Dar nu toti hotii sunt niste amarati, unii sunt bogati, chiar foarte bogati. Tocmai de aceea ei nu fura un ou, nici macar un bou, ei fura tara cu totul. Ei fura cu acte. Ei fura cu legea in mana. Ei fura aparati de Justitie. Ei fura aparati chiar de Statul pe care-l fura.
Defrisarea ramane defrisare, indiferent daca se face cu acte sau nu. In fata rezultatului, in fata muntilor despaduriti, nu conteaza cu ce hartii te justifici, asa cum daca esti prost, poti sa arati oricate diplome, tot prost ramai.
Pe langa nenumaratele defrisari aratate la unele dintre televiziuni, defrisarile au loc chiar si in ariile protejate. De cativa ani se praduieste in Parcul National Retezat. Toata lumea se face ca nu stie. 
Din decembrie 2012 se praduieste legal intr-un alt parc national, Parcul National Defileul Jiului.

Prin Ordinul MMP nr.3993/10.12.2012 pentru "incetarea regimului de arie naturala protejata a perimetrului in suprafata de 17,6 ha aferent Carierei Meri", s-a dat liber la defrisare.


Da, desigur, nu inteleg eu ca trebuie nu stiu care sa se imbogateasca din cariera lu' peste. Da, asa e. Iar din copacii taiati se mai fac cateva lucrari de doctorat plagiate. Evident, eu nu inteleg!


Care este pe scurt povestea acestei noi hotii cu acte?
Afaceristii italieni care patroneaza Cariera Meri SRL doreau ca o suprafata de aproape 67 de hectare sa fie scoasa din aria protejata pentru a se relua exploatarea zacamantului de piatra de la Cariera Meri. Exploatarea carierei de piatra a fost sistata in anul 2010, dupa ce i-au expirat documentele de mediu. Atunci, Agentia de Mediu a refuzat sa elibereze o noua autorizatie de functionare, deoarece operatiunea de extragere a pietrei se facea in interiorul Parcului National.
Ce noroc pe italienii astia si pe toti cei ce stau in spatele lor... Si ce bun e nenea ministru...
Stiti zicala, ca si toporul care taie padurea are coada facuta tot din lemn. Adica si romanii sunt afaceristi, nu doar italieni.
Ocolul Silvic Bumbesti-Jiu a fost condus in perioada 2001-2006 de silvicultorul Doru Epure. Acesta este artizanul mai multor afaceri cu paduri in judetul Gorj, nefiind strain nici de incendiile accidentale care au provocat dezastrul in Defileul Jiului. Pentru intreaga sa activitate de la Bumbesti a fost recompensat, culmea, cu functia de inspector in cadrul Inspectoratul Teritorial pentru Regim Silvic si Vanatoare. In perioada in care a fost seful Ocolului Silvic, Epure si rudele sale au cumparat multe hectare de padure chiar in zona pe care o pastorea. Direct sau prin interpusi, Epure a achizitionat padurile la preturi ridicole de la cei care isi voiau padurile de la stat inapoi. Ulterior, o parte dintre aceste terenuri cu padure au fost vandute catre Cariera Meri, Hidroelectrica si Carpat Agregate. La sfarsitul anului 2003, Marioara Chifu, una dintre mostenitoare, a intrat in posesia unei paduri de 10 hectare, cu acordul scris al lui Epure. Imediat, terenul a ajuns in proprietatea lui Cosmin Manasia, varul lui Epure. Padurea cumparata de la Marioara Chifu a fost vanduta la preturi exorbitante catre Hidroelectrica. Pe de alta parte, in 2002, Epure si sotia sa au cumparat un teren extravilan invecinat cu Ocolul Silvic, la marginea orasului Bumbesti Jiu. Doi ani mai tarziu l-au vandut firmei Carpat Agregate, exact una dintre firmele care are o cariera de piatra. Mai mult, un var de-al lui Epure si-a tras o padure de peste 6 hectare pe raza ocolului Bumbesti-Jiu. Ca din intamplare, padurea a ajuns la Cariera Meri SRL contra sumei de 2,2 miliarde de lei la vremea respectiva

Nimeni nu stie, nimeni nu vede, nimeni nu face nimic.
Da' o ducem din ce in ce mai bine, cresc preturile, cresc taxele, cresc impozitele, ca nu are Statul bani. Deja nu mai inteleg la ce-i mai trebuie bani statului.
A, ca sa aiba si altii de unde fura... Raportul Curtii de Conturi arata o paguba de 900 milioane de euros... Deci chiar daca esti lustruitor de cacat tot te alegi cu ceva.
Acel ceva trebuie sa fie un dosar penal.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cacatii de la liceul Traian Lalescu si Justitia EP. 14

  Justitia si cacatii de la liceul teoretic Traian Lalescu Hunedoara (14) `              EPISOD   14    SLUGILE CACATILOR dupa Gheorghe...