vineri, 1 februarie 2013

Ideologia nimicului ingroapa orice natiune

Si Iorga si Eminescu au sustinut si ne-au invatat ca istoria ne arata cine suntem si ce vom fi. Unul din efecte ar trebui sa se concretizeze intr-o lectie a istoriei, lectie pe care noi ca popor ar trebui sa o si invatam, cu scopul de a nu repeta greselile trecutului. Eu nu ma plictisesc repetand, noi, romanii, nu vom putea niciodata progresa si trai bine daca mergem tot din greseala in greseala.
Ce ne-a aratat istoria "comunismului" in Romania? Ca masurile economice nu pot fi ideologice. Adica, ignorarea sau alterarea principiilor economice produce - mai devreme sau mai tarziu - efecte catastrofale.
Ce ne arata perioada scursa din 1989 pana acum, la inceputul anului 2013? Acelasi lucru. Propagam idei de bunastare "socialiste", ceea ce inseamna prosteala pe fata, daca lipsesc posibilitatile economice de a le sustine. Si atunci se arunca in spatele intregii societati povara unor masuri luate in spirit ideologic.
In cazul Romaniei, situatia este catastrofala, intrucat clasa politica nu se poate coagula in termeni de politici economice. Noi avem PSD, PNL, PDL si foarte recent infiintatul PPDD, partide care toate sunt socialiste. Adica, noi nu avem alternative, adica nu avem solutii. Noi nu "stim" decat o solutie.
Natiunea romana nu este capabila sa descopere, sa calculeze, sa formuleze la o problema sociala doua solutii, noi stim doar una, si ai proasta, derivata din ideologia "comunista", numita acum "politica sociala" ca sa nu fie utilizat termenul de "socialist" care nu suna atat de bine.
Esenta politicii socialiste este aceeasi, de cand a fost formulata de Lenin si aplicata cu salbaticie de Stalin in fosta URSS, "nu muriti, dar nici nu traiti, dar cat traiti trebuie sa ne si multumiti". Sa ne multumiti ca nu va si omoram, ceea ce in realitatea se si intampla. Nu la aceeasi scara criminala, acelasi lucru  se intampla chiar si acum, in anul 2013, la 24 de ani de la trecerea la un regim democrat. Cel mai cutremurator exemplu despre indobitocirea si nimicnicia in care traim este dat de sistemul medical romanesc. In luna ianuarie 2013 au murit doi oameni din cauza unor fracturi. In Romania daca ti-ai rupt o mana sau un picior esti condamnat la moarte! Iata intrebarea la care ar trebui sa raspunda fiecare politician ales intr-o functie a statului: "Cum e posibil ca in anul 2013 sa mori din cauza unei fracturi?". Aceasta intrebare ar putea produce cateva raspunsuri care sa ne ajute sa punem in functiune un sistem se sanatate si nu un sistem mascat de exterminare la scara nationala, asa cum a fost creat de regimul sovietic-ceausist. Existenta acestui sistem de sanatate prin exterminare dovedeste mentalitatile sovietice ale intregii clase politice, care si-a creat privilegii si care, astfel, nu suporta si consecintele masurilor luate. Ca sa continui pe acelasi exemplu, inainte de 1989, smecherii de la PCR aveau la dispozitie spitalul Elias, unde totul era ca la carte, acum si-au pus suficienti bani in propriile buzunare incat sa se trateze in afara tarii, unde exista sisteme medicale adevarate. Prostimea? Pai nu le-am dat sarmale (sau carnat) si un pahar de vin pe la fel si fel de mitinguri electorale? Ce mai vor? Chiar asa.
Pe langa dispretul fata de oameni si idelologia de tip "comunist", politicienii romani nici nu pot. Neputinta vine din incapacitatea intelectuala. O mare parte sunt doar prosti. Iar asta se vede cu ochiul liber, ei nu sunt instare de rationamente simple, ei nu sunt in nstare sa-si faca o teza de doctorat, dar pe baza titluluii de doctor in stiinta vor sa para destepti. Partea si mai proasta este ca ei nu vor doar sa para mai destepti, ei chiar se cred destepti. Destepti ca au reusit sa plagieze. Sau in alte cazuri, ca si-au batut joc de sistemul de invatamant, caci acum numai cine nu vrea nu are o diploma universitara sau un masterat. Nu exista student la masterat care sa-si fi achitat taxa si sa nu obtina masterul. In sistemul asta de invatamant format din facultati de X si O, indiferent daca facultatea e de stat sau particulara se produc prostii cu scoala.
Nicolaescu, ajuns pentru a doua oara ministrul Sanatatii este un exemplu suplimentar, ce completeaza si sustine exemplul sistemului medical in ansamblu. In primul sau mandat ca ministru al guvernului Tariceanu (sustinut de PSD), s-a ales preful de sistemul de sanatate. L-a lasat intr-o stare mai rea decat l-a primit. Au existat voci atunci, care au spus ca exista interese financiare ce sunt strans legate de oameni din imediata sa apropiere, ca acele interese financiare sunt foarte puternice. Care a fost efectul? Nicolaescu este numit din nou ministru al Sanatatii. Este aceeasi strategie aplicata si in invatamant. Andronescu ministresa invatamantului pana la moarte. Pana la moartea natiunii. Nici nu conteaza. Noi NU CEDAM! N'asa? Daca nu se dovedeau plagiate peste palgiate, si acum Andronescu ar fi fost ministrul bun al Educatiei... Sunt cativa indivizi si individe cu functii strategice, cu adevarat indispensabili, care se rotesc pe functii ca si partidele la putere, patru ani voi, pe urma patru ani noi si tot asa.
Exemplul dat mi se pare suficient.
Concluzia mea: Este necesara ridicarea unei noi clase politice, caci PSD, PNL, PDL si ce-o mai fi, sunt fie formatati comunisti, fie derivati comunisti, ce nu pot si nu vor sa duca Romania spre progres. Progresul nu se poate face cu prosti. Romania are nevoie de noi politicieni, de oameni de valoare. In esenta, asta lipseste natiunii romane: valoarea.Si cum valoare nu se propaga prin actualele partide, o noua miscare politica trebuie sa se nasca. Aderarea la o noua doctrina politica reprezinta o datorie cetatenesca pentru toate personalitatile acestei tari.


PS
Cu sustinere politica, reforma sanatatii ar trebui terminata in maxim sase luni, de la A la Z. Introducerea coplatii nu inseamna reforma, arata doar prostie si prosteala, atat timp cat alte masuri vitale nu se iau, iar alte stari carentiale se trec cu vederea. Dar cum spuneam, sanatatea e in Romania o afacere de miliarde, pentru unii. Pentru altii, e moarte sigura.  "Moartea domnului Lazarescu" e logo de tara.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Moartea_domnului_L%C4%83z%C4%83rescu



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cacatii de la liceul Traian Lalescu si Justitia EP. 14

  Justitia si cacatii de la liceul teoretic Traian Lalescu Hunedoara (14) `              EPISOD   14    SLUGILE CACATILOR dupa Gheorghe...